Danes je 26 Apr 2026, 20:58

OFF TOPIC

Pogovori o vsem ostalem, kar ne spada med zgornje oddelke. Če ne veš, kam - piši tukaj!
  • Avtor
  • Sporočilo

cards

Re: OFF TOPIC

Odgovor28 Avg 2014, 12:03

Mislil sem bolj v smislu 1 človek na 10 miljonov, da ma tak potencial :) Saj taki se ponavadi v tem najdejo in to delajo, tako da, itak je šansa, da je natural. Vprašanje je le, zakaj bi bil, če mu je to vir prihodkov, konkurenca pa ni natty. Če pogledas worldclass strongman, powerlifting tekmovanja, itak so vsi na PED, večina jih niti ne zanika uporabe ( npr. giants of island dokumentarec). Je pa razlika ce gres poplnoma ATG squat ali pa priblizno do paralele, ceprav 240 je izjemno v vsakem primeru za naturalca.

alpha

babolat89

Odgovor28 Avg 2014, 14:38

Poligraf ni noben dokaz (ne na sodišču, ne nikjer - govorim za nas oz. Evropo - v nekaterih državah v ZDA pa je poligraf verodostojen dokaz). Uporabljajo samo za to, da vidijo če so na pravi "poti", da jih usmerja kako delati naprej, itd, itd. Tudi zanesljivost poligrafa je okoli 90 % + da se ga da pretentati, ampak moraš biti kar "specialc" ali šolan za to - hladen in sposoben nadzorovati vegetativno živčevje. Tako da to testiranje pri teh naturalcih s poligrafom, khmmm.... :?

alpha

Odgovor28 Avg 2014, 14:46

babolat89 napisal/-a:Poligraf ni noben dokaz (ne na sodišču, ne nikjer - govorim za nas oz. Evropo - v nekaterih državah v ZDA pa je poligraf verodostojen dokaz). Uporabljajo samo za to, da vidijo če so na pravi "poti", da jih usmerja kako delati naprej, itd, itd. Tudi zanesljivost poligrafa je okoli 90 % + da se ga da pretentati, ampak moraš biti kar "specialc" ali šolan za to - hladen in sposoben nadzorovati vegetativno živčevje. Tako da to testiranje pri naturalcih s poligrafom je kr neki....... ;)

Saj natural tekmovanje ni sodišče, na tekmovanju verjetno veljajo drugačni, interni zakoni, s katerimi se mora vsak tekmovalec s svojim podpisom strinjat. Če si s poligrafom ne bi mogli nič pomagat, ga verjetno niti ne bi uporabljali :).

babolat89

Odgovor28 Avg 2014, 14:52

Nikjer nisem napisal da je natural tekmovanje sodišče, le pripomnil sem, da to ni dokaz na sodiščih (kot primer)...
Kakšna pravila imajo ti naturalci niti ne vem... Drugače pa kot pravim, lahko si pomagajo s poligrafom, vendar to še vseeno ni "merilo" - če "padeš" ali pa ne (no ja, spet odvisno za katero državo gre) - pa nima veze ali je to BB tekmovanje, ali je to sodišče, ali karkoli drugega. Drugo pa je, če imajo ti tekmovalci podpisane kakšne pogodbe... ;) Ni vse tako 1000 % kot si kdo misli - glede poligrafa. Sicer pa nima veze, zaradi mene če pretentajo test ali pa ne, mi je popolnoma vseeno, le povem kako so nas učili glede poligrafa in teh zadev...

urban

Odgovor28 Avg 2014, 16:45

Ne vidim razloga zakaj Candito ne bi bil natural. Cifre so povsem možne, izgled prav tako. Ima 82kg pri 1,70m, trenira že nekaj let izključno za PL po dobro začrtanem programu + prej je bil atlet, kar zagotovo tudi nekaj pripomore. Jaz sem pri enaki višini dvignil 200+ počepa s 7kg manj.

Kar se konkurence tiče: IPF ima kar stroge standarde glede dopinga.
Uporabniški avatar

michelangelo

Odgovor28 Avg 2014, 19:40

urban napisal/-a:Ne vidim razloga zakaj Candito ne bi bil natural. Cifre so povsem možne, izgled prav tako. Ima 82kg pri 1,70m, trenira že nekaj let izključno za PL po dobro začrtanem programu + prej je bil atlet, kar zagotovo tudi nekaj pripomore.

+1
»ma jeva k kralja.....brt dela ful rižote, različne rižote...«
Uporabniški avatar

Unknown

Odgovor28 Avg 2014, 19:45

Tudi jaz ne vidim razloga zakaj candito ne bi bil naturalec. Izmed vseh teh youtuberjev še zgleda najbolj natty
Do you even make an effort to stimulate myofibrillar hypertrophy by inducing skeletal muscle microtrauma?
Uporabniški avatar

spartan

Odgovor28 Avg 2014, 20:16

Unknown napisal/-a:Tudi jaz ne vidim razloga zakaj candito ne bi bil naturalec. Izmed vseh teh youtuberjev še zgleda najbolj natty

+1
Uporabniški avatar

Unknown

Odgovor28 Avg 2014, 22:38

Dejansko sem zdaj prvič gledal nattyornot in sem verjetno bral članke kako uro, dve. Ne morem verjet. Precej sanj se mi je uničilo :D haha (vem da ni glih ne vem kako kredibilna stran, ampak vseeno)

Me malo skrbi, da mi ne bo volja odšla. Fak. Najraje bi čas nazaj zvrtel ko sem samo liftal in se je iz tedna v teden videl napredek (na začetku).

edit: je pa zanimivo, da za vsakega ko trenira calisthenics rečejo, da je natty (razen kali muscle, sam on itak ni v tej skupini. Bolj weights pa malo bodyweight vaj). Za medranoja rečejo da je natty. Ne vem no. Vzdrževat tako nizki BF skozi leta in imet tako dober performance... kaj pravite vi?
Do you even make an effort to stimulate myofibrillar hypertrophy by inducing skeletal muscle microtrauma?
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Razno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost