Danes je 26 Jul 2026, 05:56

Hip flexorji

Pogovori in vprašanja o treningu v naravnem bodibildingu, powerliftingu, olimpijskem dvigovanju uteži ter drugih športih.
  • Avtor
  • Sporočilo

alpha

Hip flexorji

Odgovor14 Jan 2014, 00:26

Pri oly počepih so me zadnje čase začeli rahlo boleti hip flexorji. Bolečina sicer traja le pri ogrevalnih serijah in morda 1. ali 2. delovno serijo, nakar postane vse lepo in prav, brez bolečin.

Da imam prešibke hip flexorje v primerjavi z erektorji in da so hip flexorji preveč zategnjeni, mi je pred časom povedal že fizioterapevt, ko sem se poškodoval pri DL, torej bo očitno res nekaj na tem.

Kako bi se rešil teh težav? Masiranje z baseball žogico vsekakor ne more biti slaba ideja, vendar bi jih želel še tudi ojačati. Katere vaje priporočate in v kakšnem obsegu jih naj izvajam, da ne bom flexorjev slučajno pretreniral in naredil še večje škode?

Kako je s statičnim raztezanjem, je priporočljivo?
Uporabniški avatar

David Brunšek

Re: Hip flexorji

Odgovor24 Jan 2014, 17:31

Po mojih izkušnjah za bolečine v iliopsoasu nikoli ni kriva le ta mišica, ampak skupek večih težav. Po navadi je težava še v gluteusu, ki je premalo aktiven med vajami in na ta način več stresa prevzamejo druga tkiva in mišice.

Rešitev je enostavna: izvajaj vaje za izboljšanje kvalitete tkiva (statično raztezanje, miofascialna sprostitev) omenjenih mišic in hkrati nekaj za aktivacijo (aktivacijske vaje, dinamično raztezanje). Prepričaj se, da nato te zaspane mišice tudi načrtno uporabljaš med izvedbo vaj, dokler se ne zapiše nov vzorec.

Pri kroničnih težavah, kjer je bolečina prisotna že praktično vsak trening več tednov, je treba najprej odpraviti bolečino in vnetje, ki jo spremlja.

Vrni se na Trening

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost