Danes je 26 Apr 2026, 04:34

Whey proteini povzročajo višji dvig inzulina kot beli kruh?!

Pogovori in vprašanja o prehrani in vsem ostalem, kar vnesemo v telo.
  • Avtor
  • Sporočilo
Uporabniški avatar

ronnie

Re: Whey proteini povzročajo višji dvig inzulina kot beli kr

Odgovor12 Sep 2012, 12:47

Hmm,glede lakote mi definitivno na dieti paše jest večkrat,vsaj meni:)....probal v preteklosti tudi dieto z 3-4 obroki,ampak mi je osebno bla večja "muka"
http://lukafilipic.blogspot.com

alpha

Odgovor12 Sep 2012, 13:23

Meni tudi, enostavno sem se skozi leta navadil na 6 obrokov.

Bodie

Odgovor12 Sep 2012, 13:29

Meni pa ravno obratno, do sedaj sem večinoma mel 6 obrokov na dan, zdej sem pa začel z 3 obroki na dan + samo whey po treningu in mi tak način dosti bolj paše. Raje imam 3 konkretne obroke kjer se lepo zapolni tako želodec kot psiha, kot pa 6 manjših obrokov, ko me je vedno še mikala hrana po tistem malem obroku. Da niti ne omenjam koliko bolj praktično je vse skupaj.

Je pa to zagotovo nesmiselno posploševat in je važno samo kaj posamezniku paše in kako je navajen.

Nino

Odgovor12 Sep 2012, 13:38

Točno tako, ljudje smo si različni, enim to paše drugim drugo, razlike pa itak ni nobene. Simpl.

alpha

Odgovor12 Sep 2012, 13:50

gujdek napisal/-a:
mulc napisal/-a:Levcin je tista aminokislina, ki sproži proteinsintezo. Proteinsinteza je na najvišji točki do približno tri ure po obroku, potem pa začne padati in če jo ti hočeš obdržat še vedno kar se najbolj da visoko jo pač vneseš po teh treh urah.
V BCAA so levcin valin pa izolevcin.

Levcin je najmočnejša AK pri spodbujanju, ni pa edina.
mulc napisal/-a:Torej zakaj BCAA med obroki in ne kar cel konkreten obrok?
V krvi je še vedno dovolj aminokislin, proteinsinteza pa začne padati. Ti moraš telo spet malo zbuditi in mu povedati da se da s preostankom aminokislin v krvi še kaj pametnega narediti(pač proteinsinteza).
Delavcu ne rabiš pripeljat še novega tovornjaka asfalta(ker mu bo samo v napoto), ampak ga moraš brcnit in poslat delat.

Ne vem točno kakšno je trenutno mnenje Layne-a glede protokola BCAA. Sem pa v zadnjem vlogu od njega slišal, da je Stu Phillips na ljudeh potrdil to kar je Layne opazil pri miših. Če se ne motim je Stu Phillips pokazal, da je ob prepogostem dodajanju AK protein sinteza nasičena in se ne odziva na dodatne AK, če ne pride prej do znatnega padca v koncetraciji levcina. Mislim da so tam odkrili, da je bila protein sinteza največja pri 3 ali 4 obrokih dnevno.

Očitno ni ravno vseeno.

mulc

Odgovor12 Sep 2012, 14:30

V zadnjem blogu pove da je, če imaš BCAA med obroki, rezultat boljši za 2-3% , je pa od tebe odvisno ali se ti splača dajati toliko denarja za ta 2% ali ne.
Smo pa spet pri gujdekovi študiji, ki pravi ravno nasprotno.

alpha

Odgovor12 Sep 2012, 15:18

BCAA med obroki sploh nimam namena dodajat. Zanima me izključno za med treningom. Vem, da obstaja veliko študij z bajnimi efekti BCAA, ampak jih je le malo narejenih v realnih pogojih, torej ko pojemo kakšno uro pred treningom spodoben obrok in tik po treningu še en shake.

Morda se bo pa še bojangermic kaj oglasil in nam postregel sveženj informacij.
Uporabniški avatar

michelangelo

Odgovor12 Sep 2012, 15:24

alpha napisal/-a:BCAA med obroki sploh nimam namena dodajat. Zanima me izključno za med treningom. Vem, da obstaja veliko študij z bajnimi efekti BCAA, ampak jih je le malo narejenih v realnih pogojih, torej ko pojemo kakšno uro pred treningom spodoben obrok in tik po treningu še en shake.

tole tut mene zanima
»ma jeva k kralja.....brt dela ful rižote, različne rižote...«

wade

Odgovor12 Sep 2012, 16:19

ravno to je catch cele zgodbe kolikor sem gledal študije so vedno bcaa ali placebo, mnoge so delane na tešče potem itak da je bolje imet bcaa kot nič itd. Nobena ne upošteva vnosa B recimo 200g/dan. Žal ni nobene študije kjer bi folk pojedel trd obrok dve uri pred treningom in po treningu imel recimo šejk ter potem spet kmalu obrok. V enem primeru bi dodal še 10g bcaa v drugem pa nič. Tega žal ni in to je pomoje edino kar je realno. Zdj sklepat na mehanizmih da so bcaa skoraj nujne med treningom ker se pokažejo da so boljše kot trening na tešče.. Skratka ogromno študij je smešnih in jih je nemogoče prenest v real life brez da bi vse ostalo pri domnevah, principih, itd. Vrjetno nas ne zanima da nam nek dodatek v principu koristi če se to nikjer ne pokaže. :D

Nino

Odgovor12 Sep 2012, 17:10

se absolutno strinjam...
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Prehrana

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost