V soboto sem imel malo smole in med počepom z lastno težo (!) me je nekaj hudo zategnilo v desnem kolenu. Čez noč sem pridelal celo nekaj otekline in včeraj nisem treniral, ker nisem mogel noge niti stegniti, niti pokrčiti do konca.
Pred kakšnimi dvemi leti bi mislil, da sem si zagotovo vsaj nategnil vezi, če ne še kaj hujšega in bi nehal trenirati za kakšna dva meseca ter čakal, da bolečina zgine. Na srečo pa sem se v tem času že ogromno naučil in sem vedel, da zadeva ni tako resna. Imam tudi srečo, da se pogosto vidim z ljudmi, ki imajo prav tako ogromno izkušenj s takimi težavami.
Danes sva težavo, ki bi za koga pomenila konec treningov za kak mesec ali dva - če se razvije vnetje, pa še veliko dlje, z Masolijem rešila v roku 1 ure. "Ruske" metode - morda pokažemo kdaj v kakem videu!

Šlo je za zakrčenost gluteusov in IT banda/kvadricepsa. Na koncu sem sprostil še zadnjo ložo, kjer sem našel en vozel tik nad kolenom. Ker se je v kolenu zaradi sil, ko vsaka mišica vleče v svojo stran, začelo kuhati vnetje, sem tega reševal ločeno: z ledom in protivnetnim zdravilom brez recepta.
Jutri naredim še eno tako
terapijo in če bo vse po planu bom lahko že ta teden normalno treniral. In iz skoraj negibljivega kolena v dveh dneh prišel do 100% zdravega.
Skratka: Če bi vsi športniki k poškodbam pristopali na tak način, bi bilo zaključenih karier in dolgih pavz veliko veliko manj!