Danes je 28 Apr 2026, 04:27

OFF TOPIC

Pogovori o vsem ostalem, kar ne spada med zgornje oddelke. Če ne veš, kam - piši tukaj!
  • Avtor
  • Sporočilo
Uporabniški avatar

Zeratrem

Re: OFF TOPIC

Odgovor24 Mar 2013, 22:14

A že hujšate kaj za poletje, da boste lepi in bodo punce vesele? 8-)
Mati, masla bi!
Uporabniški avatar

jokamskos

Master Troll

Odgovor24 Mar 2013, 22:53

Ja...hahahahaha
Uporabniški avatar

michelangelo

Odgovor24 Mar 2013, 23:12

dons sm začeu :D
»ma jeva k kralja.....brt dela ful rižote, različne rižote...«

dado20

Odgovor24 Mar 2013, 23:15

Lep pozdrav, nisem vedel v katero temo bi pisal, pa bom kar v to...Zanima me, če je slučajno že kdo od vas imel kdaj kakšne probleme z želodčno kislino ( tak pekoč občutek v želodcu) in če je, kako je te težave olajšal? hvala ;)
Uporabniški avatar

Mr. Eos

Odgovor24 Mar 2013, 23:16

Eni nimamo v kej shujšat ;)
Uporabniški avatar

BostjanBavcon

Odgovor24 Mar 2013, 23:20

Mr. Eos napisal/-a:Eni nimamo v kej shujšat ;)

+1 :mrgreen: :mrgreen: ker smo že tako v bikini kategoriji. :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar

Polona

Odgovor25 Mar 2013, 07:18

dado20 napisal/-a:Lep pozdrav, nisem vedel v katero temo bi pisal, pa bom kar v to...Zanima me, če je slučajno že kdo od vas imel kdaj kakšne probleme z želodčno kislino ( tak pekoč občutek v želodcu) in če je, kako je te težave olajšal? hvala ;)

Rupurut, rutacid ... tablete, kadar te peče. Lahko probaš tudi z Donatom ali Radensko. Pa seveda iz prehrane začasno zmanjšaj ali izloči pekočo hrano (meni je bla ta najhujša, recimo čebula). No, pa #1 razlog za želodčno kislino je po mojem mnenju stres. Se prav najdi tehniko/aktivnost, ki te bo sprostila.
Uporabniški avatar

Zeratrem

Odgovor25 Mar 2013, 09:35

Polona napisal/-a:
dado20 napisal/-a:Lep pozdrav, nisem vedel v katero temo bi pisal, pa bom kar v to...Zanima me, če je slučajno že kdo od vas imel kdaj kakšne probleme z želodčno kislino ( tak pekoč občutek v želodcu) in če je, kako je te težave olajšal? hvala ;)

Rupurut, rutacid ... tablete, kadar te peče. Lahko probaš tudi z Donatom ali Radensko. Pa seveda iz prehrane začasno zmanjšaj ali izloči pekočo hrano (meni je bla ta najhujša, recimo čebula). No, pa #1 razlog za želodčno kislino je po mojem mnenju stres. Se prav najdi tehniko/aktivnost, ki te bo sprostila.

Jaz sem pred časom razvil "alergijo" za določeno hrano - nekateri mlečni izdelki in jajca. Kmalu po zaužitju se pojavi pekoč občutek v želodcu in občasen refluks želodčne kisline. Poskusi postopoma izločati hrano, ki je znana kot alergena (oreški, umetna sladila, mlečni izdelki, jajca ...), da vidiš, če je kaj v tej smeri.
Mati, masla bi!
Uporabniški avatar

Band3

Odgovor25 Mar 2013, 10:14

Za pekoc obcutek ni krivo prevec kisline ampak refluks, ki je le-ta posledica sproscene misice zapiralke med zelodcem in poziralnikom. To je lahko bolezensko (degeneracija povezana s starostjo, anatomske posebnosti ipd.), vecinoma pa je posledica zauzitja dolocene hrane, ki pri obcutljivih ljudeh povzroca relaksacijo misic sfinktra (kava, alkohol, zacimbe...). Dolocen vpliv imajo tudi hormoni (stres, nosecnost). Preventiva je definitivno boljsa od kurative.
Edina smiselna resitev je, da izlocis hrano, ki povzroca probleme in da ne jes par ur pred spanjem, oz. da se ne naziras do amena (po domace povedano). Rupuruta ipd. se izogibaj, ker problema ne resujejo ampak samo zakrijejo simptome, hkrati pa imajo ob dolgorocni uporabi negativne vplive na prebavo zaradi zmanjsanega izlocanja kisline, neustreznega pH etc.

mitoes

Odgovor25 Mar 2013, 10:33

Polona napisal/-a:

če se že jemlje tablete, pol raje nolpaza in podobne zaviralce H črpalke ... Drugače pa lahko nardiš še kakšen test na helicobacter pylori za vsak slučaj ... ;)
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Razno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost