Danes je 19 Apr 2026, 14:51

Zaprtost

Pogovori in vprašanja o prehrani in vsem ostalem, kar vnesemo v telo.
  • Avtor
  • Sporočilo

urban

Zaprtost

Odgovor06 Jan 2014, 20:07

Že 2 dni sem precej zaprt. V soboto sem pojedel nekoliko več čokoladnih stvari kot običajno, kar je mogoče razlog. 2 dni imam že povečan vnos vlaknin in tekočine kolikor jo lahko pa še vedno nič. Zdaj sem popil še pol litra donata. Se mi pozna na počutju in tudi na teži. Še kakšna ideja kaj bi lahko pomagalo?

alpha

Re: Zaprtost

Odgovor06 Jan 2014, 20:21

Probiotiki in prebiotiki nasploh, torej Linex Forte, Kefir, ProNutri jogurt, Activia itd.
Uporabniški avatar

gujdek

Odgovor06 Jan 2014, 20:52

urban napisal/-a:Že 2 dni sem precej zaprt. V soboto sem pojedel nekoliko več čokoladnih stvari kot običajno, kar je mogoče razlog. 2 dni imam že povečan vnos vlaknin in tekočine kolikor jo lahko pa še vedno nič. Zdaj sem popil še pol litra donata. Se mi pozna na počutju in tudi na teži. Še kakšna ideja kaj bi lahko pomagalo?

Počakaj.

:D

Vem da je beden nasvet, ampak razen farmacevtskih odvajal je zaprtost težko na silo pospešit, z izjemo tega kar že delaš - dovolj tekočine, vlaknin, donat na tešče, vadba. Probiotiki so sicer bolj bistveni pri driski, ne bodo pa škodili, kot je že omenil alpha.
You are not entitled to your opinion. You are only entitled to what you can argue for.

Blog
Uporabniški avatar

alexjug

• Kraj: Ljubljana, Slovenia

Odgovor06 Jan 2014, 22:42

Ko sem jaz zaprt, in če po dveh dneh povečanih vlaknin, vode, donata (celo toplega), zelja ;), čez noč v vodi namočene suhe slive in smokve (pustiš čez noč in zjutraj poješ in spiješ sok - ni slabo sploh), ... posežem po Dulcolax-u. Vsebuje disakodil (http://en.wikipedia.org/wiki/Bisacodyl), ki naj bi baziral na organski osnovi. Pomaga.. traja kakšnih 8-12h, da prime, a pomaga. Dobi se v lekarni brez recepta, stane pa okoli 4,5€.
http://missionsuperbody-sl.blogspot.com/ | A GOAL without a PLAN is only a WISH | MFP -> http://goo.gl/KUO0QW | Never look down on anybody unless your helping them up, as there may be a day when you are the one looking UP!

mitoes

Odgovor07 Jan 2014, 01:38

drugače imaš v lekarni, če posegaš po farmacevtskih izdelkih kakšen¸čaj sene ali, skorje navadne krhlike al pa nekaj na bazi laktuloze(lactecon) ...

alpha

Odgovor07 Jan 2014, 01:42

Tudi zeleni čaj dobro požene, če ga spiješ veliko. Sploh, če ga pustiš namočenega tako dolgo, da se sprostijo čreslovine.
Uporabniški avatar

Band3

Odgovor07 Jan 2014, 09:46

Namocis 2 zlicki nezdrobljenega lanenega semena v kozarcu vode in spijes na tesce. Tista sluz je res nagravzna, ampak dela cudeze. Ali pa 2 tableti Verolaxa (sena v prahu) pred spanjem. V vsakem primeru dosti tekocine. Vcasih pomaga tudi tek ali dolg sprehod.
Kot je ze alex rekel, mora biti donat topel. Pa ni nujno, da naredi karkoli. Jaz ga lahko spijem liter pa ne bo nic.

urban

Odgovor11 Jan 2014, 20:00

Hvala za odgovore, vlaknine in tekočina so bile očitno dovolj, naslednji dan se je namreč situacija že izboljšala ;)

Vrni se na Prehrana

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost