js se strinjam.. rolat moreš gluteus maximus, medius in fascio če imaš tesen it band.
Tako je. Tractus iliotibialis je del fascie. Gre za vezivasto zadevo (imam občutek, da večina misli, da gre za mišico), ki jo nateguje tensor fascie latae. Iz tega sledi logičen sklep, da samo rolanje IT banda res nima dosti smisla, pač pa se je potrebno osredotočit na sosednje strukture.
Ali ni mišica ki je ˝zavozlana˝ oz. zakrčena krajša, s foam rollanjem pa jo ravno podaljšamo. Meni se ravno to zdi point
Saj bo sam povedal, ampak pomojem je imel David v mislih, da jo dejansko podaljšaš-torej čez normalno dolžino. Z razbijanjem zatrdlin jo sprostimo in povrnemo prvotno dolžino (tu seveda govorimo o res miniaturnih spremembah).
Nekaj bom jaz napisal o tem, kar se tiče oly liftinga. Je pa najpomembnejša definitivno simetrična izvedba med levo in desno stranjo. ne smeš stiskati bok v eno smer, noge morajo potovati enako, nobenega gleženja ali kolena ne sme zvračati noter itd. To velja za vse vaje ki se izvajajo stoje. Ostalo je itak crap

Tole, ja. Predvsem se mi zdi pomembno, da se daje poudarek na vaje s prostimi utežmi, saj tu težje razvijaš neravnovesja. Na napravah je bolj ali manj vsiljen gib, kar že samo po sebi ni optimalno, pa tudi razlike med močjo različnih delov telesa ne pridejo toliko do izraza.
Splošen komentar na članek:
meni se ne zdi nič posebnega. Poda sicer nekaj proti-argumentov za foam rolling in izpostavlja IT trak (kot da samo to rolamo?) ter postavlja nekatere mehanizme pod vprašaj. To slednje je povsem upravičeno, ker zadeve še niso čisto pojasnjene. Nenazadnje pa tudi avtor sam v komentarjih prizna, da rollanje zna pomagati, da je samo skeptičen do razlage mehanizmov v ozadju.