Danes je 01 Maj 2026, 13:32

Poškodbe

Pogovori o vsem ostalem, kar ne spada med zgornje oddelke. Če ne veš, kam - piši tukaj!
  • Avtor
  • Sporočilo

slejko

Re: Poškodbe

Odgovor03 Nov 2013, 22:28

Ima kdo slučajno izkušnje z zdravljenjem bolečine v zapestju? Bolj natančno čisto na koncu palca:

https://www.assh.org/Public/HandConditi ... DeQ1_c.jpg
(nad tistim mestom, kjer piše "first dorsal compartment tendon")

Sem skoraj prepričan, da je De Quervainov tenosinovitis (http://en.wikipedia.org/wiki/De_Quervain_syndrome) &sem že na youtube iskal razne streche, ampak se o takih stvareh rajši pozanimam pri drugih, ki so že imeli podobne probleme. Zapestje me boli že malo več kot 1 leto, ampak prej to ni predstavljalo večje težave (razen občasno pri bench pressu), zdaj pa me precej ovira pri snatchu oz. v katerikoli poziciji, ko štango držim široko. Anyone?
Uporabniški avatar

Misty

Odgovor19 Nov 2013, 11:22

slejko napisal/-a:Ima kdo slučajno izkušnje z zdravljenjem bolečine v zapestju? Bolj natančno čisto na koncu palca:

Sem skoraj prepričan, da je De Quervainov tenosinovitis (http://en.wikipedia.org/wiki/De_Quervain_syndrome) &sem že na youtube iskal razne streche, ampak se o takih stvareh rajši pozanimam pri drugih, ki so že imeli podobne probleme. Zapestje me boli že malo več kot 1 leto, ampak prej to ni predstavljalo večje težave (razen občasno pri bench pressu), zdaj pa me precej ovira pri snatchu oz. v katerikoli poziciji, ko štango držim široko. Anyone?

Tole sem šele zdaj videla ...
Težave z zapestji imam tudi jaz. Isto sem najprej mislila, da gre za De Quervainov tenosinovitis, ampak je fizioterpevt rekel, da ne gre za to stanje, ker bi bilo pri tem sindromu gibanje popolnoma onemogočeno. Najprej se mi je pojavilo na eni roki, potem še na drugi. V desni mi, ko poskušam palec premaknit navzdol, celo preskakujejo kite. Pa do sedaj še nisem našla giba, za katerega bi 100% lahko rekla, da je kriv za tole ... Zdaj sem močno omejila potiske (BP, obteženi dipsi) in zelo pazim, da zapestja ne zvračam nazaj. Vse gibe, kjer so bila zapestja močno upognjena, sem eliminirala. Ker stanje ni prišlo čez noč, čez noč tudi najbrž ne bo odšlo, zato težko karkoli rečem (ampak zdi se mi, da je občutek naslednji dan, ko je bilo ponavadi najslabše, boljši).
Pomislila sem tudi, da bi mogoče to povzročalo nesorazmerje bicepsa in tricepsa ... :?:
Posnemanje je najvišja oblika komplimenta.

Hardstylegod

Odgovor09 Dec 2013, 09:04

Morda kdo ve kako bi rešil težavo z mobilnostjo ramen ? In sicer pri OHPju, me takrat, ko hočem v zgornjem položaju zaklent ramena, me "špikne" v obeh ramenih. Tekom dviga me nič ne boli, začne me boleti šele takrat, ko imam ravno nad glavo in hočem zaklenit. Ve kdo za kakšno dobro vajo oz kakšno drugo rešitev kako bi izboljšal stanje ?? Sem že delal neke vaje od Kelly Starret-a, ampak zaenkrat še ni pomagalo.
Pravtako pa me boli, če delam recimo to vajo za rotator cuff(boli me že brez uteži), ko obrnem v spodnjo pozicijo(pod paralelo ramen):
https://www.google.si/search?q=rotator+ ... B448%3B322

Hvala vsem za kakršnokoli pomoč ;) !
Uporabniški avatar

BostjanBavcon

Hardstylegod

Odgovor09 Dec 2013, 10:35

Hvala lepa ;) ! Zdj si me zaposlil za dobro urco, da tole preberm ;) . Upajmo, da bo pomagal.
Uporabniški avatar

BostjanBavcon

Odgovor09 Dec 2013, 10:42

Ni kej rd pomagam tak sm. :D

slejko

Odgovor09 Dec 2013, 16:50

Misty napisal/-a:
slejko napisal/-a:Ima kdo slučajno izkušnje z zdravljenjem bolečine v zapestju? Bolj natančno čisto na koncu palca:

Težave z zapestji imam tudi jaz. Isto sem najprej mislila, da gre za De Quervainov tenosinovitis, ampak je fizioterpevt rekel, da ne gre za to stanje, ker bi bilo pri tem sindromu gibanje popolnoma onemogočeno. Najprej se mi je pojavilo na eni roki, potem še na drugi. V desni mi, ko poskušam palec premaknit navzdol, celo preskakujejo kite. Pa do sedaj še nisem našla giba, za katerega bi 100% lahko rekla, da je kriv za tole ... Zdaj sem močno omejila potiske (BP, obteženi dipsi) in zelo pazim, da zapestja ne zvračam nazaj. Vse gibe, kjer so bila zapestja močno upognjena, sem eliminirala. Ker stanje ni prišlo čez noč, čez noč tudi najbrž ne bo odšlo, zato težko karkoli rečem (ampak zdi se mi, da je občutek naslednji dan, ko je bilo ponavadi najslabše, boljši).
Pomislila sem tudi, da bi mogoče to povzročalo nesorazmerje bicepsa in tricepsa ... :?:

Tudi jaz šele zdaj videl :D Torej te kljub eliminiranju vaj še vedno boli? Pretekle 3 tedne sem jemal glukozamin, hondroitin & MSM od Puritan's Pride in je dosti boljše.. na treningu po 2 ogrevalnih serijah bolečine skoraj da ni (rahlo nelagoden občutek še vedno prisoten) , palico lahko držim širše, pa tudi naslednji dan je precej manj hudo, kot po navadi.. Ampak še vedno ni 100% pozdravljeno :/
Uporabniški avatar

Misty

Odgovor19 Dec 2013, 12:35

slejko napisal/-a:
Misty napisal/-a:

Tudi jaz šele zdaj videl :D Torej te kljub eliminiranju vaj še vedno boli? Pretekle 3 tedne sem jemal glukozamin, hondroitin & MSM od Puritan's Pride in je dosti boljše.. na treningu po 2 ogrevalnih serijah bolečine skoraj da ni (rahlo nelagoden občutek še vedno prisoten) , palico lahko držim širše, pa tudi naslednji dan je precej manj hudo, kot po navadi.. Ampak še vedno ni 100% pozdravljeno :/

Ko se ogreje, je vedno OK. :evil:

Jaz sem zdaj našla fizioterapevta, h kateremu hodim na manualno terapijo (prej sem bila 2x pri drugemu, ki ga sicer zelo hvalijo, ampak sem bila zelo razočarana), in kot kaže, gre za blažjo obliko De Quervaina, poleg tega pa imam zategnjene mišice v dlaneh. Imam celo upanje, da bomo tole uspeli pozdravit. Baje bi bilo za nekaj časa dobro odstranit vse vaje, ki obremenjujejo roke ... Bom že potrpela.
Posnemanje je najvišja oblika komplimenta.

volimsmes

c

Odgovor06 Feb 2014, 13:14

c
Zadnjič spremenil volimsmes, dne 15 Nov 2017, 12:03, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor06 Feb 2014, 19:54

Kakšna je tvoja izvedba teh vaj? Nepravilna izvedba je lahko vzrok za stisnjen supraspinatus, kar privede do vnetja. Pri tebi je zadeva, po opisu sodeč, že kar napredovala.

Priporočam ti, da narediš malo pavze od vaj, kjer sta vključena rama ali biceps. V tem času lahko izvajaš masaže na tem delu, kompresije z zračnico (če dosežeš), hlajenje z ledom in, po posvetovanju z zdravnikom, kakšno protivnetno terapijo.

Ko se zadeva povsem umiri, lahko postopoma nadaljuješ s treningom. ;) Vendar moraš odkriti vzrok in ga odpraviti, sicer se ti bo težava še kdaj ponovila. Včasih je vzrok tudi v slabi gibljivosti ramen, predvsem v zunanjo rotacijo; ali pa preprosto v sključeni drži.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Razno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost