7.9.2012 sem pričel z obdobjem suficita, ki sem ga danes zaključil. Takrat je bila teža 65,7kg, danes zjutraj pa je bila teža točno 75,5kg. Pričenja se nekaj mesečno izgubljanje maščobe, ki pa se po vsej verjetnosti ne bo zaključilo pri enomestni številki odstotka telesne maščobe, kot pred 16 meseci, ampak tam, kjer se mi bo zdelo, da je videz spodoben in da ni nobene lakote, glavobolov in izzivanja stresa, ki ga nekdo, ki nima tekmovalnih ambicij sploh ne potrebuje.
Zadnje mesece sem precizno tehtanje hrane na tehtnici zamenjal s še bolj fleksibilnim odnosom do hrane, tako da sem se zelo pogosto prehranjeval po občutku. Kakšen dan sem, tako prek palca rečeno, pojedel kakšnih 2500 kcal, kakšen drugi dan pa več kot 4000 kcal. Bilanca se je v dolgem obdobju seveda izvravnala, kar je najbolj pomembno. Ker želim, da bo obdobje hujšanja čim krajše, bom začel spet precizno spremljati energetski vnos. Hujšanje se torej pričenja na 180 B, 320 OH in 70 M (2630kcal).
Treningi bodo ostali bolj ali manj enaki. Trening celega telesa je organiziran okrog SQ, incline BP in DB row. Asistenca pa GHR, pullups, upright row in razni potiski (naprave in proste uteži). Na enem treningu je poudarek na volumnu, na drugem pa moči. Preprosto in učinkovito.