Še jaz bi prispeval svoje mnenje o ketonski...
Odločil sem se za ketonsko z pod 50g OH in 70/30 razmerjem kalorij v prid maščom med katerimi prevladujejo domače, nepredelane zadeve in ostale zdrave maščobe. Ukvarjam pa se s fitnessom in crossfitom, vsak dan trening, včasih dva..
V začetnih tednih sem čutil padec energije in glavobole, po približno mesecu pa so negativne zadeve izginile. Še več, počutje je postalo odlično, motnje hranjenja pa so izginile. Pred dieto se nisem nikoli mogel upreti recimo čokoladi in drugim dobrotam, ki so ležale doma v omari, sedaj mi tovrstne zadeve sploh ne pašejo. Res je zanimivo kako se mi je spremenil tek do maščob, okus masla in mesa...vse odličnega okusa. Reefed obrokov ( z veliko OH ali B) pa ne prakticiram ker na čutim potrebe...
Poleg tega, da sem izgubil v prvih dveh mesecih približno 5 kg, na treningih nisem čutil prav nobenega padca moči. V moči napredujem ravno tako kot pred dieto, edina razlika od prej je, da imam na vsakem treningu dovolj energije (tudi če treniram na tešče) . Med faxom brez težav zdržim brez hrane več ur, včasih imam samo 1 ali 2 obroka na dan. Prej sem moral konstantno nekaj grizljati in sem konstantno mislil kaj bom lahko jedel čez eno uro..
To je moja izkušnja s ketogeno dieto. Moje mnenje je, da je lahko vsaka, ne samo ketogena dieta učinkovita in pozitivno vpliva na zdravje ter počutje, če se jo seveda lotimo na pravilen način. Ljudje pa smo si seveda različni in vsakemu odgovarja svoj način prehranjevanja. Meni osebno je ketogena dieta daleč najboljša kar sem jih poizkusil in jo mislim vzdrževati še naprej