merika napisal/-a:David Brunšek napisal/-a:Po moje najboljše, da narediš tako kot praviš.

Počasi dvigaš vnos do meje, ko bo tvoj metabolizem normalno hiter, potem pa po potrebi spet znižaš in pokuriš še preostale malenkosti. Lahko pa da bodo te šle stran že med samim prehodom. Tudi to, da se metabolizem nesorazmerno pospeši, se kdaj zgodi.

Druga varianta je še, da vnos po enakem principu kot smo prej debatirali, višaš samo kak mesec ali še manj (npr. 14 dni - torej ti najbrž v tem času ne bo uspelo dvigniti metabolizma ravno na 100%, bo pa malo premora od največjega deficita) in nato ponovno znižaš. Če se ti s top formo mudi, potem je to ok, dolgoročno se mi zdi pa boljša prva opcija.
//edit: Vidim, da sva z gujdekom istočasno objavila podoben post.
Kot je napisal Gujdek - po 14 dneh lahko vidiš, kje si, kakšno je stanje in se nato odločiš, kako nadaljevati.
še eno vprašanje kot sta mi glih tako lepo odgovorila

za koliko g dvignem OH-je ta teden, če se odločim za varianto, da grem za 14 dni na višji vnos???? bi bilo kul, da en teden dodam 2 kosa toasta na dan (okoli 20g OH), potem pa naslednji teden še en kos sadja in 1 toast (tudi okoli 20g OH). bi bilo to kul??? Tnx že vnaprej

Tale IIFYM način prehranjevanja mi zelo ustreza. po dolgem času si lahko privoščim frutabelo, si nardim pico in nimam slabe vesti kot takrat, ko sem to jedla le na OFF

In vsak dan jem drugače, tudi fruktozo! in laktozo!, brokolija na mojem jedilniku definitivno ne bo vsaj pol leta

Zelo sem hvaležna, da sem zašla na tale forum!
Še eno vprašanje: Potrebujem refeed ali samo čez en teden spet povečam vnos (20g Oh na dan več)?