Danes je 19 Apr 2026, 13:10

prehrana

Pogovori in vprašanja o prehrani in vsem ostalem, kar vnesemo v telo.
  • Avtor
  • Sporočilo

Hardstylegod

Re: prehrana

Odgovor09 Jun 2012, 20:49

Mene pa zanima če kdo ve koliko B in M imajo čevapčiči :) ?

wade

Odgovor09 Jun 2012, 21:04

zelo odvisno ker vsak mesar lahko drugačno robo zmelje.. Drugače okoli 15gB in 20gM od oka. Moraš tut računat da če pečeš na pravem žaru se dosti masti stopi in odteče tako da imajo tisti sigurno polovico M manj.

Hardstylegod

Odgovor09 Jun 2012, 21:56

Aha hvala..bom pol od oka uzeu 15g B pa 15g M :) .
Uporabniški avatar

alexjug

• Kraj: Ljubljana, Slovenia

Odgovor12 Jun 2012, 10:49

Lahko jih kupujes v Lidlu ;). Dobis kilsko pakiranje + full so dobri ;).
http://missionsuperbody-sl.blogspot.com/ | A GOAL without a PLAN is only a WISH | MFP -> http://goo.gl/KUO0QW | Never look down on anybody unless your helping them up, as there may be a day when you are the one looking UP!

wade

Odgovor13 Jun 2012, 14:47

pijete kaj šejkov čez dan? Meni se zdi zanimiva dilema ali je whey čez dan ok ali ne. Grom recimo ga zagovarja kot nekaj svetega. Po drugi strani pa obstajajo tudi študije ki nazorno kažejo da je whey enostavno prehiter oz da ni primeren kot B obrok ki naj bi trajal 4-5ur ker povzroči prehiter peak v krvi in hitro ''zgori''. Naj bi tudi močno stimuliral beta celice pankreasa oz bistveno močneje kot drugi B viri in lahko v teoriji pomaga pri razvoju diabetesa tipa 2. Js wheya kot nadomestek obroka že nekaj časa ne uporabljam sploh na dieti ne ker mi kruli že naslednjo uro. Včasih ga dodam recimo 3 jajcem nekaj malega, oz v šejk iz skute toliko da je B zadosti, samega pa nikoli. Ob naslednjem naročilu bom vrjetno kupil pea protein isolate in ga mešal približno pol pol z wheyem kot nadomestek obroka. Predvsem zato ker je pol ceneje kot meso.
Uporabniški avatar

Jure Rus

Odgovor13 Jun 2012, 15:37

Jaz ga imam velikokrat kot dopolnilo k obroku, ponavadi ga naredim z mlekom. Sam whey je seveda nesmiselno, ker se ga bo večina porabila namesto drugih hranil za energijo, v kombinaciji z OH in M (beri: nek normalen obrok) pa je ok.

Tiste študije so bolj kot ne nesmiselne, ker ponavadi testirajo osebke na tešče, jim dajo samo whey, nato pa so še par ur brez hrane. V takih pogojih je logično, da ga večina takoj "zgori".

K dvigu inzulina seveda pripomore (kot vsak vir aminokislin in oh zaradi tvorbe ATPja in inhibicije kalijevih kanalčkov v beta celicah), diabetesa pa zaradi wheya ne bo noben dobil. ;-)

alpha

Odgovor13 Jun 2012, 21:35

Kaj menite o UD 2.0? Se je smiselno tako trudit? Naj bi omogočala precej dobre dosežke, konec koncev jo je tudi MAD MAX uporabljal :)
Uporabniški avatar

BostjanBavcon

Odgovor13 Jun 2012, 23:20

alpha napisal/-a:Kaj menite o UD 2.0? Se je smiselno tako trudit? Naj bi omogočala precej dobre dosežke, konec koncev jo je tudi MAD MAX uporabljal :)

Mene osebno je lani dobro spucala (sem prvič pucal) letos jo spet furam. Meni je všeč. Simple, počutim se skozi super (kar je redkost, tudi lani je bilo isto). Zna biti pa malo "težka" ker si pač par dni na 0 OH pa socialno življenje zna trpeti.

MM jo je dal skozi, David tudi se mi zdi, jaz jo dajem drugič.
Uporabniški avatar

Zeratrem

Odgovor14 Jun 2012, 00:21

Jaz sem trenutno drugič na UD2 in do zdaj so bili fenomenalni rezultati. Malo se trpi, ampak ko vidiš, da se ti masa povečuje, moč pri določenih dvigih dobro raste, pri drugih malo pade oziroma stagnira, maščobo pa topi kot maslo na ognju, ugotoviš, da se splača. :) Aja, pa ni nujno da boš ti trpel, tu na forumu zgleda, da sem samo jaz pussy. :oops:
Mati, masla bi!
Uporabniški avatar

Zeratrem

Odgovor14 Jun 2012, 00:39

Zdaj, ko pomislim, sem malo pretiraval s hvalo. Ampak deluje, se splača poskusit, če se ti mudi. :)
Mati, masla bi!
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Prehrana

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov