Danes je 29 Apr 2026, 07:31

OFF TOPIC

Pogovori o vsem ostalem, kar ne spada med zgornje oddelke. Če ne veš, kam - piši tukaj!
  • Avtor
  • Sporočilo

kefets

Re: OFF TOPIC

Odgovor07 Jan 2013, 18:41

Guantanamo napisal/-a:
kefets napisal/-a:V Mariboru se odpira fitnes fitinn. Vidim da majo tudi drugod fitnese. Lahko kdo malo pove kako je v teh fitnesih s prostimi utežmi?

Meni je bil super, imajo dva ravna bencha, enega incline in proste uteži, klopc dovolj. Edino kletke ni prave, ampak je tisti rack s fiksnimi varovali. To je pa tudi edino kar me je zmotilo. Pa pred utežmi imajo gumijasta tla, tako da sklepam da lahko tudi DL delaš.

Thx! ;)
Uporabniški avatar

Terminator

Odgovor07 Jan 2013, 20:00

David Brunšek napisal/-a:Za vse imam en račun, če prav razumem. Sem pa ugotovil, da je težava v brskalniku. Z IE gre. :)

a resno uporabljaš IE??? :)
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor07 Jan 2013, 20:16

Uporabil sem ga za prijavo, ker kot sem napisal, s Firefoxom ne deluje. ;)
Uporabniški avatar

Ferrarilover

Odgovor07 Jan 2013, 20:46

This:

Slika
I am the man responsible for who I am. When I look in the mirror each day, I stare my creator in the eyes.
I am responsible for what I have and will become, I am accountable for what I will or will not accomplish.
I believe in myself, I bow to no man.
Uporabniški avatar

Dzezy

Odgovor07 Jan 2013, 22:15

Ferrarilover napisal/-a:This:

Slika

+1

Btw, dobro ste spremenili banner! 8-)
10£ popusta pri naročilu na Myprotein.com --> uporabi kodo: MP394651
Uporabniški avatar

matevz89

Odgovor07 Jan 2013, 22:24

^^this
“A life spent chasing dreams that never come true is better than a life spent running away from dreams that could have.” - Alan Aragon

Kami

Odgovor08 Jan 2013, 05:01

Ferrarilover napisal/-a:This:

Slika

True :D

Jaz sem sicer bil kar na Firefox navezan (posebej zaradi dodatkov ala firebug, itd.) in sem kar dolgo rabil, da sem switchal na Chrome, ko je na zacetku prisel ven.
michelangelo napisal/-a:preveč je lih prou :D
Uporabniški avatar

alexjug

• Kraj: Ljubljana, Slovenia

Odgovor08 Jan 2013, 08:37

Jaz še vedno pristaš ognjene lisice, ampak čedalje bolj uporabljam chrome.
FF ima za moje pojme boljši interface in boljše addone, mi gre pa na one, ker je postala blazno resource požrešna.

Ne štekam pa googla, da je šel skenslat google bar. Ok. štekam, da ga je skenslal za FF, ampak bi ga lahko potem vsaj portal na chrome. ffs :/ ;).
http://missionsuperbody-sl.blogspot.com/ | A GOAL without a PLAN is only a WISH | MFP -> http://goo.gl/KUO0QW | Never look down on anybody unless your helping them up, as there may be a day when you are the one looking UP!

Kami

Odgovor08 Jan 2013, 08:53

Ja problem velike uporabe resourcov obstaja ze veliko casa in Firefox je tudi zaradi tega prisel na "slab" glas.

Glavni krivec za to so pozresne / neoptimizirane razsiritve in ne brskalnik kot sam. Firefox je trenutno pac tako. Nic kaj prevec ne inovirajo ampak samo lovijo Chrome, Chrome pa je se vedno kar veliko pred njimi.

Kolikor se spomnim so sedaj koncno izboljali in ne rabis v vseh primerih, ko namestis novo razsiritev brskalnika ponovno zagnati ampak se vedno jim manjka ogromno drugih stvari:

- V Chrome je vsak zavikeh svoj sandboxan process kar je veliko boljse z vidika varnosti in robustnosti
- Sam JavaScript engine (V8) je se vedno bolj naprednejsi in hitrejsi
- Chromov vmesnik in ostale zadeve so na sploh hitrejse zaradi nekaterih arhitekturnih odlocitev, ki so jih naredili v zacetku
- Brskalnika ni treba ponovno zagnati, ce namestis kaksno razsiritev ali vticnik
- Dober auto update

Problem pri nekaterih teh arhitekturanih odlocitev, ki so jih pri Firefox naredili v zacetku je, da jih je zelo tezko in drago spremeniti v tej fazi, tako da je Chrome ze od zacetka v prednosti.
michelangelo napisal/-a:preveč je lih prou :D
Uporabniški avatar

ziggy

Odgovor08 Jan 2013, 14:16

Če pa mal manj tehnično pogledaš je pa takole...

FF ima greasemonkey in to je njegova glavna prednost atm (zaradi tone adodnov ki to uporabljajo za razne igrice in robote in tako naprej) - https://addons.mozilla.org/en-US/firefo ... asemonkey/

Sicer je (na kratko) tako da je Google več let sponzoriral razvoj FF (zgodba gre okrog search boxa ki je bil default na google in FF je tudi preko iskanja tam dobil od googla cash). Eventuelno je zadeva šla kot je šla in nekateri razvijalci (ki so bili na Googlovi plačilni listi razvijal pa so FF) so menjal na Chrome oz šli stran.

Eventuelno je mela mozila težave in sedaj je (morda se motim ampak pred meseci je bilo tako) glavni sponzor razvoja FF prav Microsoft (@Terminator). V tem trenutku bi lahko diskutiral o tem zakaj je to dobro / slabo ampak ne bom (google search pomaga, morda celo bing search, hehe).

Morda je omembe vredno še to da Thunderbird kot produkt ni več fokus Mozile (ne brskalnika ampak fundacije).

Na 1 strani ( http://www.mozilla.org/en-US/ ) najdemo tudi povezavo na https://blog.mozilla.org/blog/2012/11/2 ... xperience/ :)

To each his own. Delajo pa tut svoj Operacijski Sistem (Firefox OS ; http://www.mozilla.org/en-US/products/ ). Thunderbird + Lightning (plugin za Tunderbird, oba sta sicer bolj ali manj discontinued) žal še vedno nista niti pribljižno konkurečna Outlooku z vidika groupware-a (exchange flavour) (dasiravno je dober mailer je webmail a la gmail oz alternative bolj prkatična izbira za mail, številke pravijo tako).

Za konec, nekaj podobnega firebugu imaš sedaj tako v chromu kot tudi v IE že vgrajeno (le da je v IE malo bolj počasna (beri: razmeroma neuporabna) zadeva).
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Razno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost