Bom kar jaz tukaj napisal moje mišljenje, zakaj se ta forum relativno hitro širi in ima čedalje več privržencev, posledično tudi "sovražnikov".
-NEreklamiranje določenih dodatkov: Ker je forum nevtralen (mislim da edini v SLO), je veliko bolje za uporabnike, ker lahko podajo mnenja/kritike o katerihkoli izdelkih in ne bo noben vžaljen....
-NE forsiranje določenih tipov treninga: Čeprav sta Jurc in David v BB vodah in trenutno trenirata bolj kot PL, ne "štulita" svoj program vsakemu, kot je to v navadi drugje.
-PREPROSTOST: v smislu prehrane IIFYM (čeprav imam sam tudi nekatera nesoglasja s tem načinom prehranjevanja in ga ne podpiran najbolje v celoti-ampak to je tema za drugič), kar marsikomu veliko bolj ustreza kot Life stile...Tukaj bi recimo izpostavil dva "avtorja".
*MCalex: osebno nisem bil nikoli v sporu z njim, tako da nimam slabega mnenja o njemu, ker mi je tudi pomagal ko se rabil pomoč, pa vendar ne pomeni, da se strinjam z njegovin načinom treninga in prehrane. Seveda so pozitivne lasnosti pr takem načinu, a bom trenutno izpostavil tiste slabosti, ki sem jih sam občutil oz. drugi.
1.) PREHRANA"36" obrokov po treningu, v točno določenem razmerju, časovnem okviru (takoj po, 45min kasneje, 45 min kasneje, 1 uro kasneje....). Za večino ljudi je to praktično nemogoče oz. zelo bremeni socialno življenje in se slej ali prej pride do tega da se opusti/zemenja ta način prehranjevanja. Ogromno dodatkov, ki za večino ljudi niso SPLOH pomembni in ne bodo naredili bistvene razlike, poleg tega pa so strošek, ki je v današnjih časih samo še večji!
2.)TRENING: Podobno kot pri prehrani, malo preveč v detajle. Se strinjam da BB ne more delati samo osnovnih vaj in se doda kakšna izolacijska za "popravilo" simetrije, samo da pa se dela izključno na mašinah po nekih biomehaničnih optimalnih pravilih in se pri tem uporablja enačbe kot so 1+1/2, vse na tenziji, nič na treningu CNSja, ki mislim, da je pri naturalcih še kako pomeben, ravno zaradi večje aktivacije mišičnih vlaken....
Drug avtor GROM:
1.) Prehrana mi je veliko bližje kot MCalexov način (skratka nepredelana hrana....), me pa moti točno določen timing, točno 3h, 6 obrokov, izogibanje nekaterih živilih, ki se mi zdi da niso tako slaba...ampak kot sem povedal manj "pripomb" na njegov pogled, kar se tega tiče.
2.) trening, dosti manj kompliciranja, ampak se mi zdi preveč ozkogled v tem smislu. pač 8-12ponovitev, včasih do 15 in to je to. Manjka večji razpon ponovitev....
Da se razume, nisem "na nobeni" strani in imam svoje neodvisno mnenje glede vseh treh forumov. Res pa je da mi je NMZ filozofija vsaj po načinu treninga zelo blizu oz. imam sam enako mnenje. Kot že rečeno pri hrani ne toliko-so seveda tudi skupne točke, ampak to je tema za drugič, če bo koga zanimalo moje mnenje
Toliko iz moje strani.