po poškodbi, nazaj v igri

-kolena in gleženj. zgubil cca mesec in pol intezivnega treninga. ker še kolena in gleženj, nista bila čist ok. v tem bazičnem ciklu, sem namesto oly počepa delal paralelni box sq. oly počep sem pa dodal šele bolj proti koncu cikla, kot dodatna volumnska vaja -naredil le 3 treninge.
tako da sem v tem ciklu periodiziral; paralelni box squat, konvencionalni deadlif, benč, ohp in chins. cilj sem mel, da pridem nekje blizu 10rm PRjev. a zgodilo se je še boljše. podrl sem dejansko vse(skor, ker benč in chins mam še v torek)

nisem tega res pričakoval, ker od začetka cikla ni kazalo najboljše in sem že mislil, da sem vzel rahlo prevelike teže. pol pa iz tedna v teden boljša forma. in še to, na sredini cikla, sem si že dejansko skor sesul hrbet -od težkih rdl serij(sicer teže še vedno niso ble pri max, a vseeno je zgleda bilo preveč). rdl sem delal na vol spodnji. tako da sem jih potem vrgel ven s programa

-poteza je bla itak prava. pol se mi je končno začel hrbet regenerirat in je bil 4ti deadlift trening, dejansko najlažji(do danes seveda). danes pa res odličen trening.
pri vseh dvigih še malo dodelal tehniko, tako da zdej vem kir vzorec je najboljši. naredil tudi zapiske

prav tako pa vem za naprej kako progresirat cikle -volumen in intenzivnost. zdej vidim, da je dejansko vsaka malenkost pomebna za uspešen cikel. vrhunska tehnika in dovolj delovnega volumna. PR-je poskust podret pa le v finalnih treningih.
*Paralel box squat; 210x10 -računal(v začetku cikla) sem na 190-195
*Konvencionalni deadlift; 215x10 (vsak dvig posebej iz tal) -računal 205, mogoče 210
*OHP; 82x10 (vsak dvig posebej) -računal 78, mogoče 80
*bonus; Oy počep; 170x12, pa še 13to bi naredil pomoje(naredil po box squatu in deadliftu)

-tu se res pozna, da pridem zelo vertikalno v luknjo. lepo sem popravil tehniko. od stojišča, do komolcev.
-pozitivno me je presenetil box squat. občutno več mesa v stegnih -sploh notranji del hamsov

lepe kepe so ratale
bp in chins testiram v torek. bp računam na 141x10

, če bom mel srečo in chins +35x10, to pa vem da mam

več kot zadovoljen s formo

+ zlata vredne povratne informacije, kako periodizirat za naprej in s kako tehniko delat. nasledni cikel bom verjetno progresiral 8rm ali 7rm.
teža rahlo stoji, tam na 82 tešč. kar je cilj. če dvignem kalorije, bi pomoje dobil samo špeh

enostavno bi za hipertrofijo rabil več mišičnega dela na račun asistentičnih vaj. stem se bom ubadal v drugem super-ciklu. zdej se mi res ne da

vem pa da je še kaka kila ali 2 rezerve v mišični masi, kar bo pa dobrodošlo za prihodnost
vnos, cca 180-200b/400-500oh in 50-70m. pridejo pa včasih tudi kake izjeme

npr. včeraj je blo tam 120m, je blo pa oh manj.