Danes je 26 Maj 2026, 17:55

kozmetični izdelki in vse ostalo

Pogovori o vsem ostalem, kar ne spada med zgornje oddelke. Če ne veš, kam - piši tukaj!
  • Avtor
  • Sporočilo

Nino

Re: kozmetični izdelki in vse ostalo

Odgovor22 Nov 2012, 11:25

HAHAH, ja ta o starših je res bosa. :)

Nino

Odgovor22 Nov 2012, 11:28

Ampak ta članek je bolj za okras...nihče se še ni obregnil ob moje razmišljanje v prvem postu ali podal kakšne konkretne informacije (upam da Eva kaj pove ko bo mela čas), pustmo članek. ;)
Uporabniški avatar

gujdek

Odgovor22 Nov 2012, 11:45

gujdek napisal/-a: Koža kot organ ni ravno namenjena absorpciji snovi kot to velja za prebavila, ampak predvsem predstavlja zaščito (poleg lovljenja sončnih žarkov).

Tole se mi zdi bistveno in se nanaša na tvoj prvi post v temi. Večino kar naneseš bolj kot ne se sčasoma odlušči/izhlapi. Eva bo znala povedat kako daleč skozi plasti kože prehajajo kreme. Koliko od tega dejansko pride v podkožje in kri je tudi bistveno vprašanje tu.
You are not entitled to your opinion. You are only entitled to what you can argue for.

Blog

Nino

Nino

Odgovor22 Nov 2012, 12:04

ne vem, ampak meni se zdi, da te reči vseeno niso tako nedolžne kot nam mogoče hočejo vcepit v glavo...pa tega mnenja si niti najmanj nisem ustvaril na podlagi teh člankov...pač dvomim v te zadeve da bi bile človeku neškodljive, predvsem zaradi pohlepa ljudi - vsak gleda samo na čim večji dobiček, to je pa dejstvo, ki pove dovolj. Itak pa si naj vsak sam ustvari svoje mnenje.

http://forumi.siol.net/showthread.php?t=31992
Uporabniški avatar

gujdek

Odgovor22 Nov 2012, 12:24

Nino napisal/-a:http://www.zazdravje.net/razkrivamo.asp?art=36 hm....

Njen uvodni stavek:
Če niste magister farmacije ali vsaj tržni inšpektor, sodite v tistih 99 % porabnikov, ki vsebine deklaracij na kozmetičnih izdelkih ne razumemo. Zapleteni kemični izrazi so za navadnega smrtnika precej trd oreh, pogosto pa še sestava izdelka ni napisana berljivo.

Kredibilna? Kako za k**** nekdo ki ne razume osnove lahko razpravlja o škodljivosti nečesa?

Ne bom razpravljal o škodljivosti kozmetike, ker ni moje področje. Ti pa morem priznat da me oblika teh sestavkov in verižnih mailov spominja na grožnje o škodljivosti aspartama. Ne glede na to da objektivnih dokazov za svoje trditve nimajo - ravno nasprotno, zavračajo vse objektivne dokaze o neškodljivosti, ker so prepričani v svoj prav.
Če ljudje raje verjamejo teoriji zarote kot trdnem dokazu, je pa to njihova stvar in prepričanje.
You are not entitled to your opinion. You are only entitled to what you can argue for.

Blog
Uporabniški avatar

Dzezy

Odgovor22 Nov 2012, 12:38

Dobro da se ne mažem s kremami... :D
To bi verjetno bil še dodaten procent k vsem nevarnostim iz okolja, da bom umrl pri 30ih. :D
10£ popusta pri naročilu na Myprotein.com --> uporabi kodo: MP394651
Prejšnja

Vrni se na Razno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost