Ni problema za OT, je nastala super debata!

Se povsem strinjam z zadnjim postom, Ze. To troje je glavno. In pa progresiven "overload".

Glede tega ali je boljši high bar ali low bar počep je toliko debat, pa nikoli se ne pride do skupnega zaključka.

Jaz mislim, da je odvisno od vsakega posameznika, kaj raje dela. Če boš napredoval v high bar počepu se bo sigurno poznalo na nogah in moči, enako velja za low bar. Meni recimo zgleda high bar hudo lepo (vem, da to ni noben kriterij

) in počutim se zelo "naravno" zato ga bom verjetno vedno delal. Low bar mi je manj udoben in zato ga ne maram najbolj (sem že omenil problem z mobilnostjo ramen), ga bom pa vključil, ker se super prenese v deadlift in eksentrična obremenitev na zadnjo ložo je res ogromna (pri Dl pa npr. ne ker štartaš s koncentričnim delom). Kot je Jure omenil to pomeni dosti mesa in moči v zadnji verigi.
Po moje je najboljši odgovor na vprašanje. ali high bar ali low bar, da delaš oboje, če gre. Sta glede na gib povsem drugi vaji.
Je pa dejstvo, da bodibilder naj ne bi treniral nič drugače kot powerlifter ali weightlifter - vsaj kar se tiče principov. Samo to razumeti je včasih težko.