Danes je 28 Jul 2026, 07:29

Rodiš se. In nato umreš. To pa je moja zgodba vsega vmes!

Dnevniki članov skupnosti Natural Muscle Zone. Svoje treninge, prehrano, fotografije in zanimivosti iz svojega življenja lahko delite z drugimi ali pa jih zapišete za lastno evidenco.
  • Avtor
  • Sporočilo
Uporabniški avatar

KK400

Re: Rodiš se. In nato umreš. To pa je moja zgodba vsega vmes

Odgovor10 Jan 2013, 10:56

David Brunšek napisal/-a:*** Olimpijski dvigi so ravno obratni načinu treninga, po kakršnem so včasih trenirali vsi BB: dvigniti utež na najtežji možni način. Tukaj se išče najlažjo pot za spraviti utež nad glavo. Palico je treba peljati po čim bolj optimalni poti, da se izkoristijo vsi vzvodi in sile, ki jih proizvedeš med dvigom. Če zadaneš t.i. (optimalne) pozicije npr. pri kolenih, v bokih itd., je pol dela že opravljenega. Če te zgrešiš je velika verjetnost, da dviga ne opraviš ali pa ga opraviš z veliko več muke. Moja težava je bila, da palica leti preveč stran od telesa, kar se je izboljšalo takoj, ko sem jo približal telesu v poziciji pri kolenih.

Res mi je všeč, da si se lotil olimpijskih dvigov in ceniš tak način treninga. Večina BB scene se mi zdi do takega načina treninga precej negativno nastrojena pa niso niti poskusili tako trenirat. Verjetno ti je perfekcija teh gibov postala precejšen užitek? Mislim na občutek, ko enkrat "zadaneš" optimalne pozicije in kvift kar odleti nad glavo.

Imaš pa super dnevnik, ki ga je užitek brati in iz tvoje razlage tehnike olimpijskih dvigov na različnih delih foruma sem tudi sam precej izboljšal tehniko svojih dvigov. Večinoma berem ta forum med vožnjo (ko se po treningu z avtobusom vračam domov) s telefona, zato zadeve bolj redko komentiram kot bi si želel.

Prej je bila dobra tehnika clean-a bolj stvar sreče oz. dneva, sedaj pa dejansko pazim na določene checkpointe. Sem bolj pozoren na malenkosti odkar berem ta forum.
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor10 Jan 2013, 16:10

Ja, občutek ko zadaneš vse in palica dobesedno poleti je res lep! Mi gre kar na smeh takrat. :) V bistvu so mi oly dvigi že dolgo časa všeč, ker "zgledajo lepo" in ker nikjer drugje ne vidiš takih pospeškov tako velikih tež. Pa tudi iz tehničnega vidika je zadeva precej zahtevna (proti npr. bench pressu) in zato velik izziv za nekoga, ki je še pred dvema letoma treniral večinoma na mašinah.

Super, sem zelo vesel in počaščen, da si našel tudi kaj koristnega zase! :)
Glede malenkosti pa je res - sem po naravi precej perfekcionist, prav tako pa masoli, ki me uči tehnike, in rezultat je jasen. Pilili bomo, dokler ne bo vse perfektno! :)
Uporabniški avatar

inal3igh

Odgovor10 Jan 2013, 17:25

David Brunšek napisal/-a:velik izziv za nekoga, ki je še pred dvema letoma treniral večinoma na mašinah.

tega pa nisem vedela / si ne bi misnla ;)
Cowards never start. The weak never finish. Winners never quit.
Uporabniški avatar

spartan

Odgovor10 Jan 2013, 22:00

jokamskos napisal/-a:
David Brunšek napisal/-a:Pri predzadnji seriji sem ugotovil, da pridem v dosti lepšo pozicijo pri kolenih, če narecim "wrist curl" in s tem palico bolj približam telesu.

Ja to res naredi razliko..tut men pomagal za lažji dvig :twisted:

Isto, sem jaz danes uril. -čeprov sem ga delal po dolgem času. ;)
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor10 Jan 2013, 23:04

inal3igh napisal/-a:
David Brunšek napisal/-a:velik izziv za nekoga, ki je še pred dvema letoma treniral večinoma na mašinah.

tega pa nisem vedela / si ne bi misnla ;)

Res. :) Ampak ...
David Brunšek napisal/-a:Jaz sem po prvi resni poškodbi dobil povsem nov pogled na vse in sem še vesel, da je do tega prišlo (vem, smešno). :)
Uporabniški avatar

alexjug

• Kraj: Ljubljana, Slovenia

Odgovor11 Jan 2013, 07:13

David Brunšek napisal/-a:Jaz sem po prvi resni poškodbi dobil povsem nov pogled na vse in sem še vesel, da je do tega prišlo (vem, smešno). :)

Yep.. včasih potrebujemo "brco v rit", da spremenimo pogled na stvari/svet.
http://missionsuperbody-sl.blogspot.com/ | A GOAL without a PLAN is only a WISH | MFP -> http://goo.gl/KUO0QW | Never look down on anybody unless your helping them up, as there may be a day when you are the one looking UP!
Uporabniški avatar

Guantanamo

Odgovor11 Jan 2013, 14:20

Enaka poškodba, enako razsvetljenje ;)
Uporabniški avatar

matevz89

Odgovor11 Jan 2013, 20:43

alexjug napisal/-a:Yep.. včasih potrebujemo "brco v rit", da spremenimo pogled na stvari/svet.

Potrdim :)
“A life spent chasing dreams that never come true is better than a life spent running away from dreams that could have.” - Alan Aragon
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor11 Jan 2013, 22:49

Danes sem po 2,5 tednih zaključil z drugim ciklom treningov, ki vključujejo oly dvige. Planirani so bili sicer še trije dnevi, ampak sem postal že lepo 'uničen', tako da bom kar takoj vzel 1 teden deloada.

Izkupiček tega cikla:
3RM sprednji počep: 115 --> 120 kg (+5 kg)
2×3 sprednji počep s pavzo: 100 kg --> 113 kg (+13 kg)
Zadnji počep: 3×5×125 kg (cca.) --> 3×5×133 kg (+8 kg)

V oly dvigih sem napredoval predvsem v tehničnem smislu, saj max. dvigov zaradi treninga v fitnesu še vedno nisem mogel normalno trenirati. To pa se bo v naslednjem ciklu (upam) spremenilo! 8-)

Še nekaj teorije. To so cifre pred/po obeh ciklih, če bi jih preračunal na 1RM. Ne pomenijo nič, lahko pa iz njih zelo na približno oceniš, kako narašča moč, če imaš območje pon. v dveh ciklih različno.
V praksi lahko da dvignem več, lahko pa da manj oz. to je odvisno tudi od tega, kje v treningu sem določene dvige opravljal. Do takrat da pridem do zadnjih počepov sem npr. večinoma že kar dobro utrujen. :)

začetek --> 1. cikel --> 2. cikel
Sprednji počep 1RM: 112 kg --> 122 kg --> 127 kg
Sprednji počep s pavzo 1RM: 84 kg --> 113 kg --> 120 kg
Zadnji počep 1RM: 121 kg --> 140 kg --> 149 kg
(To ni realna cifra, pove pa nekaj o napredku, če so rangi pon. v dveh ciklih različni.)
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor12 Jan 2013, 18:24

Danes za nagrado po dobrem ciklu pri masoliju dvignil še 65 kg snatcha. PR. :)

Izboljšala sva tudi hitrost pod palico in pot palice - vsaj pri potegu, pri nalogu pa bo to zahtevalo več dela.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Dnevniki članov

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov