Danes je 30 Jul 2026, 00:28

Pot do spodobne moči in videza

Dnevniki članov skupnosti Natural Muscle Zone. Svoje treninge, prehrano, fotografije in zanimivosti iz svojega življenja lahko delite z drugimi ali pa jih zapišete za lastno evidenco.
  • Avtor
  • Sporočilo
Uporabniški avatar

Cruts

Re: Pot do spodobne moči in videza

Odgovor23 Avg 2013, 19:31

David Brunšek napisal/-a:Hudo! Čestitam! 8-)

+1.
res mi je vedno všeč tale atg, ko berem dnevnik. (motivacija za počepe :D )
http://www.myfitnesspal.com/tadejtibaut

Jejte kolikor hočete, če vam teži kdo zaradi teže, pojejte tudi njega.

"Skrivnosti so za amaterje. Štrudle pa za proje" Boštjan Bavcon
Uporabniški avatar

michelangelo

Odgovor23 Avg 2013, 21:14

bravo ;)
»ma jeva k kralja.....brt dela ful rižote, različne rižote...«
Uporabniški avatar

Jure Rus

Odgovor23 Avg 2013, 21:17

Congratz! ;)
Uporabniški avatar

Zeratrem

Odgovor23 Avg 2013, 22:29

Thanks guys! :)
Mati, masla bi!
Uporabniški avatar

ronnie

Odgovor23 Avg 2013, 23:29

Bravo,megapower mode:ON :)
http://lukafilipic.blogspot.com
Uporabniški avatar

Zeratrem

Odgovor25 Avg 2013, 11:23

ronnie napisal/-a:Bravo,megapower mode:ON :)

Hvala ronnie! :)

---

Danes že drugi dan pavze od treningov ... to pa res paše. :)
Mati, masla bi!
Uporabniški avatar

Zeratrem

Odgovor01 Sep 2013, 18:01

Danes po 9 dnevnem deloadu prvi pravi trening (vmes 3 easy epizode).
Bilo je precej konservanitvno s težami, ker se po deloadu počutim vedno precej šibek:

1. ATG SQ: 3x5x125kg
2. BP: 4x5x85kg

Asistenca: pull ups 4x8-12, pull down 4x6-12, inc db bp 2x8, GHR 3x12, dips 3x15

Včeraj sem preživel 8 urni keto dan v gostilni Čad: tona čevapov in tona kajmaka + drugo neomejeno. Bo potrebno večkrat ponovit. :)
Mati, masla bi!
Uporabniški avatar

Zeratrem

Odgovor29 Nov 2013, 13:19

Še vedno treniram in v kavo mešam maslo, vendar nekoliko bolj počasi, ker sem imel zdravstveno zelo neugodne mesece za seboj. Zdaj se stvari popravljajo, vsaj kar se okužb tiče, rama pa me še vedno nekaj zafrkava.

Še sem na suficitu (14 mesecev), teža okrog 74kg s še vedno vidnimi trebušnimi in zamaščeno ritjo. Enkrat po novem letu pričnem s hujšanjem, vendar bi rad pred tem posaniral ramo...

V zadnjem mesecu sem zamenjal tehniko počepa. Odvrgel sem pas (stara poškodba spodnjega dela hrbta je skoraj rešena, tako da nimam več psihološke potrebe po njem), komolce imam tik ob telesu, tako da so roke pravokotne na tla, nehal sem izkoriščati refleks in se odbijat iz meč kot košarkarska žoga, tako da je zaradi vseh sprememb izvedba precej slow motion s kratko pavzico spodaj. Vse skupaj je seveda rezultiralo v precej manjših delovnih težah, vendar je tako zdaj trup povsem raven med izvedbo in ni niti kančka good morninga.

Glavna vaja za zgornji del je poševni potisk z ročkami, za hrbet pa veslanje. Osnova za vse je 5x5 s sprotnim prilagajanjem in volumensko kar obilno asistenco. Treningi 3x tedensko celo telo. Malo jih je, vendar so 2 urni.

Z dnevnikom pričnem mogoče bolj redno, ko začnem hujšat.
Mati, masla bi!
Uporabniški avatar

Zeratrem

Odgovor10 Dec 2013, 14:05

Spomnil sem se, da bo kmalu 1 leto (+/- kak mesec), ko jem samo trdo hrano (nič beljakovin v prahu, kreatina, BCAA itn.) in kakšne 3-4 mesece odkar precej preračunov makrotov naredim na prbližno (poznam hrano, ki jo jem (samo 20% hrane mi skuhajo drugi), in vem, koliko potrebujem glede na aktivnost...).

Napredek? Enak kot prej. :)
Mati, masla bi!
Uporabniški avatar

Zeratrem

Odgovor05 Jan 2014, 21:25

7.9.2012 sem pričel z obdobjem suficita, ki sem ga danes zaključil. Takrat je bila teža 65,7kg, danes zjutraj pa je bila teža točno 75,5kg. Pričenja se nekaj mesečno izgubljanje maščobe, ki pa se po vsej verjetnosti ne bo zaključilo pri enomestni številki odstotka telesne maščobe, kot pred 16 meseci, ampak tam, kjer se mi bo zdelo, da je videz spodoben in da ni nobene lakote, glavobolov in izzivanja stresa, ki ga nekdo, ki nima tekmovalnih ambicij sploh ne potrebuje.

Zadnje mesece sem precizno tehtanje hrane na tehtnici zamenjal s še bolj fleksibilnim odnosom do hrane, tako da sem se zelo pogosto prehranjeval po občutku. Kakšen dan sem, tako prek palca rečeno, pojedel kakšnih 2500 kcal, kakšen drugi dan pa več kot 4000 kcal. Bilanca se je v dolgem obdobju seveda izvravnala, kar je najbolj pomembno. Ker želim, da bo obdobje hujšanja čim krajše, bom začel spet precizno spremljati energetski vnos. Hujšanje se torej pričenja na 180 B, 320 OH in 70 M (2630kcal).

Treningi bodo ostali bolj ali manj enaki. Trening celega telesa je organiziran okrog SQ, incline BP in DB row. Asistenca pa GHR, pullups, upright row in razni potiski (naprave in proste uteži). Na enem treningu je poudarek na volumnu, na drugem pa moči. Preprosto in učinkovito. :)
Mati, masla bi!
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Dnevniki članov

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost