Danes je 25 Apr 2026, 16:44

prehrana

Pogovori in vprašanja o prehrani in vsem ostalem, kar vnesemo v telo.
  • Avtor
  • Sporočilo

Sydney

Re: prehrana

Odgovor18 Dec 2012, 10:02

Ma men je ponavad vse dobro, če lahko pojem kolikor hočem :D Tako, da če ima kdo kako idejo, kar na plan z njo :mrgreen: Mogoče celo najdem kako idejo v temi recepti, čeprav se mi zdi, da je tam vse dokaj high kcal...
Uporabniški avatar

inal3igh

Odgovor18 Dec 2012, 10:34

razne kombinacije kazeina, skute, gozdnih sadežev...

meni je recimo bolano dobra skuta + nitro whey karamela/kapučino ali temna čokolada + malo sladila + zamrznjeni gozdni sadeži na vrh (200g leclerc jogurta/skute + pol merice wheya + 125g sadja nanese nekje 200kcal, pa pride dost ven)

ali pa whey/casein + želatina in v hladilnik, potem pa spet sadje gor..
Cowards never start. The weak never finish. Winners never quit.
Uporabniški avatar

michelangelo

Odgovor18 Dec 2012, 11:45

skuta+ bolero gozdni sadeži+ almond/ peanut butter ----> extra!
»ma jeva k kralja.....brt dela ful rižote, različne rižote...«
Uporabniški avatar

Zeratrem

Odgovor18 Dec 2012, 23:48

Kaj vam bodo te reči!? 30 jajc in tono solate. Zelene. Pa zelje - surovo, nenarezano. Lešnike pa z zobmi stret, da bo paleo nasmešek ob polnoči!
Mati, masla bi!
Uporabniški avatar

ZeRoberto

Odgovor20 Dec 2012, 17:46

Zanimiva debata glede štetja ali ne...

Jaz se poslužujem ravno takega načina, ki ga je Jure omenil, da bi se ga držal, če nebi tekmoval. In sicer jem pretežno "clean food" (ja predmet debate kaj je clean in kaj ne, ampak vsi vemo na kaj mislimo), seveda tudi nekaj "junk food", ampak mi je pri tem glavno merilo občutek sitosti. Z leti sm se nekako navadil, in dobil dejansko občutek koliko lahko pojem za (+ / - TT)...Zadnje leto sem bolj kot ne na isti TT +/-1 kg .

Sem probal tudi s štetjem za nekaj dni, ampak v moj način življenja ne paše, ker je preveč dejavnikov, ki vplivajo na količino zaužite hrane (jesti zunaj, pri tašči, pri babici....) in me je bolj obremenjevalo kot osrečevalo. Ampak to je moj primer. Recimo spet drugim ta način super paše v način življenja...

100 ljudi 100 čudi, 100 žena 200 sisa :)
ISSA certified (Strength and conditioning) trainer

Nino

Odgovor23 Dec 2012, 10:12

kaj si nosite s sabo v službo za hrane?

jenc

Odgovor23 Dec 2012, 14:06

Jaz osebno v službi pojem eno skuto + še nekaj dam zraven za okus. Poleg krofov seveda :D Sem pa včasih hodil v službo z vrečo hrane :D
Uporabniški avatar

gujdek

Odgovor26 Dec 2012, 15:31

Iz Davidove Q&A teme:
Sydney napisal/-a:Pri tipičnem fitneserskem hujšanju s t.i. off obroki ali celo off dnevi - naslednji dan je recimo teža 2 ali 3 kg večja - cca. koliko % od tega je dejansko maščoba? Se najprej nafila glikogen, potem gre višek v maščobo ali potekata procesa vzporedno?

Da ne smetim Davidu teme.
Tu je veliko faktorjev (kakšen off v smislu skupne količine OH in M in posledično energijskega suficita, stanje glikogena, količina natrija in OH/M na splošno v dieti) in je v % težko govoriti, sploh pa ti odstotek ne bo nič praktičnega povedal.
Organizem veliko večino M pospravi v zalogo, če ima dovolj OH na voljo za pokrivanje lastne energije. Če je npr. glikogen prazen je torej ta čas daljši, ker ko se polni glikogen načeloma OH se v polni meri še ne izkoriščajo za proizvodnjo energije in v tem času telo še porablja tudi telesne M. To je zelo v grobem rečeno (porabljata se vedno istočasno oba, le v različnih deležih) in bi bilo mogoče lažje razložiti na kakšnem praktičnem primeru.

Odgovor na tvoje prvo vprašanje, večina tiste teže je glikogen, voda (z glikogenom in v intersticiju) in hrana v prebavilih. Maščoba prispeva kolikor je vneseš s hrano v tem času ali manj.
You are not entitled to your opinion. You are only entitled to what you can argue for.

Blog
Uporabniški avatar

BostjanBavcon

Odgovor01 Jan 2013, 10:55

A se komu sanja o makrotih za domac tatarski biftek?

Nino

Odgovor01 Jan 2013, 11:47

odvisno od priprave, vsak drugače dela. Drugače pa okusno.je, napišeš biftek pa imaš spodaj vrednosti če te zanima..
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Prehrana

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov