David Brunšek, rojen leta gospodovega '91. Baje je bla takrat dobra letina.

Prihajam iz Šmartnega ob Paki, sicer pa sem trenutno nekaj časa doma in nekaj časa v Ljubljani, kjer delam BSc iz živilstva in prehrane na biotehniški fakulteti. V prostem času najraje spim.

Če ne to, pa urejam NMZ, treniram 'svoje' ali počnem stvari, ki me zanimajo (so vsak dan druge in jih je ogromno).
Od nekdaj sem bil "suhec z zanič postavo" in ko sem odkril, da se da na tem nekaj naredit, sem se tudi lotil. Najprej doma z vijoličnimi enoročnimi utežmi, nato pa sem se malo pred 15. rojstnim dnem vpisal v en manjši fitnes. Tam sem se dokončno navdušil nad možnostjo vplivanja na izgled svojega telesa in nad napredkom pri treningu.
Tako sem že isto leto prvič tekmoval na odprtem državnem prvenstvu FZS - rečeno je bilo, da grem "za hec probat", da vidim kako je. Malo pred tem sem tudi ugotovil, da obstajajo substance, ki niso dovoljene in se jih da izkoristit za boljši rezultat, a sem se takoj odločil, da to ni zame, ker ne sprejmem zdravstvenega tveganja pa tudi sicer v življenju vedno hote (ali nehote

) izberem težjo pot.
Naslednje leto sem šel na tekmo tudi "zares" - IBFA svetovno prvenstvo v Kopru in premagal samega sebe izpred enega leta.
Od takrat naprej še resneje treniram. Ko sem mislil, da vem že vse, sem ugotovil, da v bistvu ne vem ničesar. Zdaj je moja misija ljudem pomagati priti do enakega spoznanja - čeprav je grenko priznati svoj narobe, ti lahko zelo koristi na vseh področjih, če se navadiš biti odprt do novih spoznanj in idej.
Od zadnjega tekmovanja sem se resno pripravljal še dvakrat, a me je obakrat ustavila poškodba. V drugo je bila precej resna in okrevanje je trajalo celo leto. To je bil dokončen signal, da je pri treningu treba nekaj spremenit in zdaj treniram tako kot berete na NMZ portalu - tudi moji skriti želji zadnji dve leti, ki pa je čakala, da da pobudo še kak somišljenik - to je bil Jure.

P.S.: Naj dodam še cilj: biti najboljši kolikor sem lahko. Če bodo še ostali dejavniki, na katere nimam vpliva pravi, pa bi bil vesel, če bi enkrat nekoč postal natural pro.