10 Mar 2013, 17:32
Danes potekala prva tekma CFC weightlifting ekipe. Slo je za ligo, v sloveniji je 5 ekip, vsaka ekipa lahko ima 6 tekmovalcev, za rezultat se steje le prvih 5 tekmovalcev z najboljsim rezultatom. Rezultat se izracuna na podlagi sinclairjevih tock, rezulati petih tekmovalcev se sestejejo, sestevek je rezultat ekipe. Na koncu leta je zmagovalna ekipa ki nabere v 6 tekmah najvec tock.
Na prvi tekmi so nastopali:
Vigor 1200 tock
CFCelje 1192 tock
Plamen (premalo tekmovalcev zato le okoli 400 tock)
Obetaven zacetek, saj smo s tem rezultatom zelo blizu najboljsim ekipam v sloveniji, ki dosegajo trenutno okoli 1200 tock. Ekipa se bo samo se izboljsevala, saj sta dva clana zacela ponovno trenirati oly dvige sele pred 1 tednom (Selcan in jaz) Prav tako imamo vsaj dva nova obetavna tekmovalca, ki bosta lahko kmalu zapolnila mesto v ekipi in pozitivno vplivala na rezultat.
Kar se mene tice, zacel oly dvige zopet trenirati v ponedeljek: Danes na tekmi telesna teza po vcerajsnjem druzenju s Selcanom (hrana!) 94,1 kg. Naredil poteg: 100, 105, 108. Sunek: 120, 130, tretji poiskus sem izpustil zaradi neprijetnosti v desnem kolenu, saj se nisem navajen teze in dvig izvedem nesorazmerno, narobe. Sam sem mnenja da narobe izveden dvig je brezveze delat, ker lahko samo skodi. Nic hudega saj sem ze takoj za tem delal pocepe. Vsi dvigi dokaj lahki, trening trenutno poteka tako, da je prioriteta zdravo koleno in ce ne bo vecjih zapletov se lahko pricakuje hitro izboljsanje rezultatov.
Zadnjič spremenil
masoli, dne 10 Mar 2013, 17:46, skupaj popravljeno 1 krat.