Danes je 25 Apr 2026, 20:51

prehrana

Pogovori in vprašanja o prehrani in vsem ostalem, kar vnesemo v telo.
  • Avtor
  • Sporočilo

alpha

Re: prehrana

Odgovor08 Jan 2013, 23:57

Vodka + razne kombinacije brezalkoholnih pijač so top ;) Pred spanjem pa magnezij, cink, vitamin C in ogromno vode, pa sem drug dan kot nov.

slejko

Odgovor09 Jan 2013, 00:33

Če že pijem, kar je redko, pijem čisto vodko/viski/šnopc, kdaj pa kdaj pa mešam s pomarančnim sokom ali pa cocacolo zero. Pred spanjem malo hrane, voda, c vit in tuš, pa sem naslednji dan ok :)
Uporabniški avatar

MadBall

Odgovor09 Jan 2013, 01:18

še moja dva centa:
pivo, vino, itd --> super za socialne dogodke, kjer bi se mogoče še rad kaj pogovarjal, se da relativno poceni prit skozi, veliko (brezveznih) kalorij
rum, viski, šnopc, vodka, itd --> odlično za se ga "ubit", minimalno kalorij (coke zero pa rum/vodka/viski in maš sugafree koktejl), niti ne tako zelo poceni
najcenejša low calorie varianta za hardcore pijančevanje je za moje pojme sugarfree redbull + vodka hofer edition, ampak si po njej.... prizadet.
meni osebno je najljubši cuba libre s coke zero

p.s. ja vem, prvi post pa že o alkoholu :D
No hope... No dreams... No regrets

Don

Odgovor09 Jan 2013, 10:16

a je kaj razlike konkretno pri pridobivanju telesne maščobe, če ješ dokaj velik obrok skoraj takoj pred spanjem ali bolj priporočljivo makrote razporedit čez dan tako, da ti pred spanjem ostane le malo, kakšen prigrizek ipd.
sprašujem samo z vidika pridobivanja telesne maščobe in ne z obremenitvijo želodca, prebavo ipd.
Uporabniški avatar

matevz89

Odgovor09 Jan 2013, 10:56

Don napisal/-a:a je kaj razlike konkretno pri pridobivanju telesne maščobe, če ješ dokaj velik obrok skoraj takoj pred spanjem ali bolj priporočljivo makrote razporedit čez dan tako, da ti pred spanjem ostane le malo, kakšen prigrizek ipd.
sprašujem samo z vidika pridobivanja telesne maščobe in ne z obremenitvijo želodca, prebavo ipd.

Če so makroti na koncu dneva enaki, je vseeno kdaj ješ.
“A life spent chasing dreams that never come true is better than a life spent running away from dreams that could have.” - Alan Aragon
Uporabniški avatar

Skinny

Odgovor09 Jan 2013, 22:35

Sicer rahlo OT in smešno vprašanje, ma vseeno. Kakšna je kaj vaša prebava, kako pogosto hodite na stranišče ? Še posebej me zanima, če opažate razlike pri večjih spremembah dnevnega vnosa. Pri nekem tedensko gledano povprečnem dnevnem vnosu (na dan brez treninga običajno mal spustim OH, če nimam veliko drugih aktivnosti) grem na stranišče dvakrat dnevno. Prvič skoraj vedno zjutraj takoj po bujenju ali zajtrku, drugič pa običajno po kosilu oz. pozno popoldne. Sicer s prebavo nimam nobenih težav (redna, nikoli zaprt, material je večinoma kompakten :) ), mi gre pa mal na živce, da me včasih zagrabi tik pred oz. med treningom.
Ko jem za kosilo špinačo, lahko ugotovim, da se mi hrana zadrži v telesu približno 20 ur (barva robe pri jutranjem ritualu), če to kaj pove. Je frekvenca prebave lahko pokazatelj učinkovitosti presnove v smislu, da telo mogoče pretirano izloča zaužita hranila ? Sicer sem precej suh tip človeka, v grobem šolski primer ektomorfa. 8-)

Sydney

Odgovor09 Jan 2013, 22:38

Enkrat na dan, pa še to ne vedno :(

Kristijan

Odgovor09 Jan 2013, 22:47

1× na dan, nekje popoldne. In vedno gledam, da grem pred fitnesom na ta veliko potrebo. (še posebej, ko delam počepe in mrtvi dvig :mrgreen: )
Uporabniški avatar

BostjanBavcon

Odgovor09 Jan 2013, 22:54

Who gives a shit?! :mrgreen:
Uporabniški avatar

alexjug

• Kraj: Ljubljana, Slovenia

Odgovor09 Jan 2013, 23:46

BostjanBavcon napisal/-a:Who gives a shit?! :mrgreen:

Slika
http://missionsuperbody-sl.blogspot.com/ | A GOAL without a PLAN is only a WISH | MFP -> http://goo.gl/KUO0QW | Never look down on anybody unless your helping them up, as there may be a day when you are the one looking UP!
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Prehrana

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost