spartan napisal/-a:Sydney napisal/-a:Če pogosto ješ določeno hrano, bi naj bila večja verjetnost za nastanek intoleranc/alergij/... je to res? Me mora skrbeti, ker recimo obožujem skuto in je požrem najmanj 500g na dan, včasih pa tudi 1kg?
to tudi mene zanima. -čeprov jaz se bolj nagibam kontra.
Čeprav je vprašanje namenjeno Davidu, naj omenim samo svojo izkušnjo. Tudi sam sem zasvojen s skuto, oreščki, mleko...
Preden sem prišel na ta forum (ki teži bolj k raznoliki prehrani), sem imel na jedilniku skoraj vsak dan eno in isto... belo meso, jajce, skuta, oreščki, itd... Skute sem pojedel npr. okoli 300-400g... Nedavno nazaj so se mi pričeli pojavljati znaki alergije (kihanje, solzne oči, itd)... Tako, da sem sedaj malce porazdelil skuto, jajca in podobna živila čez teden in jih poskušam uživati na 2-3 dni... Ne trdim da je za moje alergijske reakcije kriva enolična hrana (skoraj sigurno

), ampak preden sem se tako prehranjevati teh težav nisem imel!
Imam pa še sam vprašanje
Fitnes obiskujem leto in pol. Do sedaj so treningi bili tipični BB (prsa+triceps (3-4 vaje, 3 serije), hrbet+biceps, rame+trebuh, noge)... Cilj je moč in MM. V fitnesu sem 5-6x na teden. Zanima me, ali je to preveč? Namen imam menjat način treninga - razmišljam o 5/3/1 ali upper/lower split in me zanima koliko krat na teden bi treniral z utežmi.
Hvala za pomoč
Lp