Danes je 26 Jul 2026, 16:05

Komentarji tehnike dvigov

Pogovori in vprašanja o treningu v naravnem bodibildingu, powerliftingu, olimpijskem dvigovanju uteži ter drugih športih.
  • Avtor
  • Sporočilo
Uporabniški avatar

spartan

Re: Komentarji tehnike dvigov

Odgovor02 Apr 2014, 20:38

čist ok je. zato je pomembno da v lukno prideš čimbolj vertikalno, ker se bo vedno preneslo na najmočnejši člen. zadna veriga, je pač močnejša od sprednje, kar je normalno. potem pa začneš v mrtvi točki močno rinit bok pod štango in gor. težko je s tako visokim nalogom it v nek konkreten predklon :mrgreen: Farris je za moje pojme res dober primer pravega oly počepa(odriv iz lukne in tehnika!). počep na tak način, bo vedno zelo odgovarjal tistim kateri smo bolj eksplozivne sorte ;)

pri sprednem pa ima smisel dvigovati nekoliko bolj na spredno verigo. če ne gre preveč stresa na upper back. moč v nogah pri fsq načeloma ni nikoli problem.
Uporabniški avatar

Anel

Odgovor02 Apr 2014, 22:52

Za vse te dvige bi jaz priporočal kanal candito training na youtube - najbolj jasni napotki in super razlage.
Uporabniški avatar

Unknown

Odgovor03 Apr 2014, 10:23

Anel napisal/-a:Za vse te dvige bi jaz priporočal kanal candito training na youtube - najbolj jasni napotki in super razlage.

Se strinjam. Jaz sem si z njegovo pomočjo popravil formo pri fq
Do you even make an effort to stimulate myofibrillar hypertrophy by inducing skeletal muscle microtrauma?
Uporabniški avatar

spartan

Odgovor03 Apr 2014, 13:54

Unknown napisal/-a:
Anel napisal/-a:Za vse te dvige bi jaz priporočal kanal candito training na youtube - najbolj jasni napotki in super razlage.

Se strinjam. Jaz sem si z njegovo pomočjo popravil formo pri fq

dober kanal, ja ;)

Djmisq

Odgovor03 Apr 2014, 15:33

Hvala!

Bom pregledal vse videje danes, jutri pa posnamem, da vidimo če bo še kaj treba popravit itd.. :) :D
Uporabniški avatar

Anel

Odgovor04 Apr 2014, 08:29

Pred kratkim je tudi JuggernautFitnessTV (bivši ice cream fitness - Jason Blaha) začel objavljati videje vseh glavnih dvigov, veliko jih še pride. Mogoče sledi tudi temu ker je še veliko dobrega materiala na poti.

Zaenkrat je objavil Bent Rows in Deadlift.

Djmisq

Odgovor04 Apr 2014, 20:19

Imam Deload, zato sem se igral cel trening z počepom in malimi težami.. Spet me je bolel križ, kar pa sem delal narobe pa presodite sami in prosim komentirajte kaj bi to blo :) Mislim da je kriv začetek, ko dvignem iz štange in predno grem v lukno, ker mi ni čist jasno al naj rit stisnem in boke porinem čimbol not al naj pustim boke bolj od zadaj in imam rame malenkost bol naprej od bokov. Lp

Prvi počep danes:
https://www.youtube.com/watch?v=APOy5GrFhh4

Zadnji počep danes:
https://www.youtube.com/watch?v=olMsNL9Q5lg
Uporabniški avatar

Anel

Nino

Odgovor04 Apr 2014, 20:33

hehe, kako se pri 1. posnetku sliši kako mu "pokne" v kolenih :)
Uporabniški avatar

spartan

Odgovor05 Apr 2014, 09:42

Djmisq napisal/-a:Imam Deload, zato sem se igral cel trening z počepom in malimi težami.. Spet me je bolel križ, kar pa sem delal narobe pa presodite sami in prosim komentirajte kaj bi to blo :) Mislim da je kriv začetek, ko dvignem iz štange in predno grem v lukno, ker mi ni čist jasno al naj rit stisnem in boke porinem čimbol not al naj pustim boke bolj od zadaj in imam rame malenkost bol naprej od bokov. Lp

Prvi počep danes:
https://www.youtube.com/watch?v=APOy5GrFhh4

Zadnji počep danes:
https://www.youtube.com/watch?v=olMsNL9Q5lg

zgleda kot da imaš manjši buttwink. zato te boli križ.

idi do globine, kjer še ni buttwinka(pri tebi nekje kvadri paralelno). kar se pa tiče ostalega, pa enostavno sprobavaj, kako ti najbolj odgovarja. ni tu pisanega pravila in ga tudi ne sme biti, ker enostavno ni vsak bok npr. enak.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Trening

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov