Čeprav imam deload, sem danes naredil nov PR pri potegu (snatch) - 73 kg!

Še enkrat več se je pokazalo, kako zelo tehnično zahteven šport je olimpijsko dviganje in kakšno razliko lahko naredi za nekaj stopinj spremenjen kot trupa.
Ker sem se snemal skozi vse težje serije, sem ugotovil, da mi malo razpade pozicija pri kolenu. Jokamskos je predlagal, da med prvim vlečenjem (first pull) pustim rit nižje. Občutek je bil res boljši, tako da sem za hec poskusil izenačiti PR iz prejšnjega treninga, kar mi je tudi uspelo (dvakrat).

Za tem sem probal še 73 kg - spet uspešno, ampak s precej plesanja po platformi. Juhu!

Palica gre žal iz bokov še vedno daleč preveč naprej, namesto gor. Posledično tudi skočim cca. 8 cm naprej, da jo ulovim. Ko rešim še to, sem na konju!
Preostali del treninga je bil bolj na easy - sprednji počep ter C&J do 90%, malo vlečenj in po ena serija power variacij oly dvigov.
snatch_analysis1_small.jpg
Na hitro sem analiziral dva dviga. Slika je izsek iz video posnetka. Črte prikazujejo položaj hrbtenice v pomembnih delih dviga, krivulja pa označuje pot palice.
Na levi je poskus, kjer so se boki dvignili prehitro in se je kot trupa med prvim pullom spremenil. Na desni je "popravljen" prvi pull, kjer kot trupa ostane enak. Če primerjate spodnji dve črti na levi (oranžna) s spodnjima dvema črtama na desni (roza) se razlika dobro vidi.
Levi dvig sem failal, ker mi je palica padla naprej. Po ogledu posnetka sem ugotovil, da se je kljub temu, da sem izboljšal učinkovitost, pot palice le malo spremenila. Še vedno je "izstrelitev" grozno naprej. Ali bom dvig failal ali ne je odvisno bolj od tega, ali skočim naprej ali ne. Tukaj bom moral še veliko delati, zagotovo pa je v boljši izvedbi rezerve še za vsaj 5 kg.
Idealnejša pot palice bi morala zgledati bolj takole (na sliki svetovni rekorder v potegu, Lu Xiaojun):
snatch_lu.jpg
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.