David Brunšek napisal/-a:*** Olimpijski dvigi so ravno obratni načinu treninga, po kakršnem so včasih trenirali vsi BB: dvigniti utež na najtežji možni način. Tukaj se išče najlažjo pot za spraviti utež nad glavo. Palico je treba peljati po čim bolj optimalni poti, da se izkoristijo vsi vzvodi in sile, ki jih proizvedeš med dvigom. Če zadaneš t.i. (optimalne) pozicije npr. pri kolenih, v bokih itd., je pol dela že opravljenega. Če te zgrešiš je velika verjetnost, da dviga ne opraviš ali pa ga opraviš z veliko več muke. Moja težava je bila, da palica leti preveč stran od telesa, kar se je izboljšalo takoj, ko sem jo približal telesu v poziciji pri kolenih.
Res mi je všeč, da si se lotil olimpijskih dvigov in ceniš tak način treninga. Večina BB scene se mi zdi do takega načina treninga precej negativno nastrojena pa niso niti poskusili tako trenirat. Verjetno ti je perfekcija teh gibov postala precejšen užitek? Mislim na občutek, ko enkrat "zadaneš" optimalne pozicije in kvift kar odleti nad glavo.
Imaš pa super dnevnik, ki ga je užitek brati in iz tvoje razlage tehnike olimpijskih dvigov na različnih delih foruma sem tudi sam precej izboljšal tehniko svojih dvigov. Večinoma berem ta forum med vožnjo (ko se po treningu z avtobusom vračam domov) s telefona, zato zadeve bolj redko komentiram kot bi si želel.
Prej je bila dobra tehnika clean-a bolj stvar sreče oz. dneva, sedaj pa dejansko pazim na določene checkpointe. Sem bolj pozoren na malenkosti odkar berem ta forum.