Danes je 28 Apr 2026, 16:39

OFF TOPIC

Pogovori o vsem ostalem, kar ne spada med zgornje oddelke. Če ne veš, kam - piši tukaj!
  • Avtor
  • Sporočilo

Kami

Re: OFF TOPIC

Odgovor14 Feb 2013, 18:55

Gym Edition - http://www.youtube.com/watch?v=3Y5jHlVzFtc

Ta zna biti za koga offensive tako, da pazite kaj klikate. Pa delno NSFW :D
michelangelo napisal/-a:preveč je lih prou :D

Bodie

Odgovor14 Feb 2013, 19:00

To z samoprepričanjem, da nekaj deluje je še kako res.

Jaz recimo, ko sem bil otrok sem imel pogosto glavobole in ker nisem mogel pogoltniti cele tablete, mi je mama tableto(lekadol, aspirin) zdrobila v prah in mi ponudila na žlički. Na hitro sem dal v usta ter splaknil z vodo in pogoltnil. To je skoraj vedno pomagalo, da je glavobol čez kako uro ponehal. No, čez par let mi je mama povedala, da mi je zaradi strahu pred preveliko količino tablet(glavoboli so bili pogosti), začela na žličko dajati moko namesto tablete v prahu. Zanimivo je bilo je rekla, da so glavoboli ponehali isto kot, če bi spil tableto.
Zanimivo, kaj lahko dela psiha otroka in prepričanje, da si dobil ''zdravilo''.

Maja

Odgovor14 Feb 2013, 19:02

Bodie napisal/-a:To z samoprepričanjem, da nekaj deluje je še kako res.

Pa ne samo pri otroku ;) .
"Abs are made in the kitchen, glutes are made in the gym." Bret Contreras
Uporabniški avatar

gujdek

Odgovor14 Feb 2013, 19:03

MAD MAX napisal/-a: Meni je praksa važna,kaj je v teoriji me ne zanima preveč, glede placeba me pa itak ne moti, važno da se dvigne xy pon. več kot na prejšnjem treningu, xy kg več ali pa dobi cm na obsegu. 8-)

Zanimivo bi bilo napisati seznam kaj vse bi kdo imel od dodatkov če bi bili zastonj... ;)

Ideje katere dodatke boš uporabil v praksi pa najbrž vzameš od prodajalcev, mar ne? Od tistih prodajalcev, ki bodo dokler bodo živi imeli vsako leto nekaj novih dodatkov, od katerih se na koncu izkaže da je uporabnih 5%.
Ne razumem zakaj potem ne gremo na AS, vsi pravijo da zrasteš,že čez par tednov bodo obsegi večji, počutje in pumpa zakon, sej v praksi ne bom videl posledic še vrsto let? Pa kaj če neke študije pravijo da je nevarno, mene zanima da se dvigne xy. pon več in grejo cm gor.
Vidiš kakšna ironija je to? Vsak ima mejo do katere gre. Takega empirističnega "dajmo poskusit vse kar je na trgu" vedenja, so trgovci definitvno veseli in ti lahko garantirajo, da bodo imeli zate vsako leto novo obliko kreatina in še bolj učinkovit booster.

Še bolj zanimivo kot kaj bi kdo kupil, bi bilo dat na kup leten proračun za dodatke, pa si s tem denarjem privoščit dopust.
You are not entitled to your opinion. You are only entitled to what you can argue for.

Blog

climber

Odgovor14 Feb 2013, 19:11

Še en banalen a resničen primer. Podobno kot z Bodie-vimi tabletami in moko je bilo pri meni z fižolovo mineštro (tisto instant iz vrečke). Nikakor je nikoli nisem želel jesti, ker mi ni bila dobra. Dokler mi enkrat tata ni rekel, da danes bo pa čokoladna juha. Seveda je naredu tisto enako fižolovo iz vrečke. Od takrat mi je bila vedno super. Samo da je bila čokoladna. ;)

Nino

Odgovor14 Feb 2013, 19:19

Hehe gujdek s tabo se preprosto moram strinjat v vsakem postu :) dejansko napišeš tako kot je in z besedami ki so ...pač najbolj primerne - jaz se preprosto ne znam tako dobro izražat, ti pa zadevo obvladaš. Trgovci te (bodo) sovražijo! :lol: :lol:

MADMAX tebe se mi zdi res škoda, da si tako "napaljen" na te dodatke. Sprobaj enkrat eno "kuro" brez vsega, boš videl da gre ;) Nekako se mi zdi da ima Dr. Germič preveč vpliva nate oz. te je čisto okužil že :) da ne govorim koliko denarja lahko prihraniš...
Uporabniški avatar

Band3

Odgovor14 Feb 2013, 19:21

Bodie napisal/-a:To z samoprepričanjem, da nekaj deluje je še kako res.

Jaz recimo, ko sem bil otrok sem imel pogosto glavobole in ker nisem mogel pogoltniti cele tablete, mi je mama tableto(lekadol, aspirin) zdrobila v prah in mi ponudila na žlički. Na hitro sem dal v usta ter splaknil z vodo in pogoltnil. To je skoraj vedno pomagalo, da je glavobol čez kako uro ponehal. No, čez par let mi je mama povedala, da mi je zaradi strahu pred preveliko količino tablet(glavoboli so bili pogosti), začela na žličko dajati moko namesto tablete v prahu. Zanimivo je bilo je rekla, da so glavoboli ponehali isto kot, če bi spil tableto.

Meni je še bolj fascinantna tista fora, ko si froc res konkretno razsuje npr. koleno in se začne neumorno dreti. Potem pride mimo mamica, da lupčka na koleno in kar naenkrat ne buba več. Najbolj "fascinantno" pa je to, da raznorazni alternativni šlosarji ravno uspešno "zdravljenje" otrok mečejo naprej, ko kdo dvomi v homeopatijo, akupunkturo, flikanje črnih lukenj v avri etc. Češ, pri otrocih placebo "preverjeno" ne deluje... :lol:
Uporabniški avatar

BostjanBavcon

Odgovor14 Feb 2013, 19:28

Treba je vedt da ma mad max zahteven šiht na fertik večina folka bi po takem ostala doma on gre pa na trening pa trenira do blokade vsak trening. Pa kolikor vem ima dobro plačo on mu to res ni problem.
Uporabniški avatar

alexjug

• Kraj: Ljubljana, Slovenia

Odgovor14 Feb 2013, 19:39

Vsakemu svoje... strinjam se z obema stranema, ceprav se bolj nagibam k tisti, ki pravi, da so nekateri dodatki nepotrebni oz. nimajo ucinka. Sem jih kar nekaj stestiral in ostal le pri wheyu, pa se to le zaradi prirocnosti. Vit in min. ne stejem k dodatkom ;).

Sem pa tudi mnenja, da ce placas placebo in ce ucinkuje, je vreden svojega denarja. Zal se s tem res spodbuja lazne promocije in obljube trgovcev in posledicno 'trpijo' ostali, ki jim dodatki 'ne delajo'.

Sicer pa vsi vemo, da je najboljsa lekcija tista, ki jo dozivis na svoji kozi (denarnici). Placas dodatke, ki ne delajo, potem verjames, da ti ne delajo, ker nimas optimalnih treningov/prehrane, se vedno kupujes v prepricanju, da zdaj pa bodo delovali... potem zacnes raziskovati in spoznas, da 1. nisi edini, ki je bil 'nategnjen', 2. dodatki itak ne delujejo, 3. da bolje napredujes brez dodatkov a oborozen z znanjem in tokrat res optimiziranim treningom in prehrano...
http://missionsuperbody-sl.blogspot.com/ | A GOAL without a PLAN is only a WISH | MFP -> http://goo.gl/KUO0QW | Never look down on anybody unless your helping them up, as there may be a day when you are the one looking UP!

Nino

Odgovor14 Feb 2013, 20:52

BostjanBavcon napisal/-a:Treba je vedt da ma mad max zahteven šiht na fertik večina folka bi po takem ostala doma on gre pa na trening pa trenira do blokade vsak trening. Pa kolikor vem ima dobro plačo on mu to res ni problem.

Ampak če je tako, potem pa njemu dodatki dejansko pomagajo? Ali je spet samo placebo? Odgovor? Ne veš, ker ni probal brez dodatkov (ali pa je?)...mogoče pa je težava tudi že v tem, da če bo probal vse brez dodatkov, bo spet že vnaprej si dopovedoval da ne bo mogel naredit dober trening, torej je spet vse v glavi...začaran krog :)
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Razno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost