Danes je 26 Jul 2026, 10:09

V zaključku definicije.

Pogovori in vprašanja o treningu v naravnem bodibildingu, powerliftingu, olimpijskem dvigovanju uteži ter drugih športih.
  • Avtor
  • Sporočilo

Alex

V zaključku definicije.

Odgovor14 Apr 2013, 20:47

Pozdravljeni NMZ-jevci ;)
Trenutno sem zelo zadovoljen z svojo postavo vendar pa imam takšno postavo že dolgo časa in se je napredek ustavil.
Imam 19 let, 182cm in 78kg. Trebušne se že vidijo sploh po treningu vendar pa je na trebuhu še malo maščobe. In pa drugi problem je da mišice niso dobro utrjene se pravi naprimer sploh prsa niso tako trda kot bi želel.

Se pravi rad bi vprašal še za kakšen nasvet kako naj se znebim še te malo maščobe.
Kot drugo pa utrjenost mišic. Kako naj treniram da bosta biceps in triceps lepo oblikovana (okrogla) in pa rame.
Se pravi ali bi moral delati bolj večje teže in malo ponovitev ali obratno. Delam pa bolj na lastni teži zgibi, dipsi, sklece in pa tudi mrtvi dvig, bench, počep,...

Hvala!
Uporabniški avatar

beginner

Re: V zaključku definicije.

Odgovor22 Apr 2013, 22:49

kr sm se sam tut spraseval glede te trdote misic, se posebi biceps, prsa etc.. mi ni blo jasno, zakaj so ble moje misice dokaj "mehke" ob napenjanju... recmo ko pa kak tip ko nikol ni dvigoval utezi pa ma ko kamen trdo, jebat ga.. mors met potrpezljivost. Res, da treniram komi kako leto, ampak se opazi da je vse mal bol trdo :P (posebi forearms, biceps, triceps) še par let pa bo :)

edit; še neki kar sm probavu zato situacijo , oz. še vedno delam :D .. probi napenjat misice, oz. pozirat, spomnem se, predn sm zacel dvigovat utezi sploh nism znal prav napet naketere misice, odkar vadim poziranje, napenjane misic mislim, da mi je tut pomagalo.. vem da v bicepsu če se fajn osredotočiš maš še 1 višjo "raven" napenjana..ampak se mors res z mislimi osredotocit in probat izolirat misico :D

Alex

Odgovor23 Apr 2013, 14:41

Hvala za nasvet ;)
Uporabniški avatar

alexjug

• Kraj: Ljubljana, Slovenia

Odgovor23 Apr 2013, 15:48

@Alex..
mascobe.. nadaljuj z 'dieto' in vztrajaj. Sicer ti pa tezko svetujemo na podlagi starosti, visine in teze. kak info o dnevnem vnosu hranil in opis treninga bi bil dobrodosel, ce zelis kak dober nasvet.
kako trenirat.. po pameti. Ponovno. vec info o treningu.

Glede polnosti/trdote misic, low bf in splosno o treningu... transformacija telesa je dalec od tega kar vidis v raznih revijah, kaksnih spletnih straneh, ipd. Gre za maraton, ne sprint. Potrebna so leta treninga in discipline tako pri treningu in hrani.

Za zacetek predlagam, da podrobno preberes zapise na portalu, sploh tiste o prehrani, saj so pravi zaklad znanja. Treningi so v podforumu 'baza znanja' se mi zdi. Najdi enega.. mogoce ' starting strength' in vztrajaj vsaj 3 mesece.
http://missionsuperbody-sl.blogspot.com/ | A GOAL without a PLAN is only a WISH | MFP -> http://goo.gl/KUO0QW | Never look down on anybody unless your helping them up, as there may be a day when you are the one looking UP!

outlaw7

Odgovor24 Apr 2013, 21:13

Gre za maraton, ne sprint. Potrebna so leta treninga in discipline tako pri treningu in hrani. - TOĆNO TAKO

Vrni se na Trening

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost