climber napisal/-a:Preveč kompliciranja glede minut. Poglej Jureta kakšne rezultate ima z Lion-om za zajtrk in potem do treninga 5 ur nič in naslednji obrok šele po treningu + še to ni whey.
Takole bom rekel: nekaj let nazaj sem bil jaz isti; komplicirali smo do minute in grama natančno, da bo celoten režim kar se da oh in sploh optimalen. Skrbel sem za dovolj ak v krvi ob primernih trenutkih, spremljal GI hrane in poskušal optimizirat celotno nihanje inzulina čez dan, 20 dodatkov okoli treninga, ...in napredek je bil.
Zdaj ne delam nič od tega, jem kar mi paše in kadar mi paše, seveda v okviru makrotov...in napredek je boljši kot prej, hkrati pa v celotnem procesu še bolj uživam ter zapravim precej manj € za nesmiselne dodatke. Meni je vsa ta znanost glede prehrane in suplementacije izjemno zanimiva, a čedalje bolj mi je jasno, da je, poleg tistih osnov, v praksi bolj ali manj neuporabna, zato ji posvečam čedalje manj pozornosti in se tudi nerad vključujem v debate na to temo.
Res je: ljudje smo si različni. A to se vse prevečkrat uporablja v neprimernih situacijah. Fiziološke osnove so pri vseh enake. V večini primerov je bolje reči: ljudje smo na različno navajeni. To se nanaša npr na tisto debato o številu dnevnih obrokov in lakoto.