Danes je 24 Apr 2026, 08:24

David Brunšek

Na vaša vprašanja odgovarjata Natural INBA Pro Jure Rus in David Brunšek.
  • Avtor
  • Sporočilo
Uporabniški avatar

David Brunšek

Re: David Brunšek

Odgovor13 Jan 2013, 18:24

Kiropraktiki se v osnovi omejijo na hrbtenico in poskušajo težave rešiti kot da izhajajo od tam. Vse seveda ne (in v takih primerih je fizioterapevt vsekakor boljša izbira), ne spomnim pa se več točno, kaj je glavna težava pri tebi. Jaz bi najbrž poskusil, če bi mislil, da lahko z manipulacijo hrbtenice doseže izboljšanje. ;)

Glede tega, ali moraš prinesti s seboj slike, je pa najbolje da vprašaš kiropraktika prej po telefonu.

Nino

Odgovor15 Jan 2013, 18:33

David, kaj pomeni, da sem na treningu kompletno brez moči? Začne se mi zehat (ko se mi to dogaja vem da si moram vzeti deload week), moč porazna, sicer sem naredil 5×5 počep z 80kg (drugače delam z 100kg), 5×5 MP 50kg (drugače delam 60-65kg), chinse 4ser.×5-6 bw (drugače delam do 10 pon. ali pa se obtežim), pa 3×10 sklec. Sem hotel bp z ročkami pa enostavno sem vedel da ne bom zmogel to naredit kot je treba. Že ko sem se ogreval z počepom, sem takoj na začetku videl da sem cel utrujen, mišice na nogah so me začele bolet že ko sem se ogreval z easy kilami, skratka...zanimivo pa je, da sem danes pravzaprav prvič treniral po deload weeku, zadnji resen trening je bil v torek (1 teden nazaj), od takrat čisto nič treningov ali kakršnih koli aktivnosti...res je tudi da zadnje tri dni nisem sledil vnosu makrotov ;) Je možno da se mi kaj kuha? Prehlad? Čeprav ne kažem nobenih znakov (si bom zdaj zmeril vročino)...pretreniran valda ne morem bit če en teden nisem nič delal? Naj pojačam tekočino + OHje?
Uporabniški avatar

BostjanBavcon

Odgovor15 Jan 2013, 18:50

Mogoče ti krvni sladkor povzroča probleme? To se meni včasih dogaja zehanje med treningom počutje za nikamor včasih ne vem a sploh trenirat ali ne ampak potem 30 min nekje se stvar normalizira pa je OK.

Nino

Odgovor15 Jan 2013, 19:02

hm...kaj pa vem. To se sliši kot resen problem :| Tik pred treningom sem spil 2dcl cocacole. Ampak to ne more biti krivo, ker se mi je zehanje dogajalo večkrat, tudi ko par ur pred treningom nisem nič jedel ali pil. :roll:

edit: telesna temperatura: 36.0 °C. To kaj pove?
Uporabniški avatar

Šuša

Odgovor15 Jan 2013, 19:59

Sori David, da se vmešavam...

Meni se je vedno ful zehalo med treningom...Potem sem a začela za preworkout jesti čokoladne/žitne ploščice, oz. nekaj cukrastega :) in sem začela nenormalno uživat med treningi, energije sem imela pa na koncu še za 2 treninga :D
We're born and then we die. What will you do in the meantime?

Nino

Odgovor15 Jan 2013, 20:47

Tudi meni se je ravno prejšni teden zgodilo, da sem slučajno pred treningom pojedel dva piškota pa sem mislil da bo vse polomu od viška energije...ampak danes je bilo pa res katastrofa, upam da bo jutri boljše. Še vseeno pa čakam da pove David svoje mnenje.
Uporabniški avatar

Šuša

Odgovor15 Jan 2013, 21:07

A celo 2 si pojedel? :D
We're born and then we die. What will you do in the meantime?
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor15 Jan 2013, 22:22

Nino napisal/-a:David, kaj pomeni, da sem na treningu kompletno brez moči? Začne se mi zehat (ko se mi to dogaja vem da si moram vzeti deload week), moč porazna, sicer sem naredil 5×5 počep z 80kg (drugače delam z 100kg), 5×5 MP 50kg (drugače delam 60-65kg), chinse 4ser.×5-6 bw (drugače delam do 10 pon. ali pa se obtežim), pa 3×10 sklec. Sem hotel bp z ročkami pa enostavno sem vedel da ne bom zmogel to naredit kot je treba. Že ko sem se ogreval z počepom, sem takoj na začetku videl da sem cel utrujen, mišice na nogah so me začele bolet že ko sem se ogreval z easy kilami, skratka...zanimivo pa je, da sem danes pravzaprav prvič treniral po deload weeku, zadnji resen trening je bil v torek (1 teden nazaj), od takrat čisto nič treningov ali kakršnih koli aktivnosti...res je tudi da zadnje tri dni nisem sledil vnosu makrotov ;) Je možno da se mi kaj kuha? Prehlad? Čeprav ne kažem nobenih znakov (si bom zdaj zmeril vročino)...pretreniran valda ne morem bit če en teden nisem nič delal? Naj pojačam tekočino + OHje?

Nino napisal/-a:hm...kaj pa vem. To se sliši kot resen problem :| Tik pred treningom sem spil 2dcl cocacole. Ampak to ne more biti krivo, ker se mi je zehanje dogajalo večkrat, tudi ko par ur pred treningom nisem nič jedel ali pil. :roll:

edit: telesna temperatura: 36.0 °C. To kaj pove?

Glede na to, da si imel deload in da prej nisi bil "skurjen", tudi zdaj ne moreš biti. Lahko je pač slab dan. Tudi to je del treningov in se zgodi kdaj, da glava ni na svojem mestu. Torej, psihološki vidik. Sploh, če en teden ne delaš nič, in ne veš, koliko ješ. Lahko da je k vsemu kaj prispevalo tudi premalo hrane/OH do treninga, kot sta omenila Boštjan in Šuša. To so individualne razlike.

Tudi jaz pridem na prvi trening po deloadu ponavadi precej švoh zaradi slabše aktivacije v tem tednu, ampak gre potem strmo navzgor.

Iz temperature ne moreš povedati ničesar. Temperatura nam niha skozi dan, je različna od človeka do človeka in se razlikuje glede na to, kje jo zmeriš. Iz osameljenih meritev se ne da ničesar povedati.

Sydney

Odgovor15 Jan 2013, 22:32

A torej tisto o korelaciji višine telesne temperature takoj po bujenju s hitrostjo prebave ne drži? Mišljeno, da meriš pri istem človeku, isti čas, na istem mestu... sicer ne vem, ampak meni se zdi dokaj logična povezava? Hvala.
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor15 Jan 2013, 22:35

Lahko drži, če meriš tako kot si rekel in primerjaš vrednosti med seboj na precej dolgi rok (še posebej pri ženskah zaradi mesečnega ciklusa). Če zmeriš enkrat ali dvakrat pa ne moreš reči ničesar. :) To sem želel povedat.

Btw: hitrostjo presnove. ;) Prebava =/= presnova (metabolizem).
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Vprašajte Davida in Jureta

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost