Danes je 08 Mar 2026, 18:39

Davidov WL dnevnik

Dnevniki članov skupnosti Natural Muscle Zone. Svoje treninge, prehrano, fotografije in zanimivosti iz svojega življenja lahko delite z drugimi ali pa jih zapišete za lastno evidenco.
  • Avtor
  • Sporočilo
Uporabniški avatar

Ferrarilover

Re: Davidov WL dnevnik

Odgovor28 Okt 2013, 11:21

Meni osebno, kar se tiče fiziki je LFS top. Škoda edino, da imajo programerji primankljaj v času in denarju, naj bi pa sedaj res kmalu prišel update z novo fiziko gum. Kje so časi ko smo to igrali cele dneve :)

PS: oprosti za off topic David, magar premakni v offtopic temo.
I am the man responsible for who I am. When I look in the mirror each day, I stare my creator in the eyes.
I am responsible for what I have and will become, I am accountable for what I will or will not accomplish.
I believe in myself, I bow to no man.
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor28 Okt 2013, 20:12

Ferrarilover napisal/-a:PS: oprosti za off topic David, magar premakni v offtopic temo.

Ni problema, ni tako off topic, če smatraš da sem vozil v treh serijah po 10 min. :D

Današnji dan počitka od treninga res paše. Čeprav sem bil včeraj na treningu spočit, se naporen cikel danes kar precej pozna na utrujenosti. V poteku je torej deload.

Planiram, da ta teden naredim lažje treninge z olimpijskimi dvigi do 90% in zelo malo volumna pri ostalih vajah. Na račun krajših treningov bom naredil tudi več dela na mehkem tkivu, raztezanja in sproščanja.
Uporabniški avatar

jokamskos

Master Troll

Odgovor30 Okt 2013, 21:13

Resnični treningi Davida Brunška so sedaj na voljo..človek je na šprici

Uporabniški avatar

Ferrarilover

Odgovor30 Okt 2013, 21:40

Why so serious :), lepo, za tole rabiš netkar licenco?
I am the man responsible for who I am. When I look in the mirror each day, I stare my creator in the eyes.
I am responsible for what I have and will become, I am accountable for what I will or will not accomplish.
Uporabniški avatar

jokamskos

Master Troll

Odgovor30 Okt 2013, 22:01

Ja mam še 20 cd keyev če kdo želi probat
Uporabniški avatar

Ferrarilover

Odgovor30 Okt 2013, 22:26

Hvala, sem investiral 3.99€ v netKar in dobiš še za AC.
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor31 Okt 2013, 00:13

Čeprav imam deload, sem danes naredil nov PR pri potegu (snatch) - 73 kg! 8-) Še enkrat več se je pokazalo, kako zelo tehnično zahteven šport je olimpijsko dviganje in kakšno razliko lahko naredi za nekaj stopinj spremenjen kot trupa.

Ker sem se snemal skozi vse težje serije, sem ugotovil, da mi malo razpade pozicija pri kolenu. Jokamskos je predlagal, da med prvim vlečenjem (first pull) pustim rit nižje. Občutek je bil res boljši, tako da sem za hec poskusil izenačiti PR iz prejšnjega treninga, kar mi je tudi uspelo (dvakrat). :)

Za tem sem probal še 73 kg - spet uspešno, ampak s precej plesanja po platformi. Juhu! :)

Palica gre žal iz bokov še vedno daleč preveč naprej, namesto gor. Posledično tudi skočim cca. 8 cm naprej, da jo ulovim. Ko rešim še to, sem na konju!

Preostali del treninga je bil bolj na easy - sprednji počep ter C&J do 90%, malo vlečenj in po ena serija power variacij oly dvigov.

snatch_analysis1_small.jpg

Na hitro sem analiziral dva dviga. Slika je izsek iz video posnetka. Črte prikazujejo položaj hrbtenice v pomembnih delih dviga, krivulja pa označuje pot palice.

Na levi je poskus, kjer so se boki dvignili prehitro in se je kot trupa med prvim pullom spremenil. Na desni je "popravljen" prvi pull, kjer kot trupa ostane enak. Če primerjate spodnji dve črti na levi (oranžna) s spodnjima dvema črtama na desni (roza) se razlika dobro vidi.

Levi dvig sem failal, ker mi je palica padla naprej. Po ogledu posnetka sem ugotovil, da se je kljub temu, da sem izboljšal učinkovitost, pot palice le malo spremenila. Še vedno je "izstrelitev" grozno naprej. Ali bom dvig failal ali ne je odvisno bolj od tega, ali skočim naprej ali ne. Tukaj bom moral še veliko delati, zagotovo pa je v boljši izvedbi rezerve še za vsaj 5 kg.

Idealnejša pot palice bi morala zgledati bolj takole (na sliki svetovni rekorder v potegu, Lu Xiaojun):
snatch_lu.jpg
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.

dado20

Odgovor31 Okt 2013, 02:01

Najprej čestitke za PR! 8-) kot drugo pa pri tebi opažam res dobro gibljivost... hrbtenica skoraj ravna, noge pa se dotikajo meč, hudo res :D sicer tudi sam nimam neke probleme s tem, ampak, takega giba pa še ne premorem :D mogoče, kakšen nasvet za še boljšo gibljivost? hvala in oprosti za smetenje v tvoji temi ;) lp
Uporabniški avatar

jokamskos

Master Troll

Odgovor31 Okt 2013, 10:40

Boš mogu začet delat snatch brez premikanja nog vsaj za neki cajta da se ti tole skakanje popravi.
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor01 Nov 2013, 23:41

dado20 napisal/-a:Najprej čestitke za PR! 8-) kot drugo pa pri tebi opažam res dobro gibljivost... hrbtenica skoraj ravna, noge pa se dotikajo meč, hudo res :D sicer tudi sam nimam neke probleme s tem, ampak, takega giba pa še ne premorem :D mogoče, kakšen nasvet za še boljšo gibljivost? hvala in oprosti za smetenje v tvoji temi ;) lp

Hvala!

Če delaš vaje, kjer je taka gibljivost potrebna in se trudiš vedno zadeti pravilen gib, bo tisti dodatni kanček mobilnosti slej ali prej prišel sam od sebe. ;)

Veliko tistih, ki se sicer trudijo pridobiti potrebno mobilnost, se preveč zanaša na mobility work. To je super osnova in pripomoček za reševanje specifični težav, ki ima svoje mesto v planu. Žal pa ves mobility work tega sveta ne pomaga, če se gib med izvajanjem z obremenitvijo (ne)zavedno krajša.

Seveda bodo tudi skrajne amplitude pri vsakem posamezniku zgledale malo drugače, ker imamo različna razmerja dolžin udov in trupa.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Dnevniki članov

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost