Danes je 29 Jul 2026, 16:06

Ronnie 2013 season

Dnevniki članov skupnosti Natural Muscle Zone. Svoje treninge, prehrano, fotografije in zanimivosti iz svojega življenja lahko delite z drugimi ali pa jih zapišete za lastno evidenco.
  • Avtor
  • Sporočilo
Uporabniški avatar

ronnie

Re: Ronnie 2013 season

Odgovor07 Jun 2013, 22:48

Ni problema climber,fora je, da te računice ne držijo kar se tiče hujšanja za tekmo. Matematic is a bitch ;)
http://lukafilipic.blogspot.com
Uporabniški avatar

Jure Rus

Odgovor08 Jun 2013, 16:27

climber napisal/-a:Ronnie & co., drgač jst s tistim postom nism mel namena nč slabga rečt. Sam ni mi blo najbolj jasno kako iz 83kg @ 8% bf izgubiš 8kg in si še vedno pri tistih esencialnih 3% al kolkr že.

Mislim, da ni nihče tvoje vprašanje vzel kot slabonamerno, tako da se nimaš kaj opravičevat. Takšne debate so zelo zanimive in vsekakor dobrodošle. ;)

Kljub temu da je to težko natančno izmerit, predpostavimo, da je imel Luka pri 83kg res 8-10% BF. Pri 83kg je to ~7-8 kg maščobe. Če je sedaj pri 75 kg na cca. 3% BF, je to 2,25kg maščobe. Izguba maščobe čiste maščobe je torej dobrih 5kg. Če bi teža padla samo na račun tega, bi imel okoli 77kg.

Potrebno pa se je zavedat, da ob izgubi kilogramov in manjšemu vnosu pride še do drugih prilagoditev. Ena izmed pomembnejših stvari, ki vpliva na težo, je manjše zadrževanje vode v telesu. Ker je hrane manj, je manj tudi s hrano zaužitih topljencev. To se odraža v manjši količini zunajcelične, pa tudi znotrajcelične tekočine in kakšen kilogram se s tem hitro izgubi. Poleg tega pride, hočeš ali nočeš, tudi do manjše izgube mišične mase in že smo na bolj pravih številkah.

Če imaš torej 90kg in 15% BF in ti je cilj spravit BF na 5%, ne moreš računat, da boš izgubil le 9kg. To bi bilo res, če bi bila izgubljena teža izključno maščoba, kar pa mogoče doseči.
Uporabniški avatar

KK400

Odgovor08 Jun 2013, 17:16

Jure Rus napisal/-a:
climber napisal/-a:Ronnie & co., drgač jst s tistim postom nism mel namena nč slabga rečt. Sam ni mi blo najbolj jasno kako iz 83kg @ 8% bf izgubiš 8kg in si še vedno pri tistih esencialnih 3% al kolkr že.

Mislim, da ni nihče tvoje vprašanje vzel kot slabonamerno, tako da se nimaš kaj opravičevat. Takšne debate so zelo zanimive in vsekakor dobrodošle. ;)

Kljub temu da je to težko natančno izmerit, predpostavimo, da je imel Luka pri 83kg res 8-10% BF. Pri 83kg je to ~7-8 kg maščobe. Če je sedaj pri 75 kg na cca. 3% BF, je to 2,25kg maščobe. Izguba maščobe čiste maščobe je torej dobrih 5kg. Če bi teža padla samo na račun tega, bi imel okoli 77kg.

Potrebno pa se je zavedat, da ob izgubi kilogramov in manjšemu vnosu pride še do drugih prilagoditev. Ena izmed pomembnejših stvari, ki vpliva na težo, je manjše zadrževanje vode v telesu. Ker je hrane manj, je manj tudi s hrano zaužitih topljencev. To se odraža v manjši količini zunajcelične, pa tudi znotrajcelične tekočine in kakšen kilogram se s tem hitro izgubi. Poleg tega pride, hočeš ali nočeš, tudi do manjše izgube mišične mase in že smo na bolj pravih številkah.

Če imaš torej 90kg in 15% BF in ti je cilj spravit BF na 5%, ne moreš računat, da boš izgubil le 9kg. To bi bilo res, če bi bila izgubljena teža izključno maščoba, kar pa mogoče doseči.

Res mi je hudo brati tvoje odgovore na taka vprašanja! Res mi je všeč, kako povežeš vse znanje s faksa, ki se nalaga in prepleta, v lep strukturiran, pregleden in poenostavljen odgovor. Sicer kolikor vem nisi študiral fizie iz Constanze, ampak imaš podoben tekoč slog razlage :)
Uporabniški avatar

ronnie

Odgovor08 Jun 2013, 18:08

Se strinjam KK400....predvsem pa mislim, da velja poudariti:razlaga brez broscience shit-a :)
Uporabniški avatar

Jure Rus

Odgovor09 Jun 2013, 08:33

KK400 napisal/-a:
Res mi je hudo brati tvoje odgovore na taka vprašanja! Res mi je všeč, kako povežeš vse znanje s faksa, ki se nalaga in prepleta, v lep strukturiran, pregleden in poenostavljen odgovor. Sicer kolikor vem nisi študiral fizie iz Constanze, ampak imaš podoben tekoč slog razlage :)

Hvala, KK! ;)

Moja izbira sta bila Levy in Guyton! :) Trenutno pa po po dolgem in počez študiram PaFi (in se nad njim navdušujem, hehe)

ronnie napisal/-a:Se strinjam KK400....predvsem pa mislim, da velja poudariti:razlaga brez broscience shit-a :)

Sicer daleč od tega, da bi bil kak stručko, a poskušam uporabit pravo mero tiste malo bolj "strokovne" znanosti in (osebnih) izkušenj. Eno brez drugega na našem področju ne pomeni dosti. :)
Uporabniški avatar

ronnie

Odgovor09 Jun 2013, 19:11

Za zadnji teden,pred zadnjim tednom ( :D ) sem se odločil da naredim vsak dan celo telo(torej 6 dni zapored). Torej v ponedeljek ME počepa in bench presa,potem pa več ali majn volumenski treningi;en dan varjanto DL-ja(hex bar,navaden,)...drugi dan počepa(ATG,low bar,box sq),varjanto potiskov(floor presi,bench pressi,OHP,..),ter nekaj izolacije za hrbet,rame,roke....skratka 3-5 vaj na trening. Malo popestritve za motivacijo in monotonost ne škodi :)
Uporabniški avatar

danijelkovo

Odgovor10 Jun 2013, 22:33

Utrinek z današnjega treninga. ( ki ga je zgoraj opisal Ronnie ) ;)
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
"The more you know, the more you grow!"
Uporabniški avatar

ronnie

Odgovor10 Jun 2013, 23:00

Utrujeni.....a fajn utrinki:))
Uporabniški avatar

BostjanBavcon

Uporabniški avatar

Šuša

Odgovor11 Jun 2013, 08:31

wow :D hudo
We're born and then we die. What will you do in the meantime?
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Dnevniki članov

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov