Tekma je mimo, z rezultati sem delno zadovoljen. Vseeno je šlo kar dobro, glede na to, da sem se odločil tekmovati 3 tedne nazaj. Telesna teža je bila, kot sem napovedal, 110 kg, kar je pol kg več od zadnje tekme.
Počep se mi je zdel težek že pri ogrevanju in sem se malo ustrašil. Odpiral sem brez težav z 245 kg, potem pa malo zmanjšal preskok in šel na 252,5 kg, zaključil pa z 260 kg, kar je osebni in državni rekord v -120kg. Verjetno je bilo še nekaj rezerve, vendar bi moral dobiti malo več poguma že na treningih, npr. z malo boljšim peakom.
Benč je je bil po najboljšem scenariju - 145, 150 in 155 kg, vse troje brez težav. Verjetno bi se lahko že počasi nagnil proti 160. To, da sem končno vsaj približno popravil setup, se res pozna + očitno je bil je pravi dan.
Pred deadliftom sem se že počutil nekoliko utrujen in nisem bil najbolj motiviran. Odpiral sem z 265 brez težav, nadaljeval z 275, kjer sem pa naredil grd zaklep, za kar sem dobil 2 rdeči. Lahko bi tvegal in višal težo, bi pa s tem
izgubil osebni in državni rekord v kategoriji, če se mi ne bi posrečilo, tako da sem raje ponavljal drugi dvig in ga uspešno zaključil.
Total je bil skupno torej 690 kg, s 405 wilksa. To je zadostovalo za prvo mesto v kategoriji in 8. mesto overall med člani. 700 kg bo počakalo na naslednjo tekmo. Na splošno je bila tekma super, bi mi pa pomagalo, če bi izvedel malo daljše priprave in na dan prišel malo bolj spočit. Vseeno, dokler so cifre večje od prejšnjih, sem na dobri poti. Še dalje!