Danes je 26 Jul 2026, 07:56

Jokamskos in njegova pot do popolnosti v letu 2014

Dnevniki članov skupnosti Natural Muscle Zone. Svoje treninge, prehrano, fotografije in zanimivosti iz svojega življenja lahko delite z drugimi ali pa jih zapišete za lastno evidenco.
  • Avtor
  • Sporočilo
Uporabniški avatar

uVex

Re: Jokamskos in njegova pot do popolnosti v letu 2014

Odgovor20 Jun 2015, 22:19

jaz nikol nevem a ti to resno al trolaš :D drugač pa top zajtrk mislim tisto liter mleka pa milka hh :D
Uporabniški avatar

jokamskos

Master Troll

Odgovor21 Jun 2015, 10:38

Nič ne bom rekel, tiho pa tudi ne bom
Uporabniški avatar

jokamskos

Master Troll

Odgovor29 Jun 2015, 10:47

Z današnjim dnem se začenja nova baza, še vedno veliko volumna, vendar sedaj malo več povdarka na potiskih, ker so še vedno šibka točka. Prejšnji tedenje bil deload, ki ga nisem izvedel tako kot sem si ga želel ker me je v ponedeljek lepo zategnal po hrbtu, ker nimam več tako velikih lož in riti me je potegnal v lukno na pete tako da me je raztegnal v spodnjem delu, potem pa še nepazljivost pri počepih in recept za fail je bil tu. Tako da sem cel teden delal bol kot ne štemanja, dipse in potiske..počepe šele od četrtka naprej z malimi težami, bazen je malo olajšal bolečino. Vaje postajajo čedalje bolj udobne za izvedbo saj imam veliko več prostora med samimi sklepi, tudi tehniko počepa moram prilagajat skoraj vsak teden na novo. Dosti delam tudi na popravljanju sunka, sploh jerk drivu.
Hujsanje je zadnje tri tedne potekalo umirjeno, sedaj sem na dobre 122 kg. Z novim ciklom pa se bodo zadeve zaostrile, predvsem na račun hidratov, enkrat na teden bo polnjenje.
Treningi bodo potekali približno takole: 1. počepi volumen 2.met kladiva 1 ura 3.preostanek treninga za oly dvige
Uporabniški avatar

jokamskos

Master Troll

Odgovor02 Jul 2015, 15:00

Problemi s hrbtom še vedno prisotni, do te mere da sem moral izpustiti pol treninga in današnjega prilagodil na samo zgornji del. Zategnjen bok in hrbet, bil pri maserju včeraj, dal vakume po hrbtu, danes pa še na bazenu da se čimprej zrihta. Teža je padla že na nizkih 120 kilogramov. Izpustil bom tudi tekmo, ki bi jo moral imet to soboto v metu kladiva žal. Zato pa večji volumen za zgornji del potiskov, pullupsov in dispov.
Uporabniški avatar

jokamskos

Master Troll

Odgovor07 Jul 2015, 09:24

Torkovo jutro in debeli troll se zbuja preznojen kot po dolgi noči seksa v zimskem času..pogleda se v ogledalo in vidi da ima danes že 118kg, kako ne? Če je pa včeraj skoraj umrl na treningih.
Prvi trening met kladiva, z malo lažjim kot ponavadi ker se težave v hrbtu vračajo po malem, zato sem malo bolj previden, pa tudi na tehniki se lažje dela z lažjim kladivom. Tako da sem metal 5 in 6kg. Na tehniki sem naredil ogromno, posvetil sem se stvarem, ki jih v preteklosti nisem razumel in jih poskušal popravit, kar se že obrestuje, saj sta včeraj oba kladiva letela čez 60 metrov, prejšni rekordi pri 6kg kladivu je bil 56m, res je da je bilo majn moči, ampak je bila v tistem času bolj specifična, tako da ko natreniram z malo težjimi kladivi mislim da bom septembra na tekmi s 7kg kladivom lahko metal 60 metrov in prehitel enega jabija, ki sma bila v času ko sem še tekmoval velika tekmeca..to bo dober troll.

Po treningu kladiva je sledil eno urni premor, nato pa trening za moč. Počepi 5x5 na 160kg, noge so bile res izmučene, sploh lože, vso hitro gibanje po krogu se pozna. power snatch na 90kg ki je bil presenetljiv glede na izmučenost, nalog s pavzo pri kolenu 2x+1 sunek na 120kg..upam da se ne vrnejo bolečine v ramah zaradi kladiva s katerimi sem imel probleme večino časa kar sem dvigoval oly dvige. Potem pa še vlečenja s pavzo pri kolenu in boku in za na konec še 8RM deadlift 170kg, ki me je ubil do konca.

Danes vrjetno malo posnamem na treningu in mogoče objavim...če bom dovolj lep :D
Uporabniški avatar

jokamskos

Master Troll

Odgovor15 Jul 2015, 22:55

Uporabniški avatar

jokamskos

Master Troll

Odgovor20 Jul 2015, 21:30

Ta teden deload, potem pa nov cikel.
Najprej ena ura metanja kladiva, danes 5 in 6kg, saj je lažje delat na hitrosti in tehniki. Oba letita med 60-65 metrov, ko še dobim na hitrosti in popravim določene napake pri tehniki bosta šla kmalu čez 70. Prav tako bom začel še z metanje 8kg kladiva da bo tekmovalni 7kg postal lažji.

Po treningu ki je danes šel super, sem šel malo pogledat kako kaj maksi pri oblimpijskih dvigih.
Na snatchu sem v prvem naredil 115kg brez problema, 120ka pa mi je delala težavo, tako da fail. C&J je bil pretežek da bi lahko poskušal kaj resnega, rame pa že uničene tako da sem prišel samo do 135, jerk fail.

Posnetek dvigov
https://www.youtube.com/watch?v=Dvjvess1M_E
Uporabniški avatar

Misty

Odgovor21 Jul 2015, 13:47

Ogromna razlika. :shock:
Posnemanje je najvišja oblika komplimenta.
Uporabniški avatar

jokamskos

Master Troll

Odgovor21 Jul 2015, 22:02

Jah glede dietiranja, sem zdle ta mesec malo umiril ker je bil šok od kladiva kr velik, tako da sem prišel na dobre 117. Malo sem mel pojačane pice, 2 na dan polno nafilane od lidla. Ponavadi za zajtrk pica, vmes šejk, večerja pica. Treningi so bili dolgi po 3 ure 1h kladivo+2h uteži. To je bilo za ta mesec.
Sedaj bo plan precej drugačen. Trenutno je cilj da spravim 7kg kladivo do konca leta čez 60m. Moj prejšnji rekord izpred 3 let je 52m. Na treningu pa sem že vrgel okoli 55m odkar sem začel nazaj trenirat. Kar se tiče metov se stvari dosti ne bodo spremenile, 2 treninga z lahkim kladivom za tehniko in hitrost, 2 s tekmovalnim, in enega s težjim, 8-9kg da mi bo tekmovalni postal lahek.

Trening z utežmi bo doživel velik overhaul. Povdarek na eksplozivnosti in hitrosti. Tako da bom dodal vaje z ovirami, šprinti so že sedaj. Počepe izvajal na hitrost. Prav tako bom dodal polpočepe in pa kup vajic za trup, saj so stranske trebušne precej v zaostanku. Olimpijske dvige bom izvajal v power varjantah, enkrat na teden, ob vikendih pa v počepe.
Uporabniški avatar

jokamskos

Master Troll

Odgovor05 Avg 2015, 10:05

TT trenutno na 114kg.. V ponedeljek je bil dober dan pri dvigovanju. Delal 2ke na snatchu in c&j.
snatch: 2x90,2x100,2x105,2x110,2x115,2x118(o,x) zaključil
c&j: 2x110,2x115,2x120,2x125,2x130(o,x-jerk fail) zaključil, sem bil kar vesel ko sem failal jerk, ker je prvi dvig bil preveč lahek in sem mislil da bom mogel še na 135 :D Snatch je bil tudi prvič v življenju nad telesno težo, kar mi je nek človek zagotovil da te naredi dobrega dvigovalca, občutek ko sem naredil več kot telesno težo snatcha je bil...isti kot vedno in isto težek kot vedno, torej človek je govoril bedarije. Lahko pa samo rečem da se je moja hitrost pod štango vidno povečala ko primerjam posnetke, prav tako dosegam večjo globino v počepu.
Za konec še vlečenja in malo počepov.
Telesna teža pada približno po planu, do mojega cilja 105kg imam še skoraj 3 mesce, tako da mislim to ne bo problem. Bo pa vrjetno še treba nekaj kilogramov zgubit, vrjetno na 100 ali pa še nižje. Bom vidu ko bom tam. Seveda še vedno delam slike na 2-3 tedne tako da bo vse na razpolago za javnost ko končam projekt :D
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Dnevniki članov

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov