Pozdravljen na forumu!
Djmisq napisal/-a: ... kaj predlagate glede nato da mi OH preveč nepašejo oz. me takoj zalije ze pri 200g oh ( 182cm, 81kg - trenutno) + moč neraste, saj je očitno kljub vsemu premalo energije..
Tole
(k sreči) ne paše skupaj. Če vneseš premalo energije, potem hujšaš. Če je vneseš preveč, potem se rediš. (Več o tem:
http://www.naturalmusclezone.com/prehr ... raba-2-del)
Torej, če si se redil, je bilo energije na voljo dovolj (preveč), na moči pa nisi dobival, ker trening ni bil najboljši, ali pa ker je bil premajhen del te energije iz OH. "K sreči" sem napisal zato, ker vem, da se ti tak odgovor trenutno ne zdi smiselen, a če ne bi bil, bi bila pravilna prehrana za bodibilderje prava umetnost. Pa ni - le nekateri jo hočejo narediti.

Djmisq napisal/-a:Imel sem okoli 200g oh, 200g B in mascob nisem posebej vnašal ( razen olivno ) tako da nevem kaj bi blo tu preveč..
To pove že več. Namreč tudi olivno olje je maščoba in na 100 g nosi ravno toliko energije kot svinjska mast. Pa naj poskušajo prvo mediji narediti še tako zdravo in drugo še tako škodljivo.

Dokler ne veš, koliko je bilo skupnega vnosa vsega: B + OH + M, je težko reči kaj več. Tudi hrana, ki sicer ne velja za "maščobno" živilo v sebi nosi maščobo. Nekatera pravzaprav zelo veliko: določeno meso, jajce, skuta, mleko, kosmiči ... še riž ima nekaj maščobe.
S takim vnosom si npr. vnesel 800 kcal iz B in 800 kcal iz OH. Skupaj 1600 kcal. Samo s tem se ZAGOTOVO nisi mogel rediti, razen če bi imel 40 kg.
Malo ugibanja: Če si jedel samo bolj pusto hrano, si samo z njo zagotovo vnesel še kakih 30 g maščob in če temu dodaš še 3 žlice olivnega olja, si že na 75 g maščob. To je še dodatnih 675 kcal.Djmisq napisal/-a:delal sem okoli 25serij na trening večinoma osnovne vaje.. v rangu 5-8 pon razen 1-2vaji bolj izolacijski na trening 8-15.. Do odpovedi šle vse razen pri osnovnih vajah samo zadnje dve.. Mel sem pomoč trening partnerja tako da je šlo kok je šlo..
Nato sem mel split kot ga imam še sedaj: NOGE, RAME, HRBET, PAUZA, PRSA, ROKE vse serije do odpovedi razn pri osnovnih vajah zadnja ( da lahko kaj dvignem sploh ) pauze pa so minimalne osvnovne vaje 1min, izolacijske 40-45sec..
Za slabši napredek v moči in mišični masi je najverjetneje krivo ravno tole.
Glede razdeljevanja kcal med M in OH: menim, da bi bilo najbolje najprej ugotoviti, koliko dejansko vneseš v enem povprečnem dnevu in nato na podlagi tega razdeliti macrote.
http://www.naturalmusclezone.com/prehr ... tika-3-delSicer pa predlagam, da prebereš vse članke iz te serije in mogoče še najdeš kakšen odgovor.