Danes je 29 Apr 2026, 21:54

OFF TOPIC

Pogovori o vsem ostalem, kar ne spada med zgornje oddelke. Če ne veš, kam - piši tukaj!
  • Avtor
  • Sporočilo

jenc

Re: OFF TOPIC

Odgovor27 Nov 2012, 18:27

hahaha me je nasmejal tale komentar :D Lepo in hvale vredno je,da popisuješ divja odlagališča in inštruiraš ˝froce˝ iz materinskega doma ampak ne misli,da si zaradi tega mati Terezija oziroma,da si edini,ki je družbeno aktiven. Na tvoj nivo komuniciranja se ne bom spuščal,ti bom pa povedal naslednje. Sam sem pri 16 bil enkrat tedensko na kongresnem trgu delil hrano brezdomcem(projekt se je imenoval Hrana ne bombe) Hrano smo dobili tako,da smo hodili do vseh večjih trgovcev in jih prosili za hrano,ki bi bila drugače zavržena in jo nato (seveda samo neoporečno) skuhali in postregli. Takrat sem bil aktiven anarhist,ki je sodeloval in tudi bil soudeležen pri pretestih proti fašizmu,kapitalizmu,Natu,EU,Globalizmu itd. Takrat smo opozarjali kakšno stanje nas čaka čez par let vendar nikomur ni bilo mar ampak so kot pridne ovčke še naprej hodili na volitve( se spomniš verjetno ne? ) in nas gledali postrani,ker nismo ustrezali tipologiji intelektualca. Vsi scenariji so se uresničili in sedaj je končno ljudjem prekipelo in upajmo,da bo še kakšno mesto ustalo. Sedaj mi pa povej glede na to,da si v letih,ko bi moral človek biti že funkcionalno pismen,kje v mojih postih si zasledil kakršno koli jamranje? Jamrajo večinoma ljudje,ki hodijo na volitve v prepričanju,da so naredili svojo državljansko dolžnost in s tem bili politično aktivni,ter se potem pritožujejo nad politiki,ki so jih sami izvolili. Zaradi takih ljudi je stanje v svetu takšno kot je. Slovencelj ;)

Nino

Odgovor27 Nov 2012, 18:51

Jaz zaenkrat (pa mislim da še dolgo ne) ne bom šel volit, niti nikdar nisem šel pa nikdar nisem imel namen it. Po domače pa vsakemu takole rečem: vseeno je kateri drek izvoliš, oba smrdita.
Uporabniški avatar

alexjug

• Kraj: Ljubljana, Slovenia

Odgovor27 Nov 2012, 19:07

Nino napisal/-a:Jaz zaenkrat (pa mislim da še dolgo ne) ne bom šel volit, niti nikdar nisem šel pa nikdar nisem imel namen it. Po domače pa vsakemu takole rečem: vseeno je kateri drek izvoliš, oba smrdita.

Oba smrdita, a mozno je, da en malo manj :lol: . To je point zardi katerih se jaz udelezujem volitev.. lesser of two evils pravijo Angleži.
Glede na zadnje parlamentarne volitve, pa me volitve, po vsej verjetnosti, ne vidijo vec. Grem raje deadliftat gym ;).
http://missionsuperbody-sl.blogspot.com/ | A GOAL without a PLAN is only a WISH | MFP -> http://goo.gl/KUO0QW | Never look down on anybody unless your helping them up, as there may be a day when you are the one looking UP!

Nino

Odgovor27 Nov 2012, 19:11

res raje liftat v gym kot pa na volitve.

jenc

Odgovor27 Nov 2012, 19:12

Razumem tvoje stališče Alex,ampak je problem v tem,da je sedaj vsa politika usmerjena sredinsko in dejansko vsi tako smrdijo,da je smrad načel celotno družbo. Iz tega razloga bi bilo potrebno spucati stranišče in osvežiti vonj z eno WC račko :D
Uporabniški avatar

alexjug

• Kraj: Ljubljana, Slovenia

Odgovor27 Nov 2012, 19:23

drzi... ampak najprej se mora spremeniti miselnost naroda, drugace tudi wc racka ne bo pomagala oz. bo le efekt osvezilca zraka. Upam, da ti protesti delajo ravno to. Spreminjajo miselnost. Kot sem napisal. Politika je obraz naroda, vsaj jaz jo tako vidim.
Druzba je postala razvajena, redki so zmozni sprejeti kritiko oz. se redkejsi odgovornost za svoja dejanja. Vedno je nekdondrug kriv za njihov neuspeh. Kako lahko potem v politiki pricakujemo drugacno sliko? Volimo tiste, ki so nam podobni in imajo podobne cilje kajne? Ljudje z enakimi cilji, miselnostjo se druzimo in stremimo k istim ciljem... npr NMZ.. vsi smo pristasi Natural BB, imamo podobne cilje in se imamo fajn. Si pomagamo. Ce bi imeli volitve, se zihe, da bi nas vecina volila Jurca in Davida, ker poosebljata tisto kar si nas vecina tu zeli.. catch my drift?
http://missionsuperbody-sl.blogspot.com/ | A GOAL without a PLAN is only a WISH | MFP -> http://goo.gl/KUO0QW | Never look down on anybody unless your helping them up, as there may be a day when you are the one looking UP!
Uporabniški avatar

inal3igh

Odgovor27 Nov 2012, 19:28

RenoF napisal/-a:
inal3igh napisal/-a:aja če že, si lahko kaj pomagaš s PhD...dodiplomsko izobraževanje je tako ne-enotno da hudič, 3. stopnja pa večinoma poenotena (delam s prof. iz svašta univerz, tako da približno vem, kako stvari stojijo - vsaj pri vseh angleških še nikoli nismo imeli problema s kredibilnostjo)

Naš bolonski (pa tudi star) Phd oprosti velja bore malo v tujini (vsaj za ekonomiste je tako). če hočeš kam prilezt v tujini, potem pač moraš imeti njihov magisterij oz. doktorat, ker sicer nimaš pravih pogojev za delo. dodiplomci (naši) imajo pa vsaj to srečo, da dobijo bachelor of science naziv, ki je najvišji možen in priznan povsod po svetu - spet govorim za ef.

lej jaz imam MS iz EPF, kar je v Slo še slabše kot EF, pa mi kolegi s Cambridgea s katerimi skupaj delamo še nikoli niso rekli, da sem kaj manj vredna, enako dosti starejši prof. iz Arizone in Rhode Islanda...Ivy tud ni vse, veš ;)

Od kdaj je pa BS višji od MS in PhD? Tudi bolonjski doktorat je PhD in čisto enakovreden prejšnjemu. Again, trust me, I work in education :D
Cowards never start. The weak never finish. Winners never quit.
Uporabniški avatar

RenoF

Odgovor27 Nov 2012, 19:55

inal3igh napisal/-a:lej jaz imam MS iz EPF, kar je v Slo še slabše kot EF, pa mi kolegi s Cambridgea s katerimi skupaj delamo še nikoli niso rekli, da sem kaj manj vredna, enako dosti starejši prof. iz Arizone in Rhode Islanda...Ivy tud ni vse, veš ;)

Od kdaj je pa BS višji od MS in PhD? Tudi bolonjski doktorat je PhD in čisto enakovreden prejšnjemu. Again, trust me, I work in education :D

nisem mislil, da si oz. je kdo manj vreden, daleč od tega ;) . hočem samo povedati, da si z našo izobrazbo v smislu napredovanja, kariere ipd. ne moreš nič pomagat. seveda to govorim za poslovni svet oz. ekonomiste, managerje itd. lahko da je v zdravstvu ali kje drugje drugače (bolje). ker pa se konstantno prijavljam na tuje razpise in vem kar precej o vpisovanju na tuje univerze (ne samo ivy league :P) povsod po svetu lahko z gotovostjo trdim, da si za njih (zgolj) na podlagi renomeja domače univerze tazadnji drek in na dnu spiska pri vpisu. pač v tujini ne konkuriraš samo z znanjem, ki ga lahko, v kolikor si samoiniciativen in mogoče celo malo povzpetniški, pri nas pridobiš ogromno. stara garda profesorjev nikakor ni za odpis kot nekateri pravijo. ampak, kot že rečeno, stvari so zunaj veliko bolj konkurenčne, šteje pač tudi iz kje prihajaš.

glede BSc si pa sama omenjala dodiplomski študij ("...dodiplomsko izobraževanje je tako ne-enotno da hudič..."). in vse, kar je bolonsko, pač ni kar enakovredno starim programom, razen mogoče po uradnem nazivu ;).

edit: seveda je mišljen BSc kot najvišji na dodiplomski stopnji, če se nisva morda dovolj dobro razumela :) .

mulc

Odgovor28 Nov 2012, 10:17

alexjug napisal/-a:drzi... ampak najprej se mora spremeniti miselnost naroda, drugace tudi wc racka ne bo pomagala oz. bo le efekt osvezilca zraka. Upam, da ti protesti delajo ravno to. Spreminjajo miselnost. Kot sem napisal. Politika je obraz naroda, vsaj jaz jo tako vidim.
Druzba je postala razvajena, redki so zmozni sprejeti kritiko oz. se redkejsi odgovornost za svoja dejanja. Vedno je nekdondrug kriv za njihov neuspeh. Kako lahko potem v politiki pricakujemo drugacno sliko? Volimo tiste, ki so nam podobni in imajo podobne cilje kajne? Ljudje z enakimi cilji, miselnostjo se druzimo in stremimo k istim ciljem... npr NMZ.. vsi smo pristasi Natural BB, imamo podobne cilje in se imamo fajn. Si pomagamo. Ce bi imeli volitve, se zihe, da bi nas vecina volila Jurca in Davida, ker poosebljata tisto kar si nas vecina tu zeli.. catch my drift?

Če smem samo na kratko dodati. Kriza je odlična priložnost, da se bo politika izpilila. Izpiliti pa se morajo tudi ljudje. Žalostno je da na volitve hodijo samo starejši, ki pa vedno glasujejo v tej smeri: "bom kar tega, ki je bil do sedaj, vsaj slabše ne bo". Potem pa se ljudje sprašujemo zakaj smo ves čas na istem mestu. Zdaj se bo pojavil nekdo, ki bo rokel koga pa naj volim saj so vsi isti. Ne. Kot je že Alexjug omenil so razlike. Lahko rečemo tudi tako, vsaj en je manj slabši. Politika se ne spremeni v trenutku. To je proces, ki traja. Poglejte ZDA. Nastale so leta 1776 in so še vedno daleč od popolne države, vendar delajo na tem. Je pa na nas da delamo na tem, da se bo kaj spremenilo. Kako lahko rečete da vam je vseeno za politiko? Potem vam je vseeno kako živite? Ne zanima vas kako boste živeli čez 20 let? Najlažje in po mojem mnenju najboljši način je biti kritičen do politike. Od raznih komentarjev že samo v družbi do različnih člankov, blogov...Seveda pa je ena izmed možnosti tudi prostest. Vendar morate vedeti, da nasilni protesti niso prava rešitev. Pravilno je da se tudi protesti stopnjujejo. Vendar ne na način da nekateri entuziasti nad granitnimi kockami poškodujejo ubogega pripadnika posebne enote, ki dela za manj kot 700€ na mesec in dobi 20€ dodatka na plačo zato da se pretepa z norci.
Stvar je potrebno rešiti z dialogom. Poglejte kaj se je zgodilo med francosko revolucijo. 14. julija 1789 je padla Bastilja. Ljude so popolnoma ponoreli in kmalu zatem so prišli na oblast jakobinci, ki so predstavljali ljudstvo, Vendar se je 5 let kasneje izkazalo da tudi vodja jakobincev ni bil dovolj radikalen v spremembah in zato je ljudstvo kaznovalo tudi njega.
Ljudje moramo preseči te razlike in se začeti pogovarjati. Nihče nima vsega prav, zato pa je potreben dialog da bo, če bo vse po sreči, vsakdo lahko prispeval svoj prav in bomo tako uspeli ustvarjati boljšo prihodnost.

jenc

Odgovor28 Nov 2012, 13:01

Se v večini strinjam s komentarji Alexa in mulca,razen tega,da je bolje voliti manjše zlo. Dokler bo ostala na oblasti politična elita še iz časov Jugoslavije, se stanje ne bo spremenilo. Morali bi se zgledovati po Islandiji,kjer so ljudje protestirali dokler se oblast ni popolnoma spremenila. RAvnotako so spremenili ustavo in cel kup drugih zadev tako,da so državo sami rešili iz krize,ki je njih udarila že precej hitreje in močneje kot nas.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Razno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost