kefets napisal/-a:Se opravičujem. Včasih me zanese, ampak ravno zaradi slabih izkušenj. Ni pa moj namen vse metati v isti koš. Moj namen je predvsem, da ljudje najprej poskusijo s čim drugim, recimo kot pravi Zeratrem, spreminjanjem nečesa pri prehrani, torej stilu prehranjevanja, ne pa takoj zavit k zdravniku in začet jest tablete
Razumem in s tem se tudi strinjam. Ampak sedaj govoriva o vedenju bolnikov in ne zdravnikov. Normalen zdravnik predpostavi, da že mora biti hudo, da je nekdo zaradi prebavnih težav prišel do njega. Še vedno se v štartu opravi anamneza a kaj to pomaga, če je reakcija ljudi ponavadi "sem poskusil že vse, pa še vedno boli". Predpis zdravila je tu potem logična posledica in tudi zahtevan s strani ljudi, ki zdravnika obiščejo.
kefets napisal/-a:Osebno me najbolj moti, da stroka vedno govori kak je črno belo in da je belo črno -> recimo če vzamem žled, ki nas je prizadel letos. Vse te teorije zarote so zelo napihnjene, je pa tudi res, da stroka sama sebe zavaja. Govorijo ravno o črnem in belem, torej v tem primeru, kako je to normalno in na veliko razlagajo pojave. Za mene na žalost to ni niti malo normalno. Če spremljaš malo boljše okolico, vidiš, da ni vse tako naravno kot govorijo.. Pred parimi leti sem videl od doma celotno pohorje. Danes, tudi ko je sončno, vidim le meglo.
Stroka pri informiranju splošne javnosti uporablja čim bolj laično razlago in s tem namenom tudi izdana v medije. Na primeru žleda, se javnosti na kratko pojasni, zakaj pride do pojava. Razlage so v popularnih medijih vedno črno na belem, ker je to tudi zahteva medijev in ljudi, ki to berejo.
Pomisleki, omejitve in alternative teh črno-belih teorij žleda ali kakšnega drugega pojava, sodijo v bolj strokovno literaturo in se v medijih iz katerih ti dobivaš informacije ne razpravlja on njih. Se mi zdi malo ironično, da v zgornjem primeru bolnika predlagaš, da bi moral sam raziskati vzroke svojih težav preden gre po zdravila, v tem primeru pa pričakuješ, da bodo podrobne razlage atmosferske fizike servirane na pladnju v nekem poljudnem mediju.
Napiši mail na ARSO in jih prosi za razlago tvojega opažanja megle nad pohorjem, navsezadnje so javno financirana agencija in lahko pričakuješ odgovor.
Če jim ne zaupaš več in meniš, da so površni in nekaj skrivajo, potem priporočam, da se bolje zaščitiš. So namreč odgovorni za spremljanje in obveščanje o večini potencialnih okoljskih nevarnostih iz tvojega širšega okolja.
kefets napisal/-a:Večina znanstvenikov zagovarja svojo tezo in ne sprejema drugih mnenj. Zopet, ne mečem vseh v isti koš.
Še enkrat te citiram:
kefets napisal/-a:Jaz delam tako, da pač prebiram razne članke in oz. izkušnje drugih (vedno googlam..) in potem probam na sebi. Na študije se ne zanašam nikoli.
Kako lahko torej sodiš, da večina znanstvenikov zgolj zagovarja svojo tezo in ne sprejema drugih mnenj? Predvidevam, da se ne srečuješ pogosto s stokovnimi članki, ki so pred objavo v reviji recenzirani s strani uredniškega odbora (znanstvenikov), članki pa citirajo na desetine mnenj drugih znanstvenikov.
Postavitev hipoteze je res način kako se raziskovanje začne, glavni del pa predstavlja test te hipoteze, kjer so upoštevana mnenja tako lastnih izsledkov kot rezultatov in mnenj ostale stroke. Med njimi so tudi mnenja tistih, ki z ljudmi delajo dnevno v praksi.
Ne vem sicer če ima smisel, da to razlagam, ker je tvoje mnenje ustvarjeno na prebranih povzetkih raziskav s strani medijev in ostalih posameznikov in ne iz originalnih virov.
kefets napisal/-a:Ni povezana z Nato. Je pa moje mišljenje tako, da raka povzroča stres na naše telo, pa naj so to strupi iz prehrane, zraka,.. je pa dejstvo, da se forsira ''zdravila'', samo da se služi, medtem ko so naravna zdravila kot so recimo konoplja in ne tako naravni intravenozni pripravki brez stranskih učinkov in ravno tako učinkoviti.
S teorijo stresa bi se strinjal. Z opombo, da je ta mehanizem "stresa" oz. poškodbe DNK s pomočjo številnih vej znanosti in raziskav danes poznan na nivoju od DNK do celotnega organizma. Tebi se zdijo vse te podrobnosti in kompleksni mehanizmi nepomembni, predstavljajo pa osnovo za razvoj metod zdravljenja, vključujoč kanabinoide in ostale "pripravke".
Tvoje izjave, da obstajajo ENAKO učinovita zdravila BREZ stranskih učinkov in se zaradi blokade farmacevtske stroke ne uporabljajo, pa je dovolj zgovorna sama po sebi in je ne bom komentiral.