Danes je 24 Apr 2026, 00:48

David Brunšek

Na vaša vprašanja odgovarjata Natural INBA Pro Jure Rus in David Brunšek.
  • Avtor
  • Sporočilo
Uporabniški avatar

David Brunšek

Re: David Brunšek

Odgovor16 Apr 2013, 21:44

Ko bi bilo tako enostavno ... :) Samo za par mesecev.
Uporabniški avatar

alexjug

• Kraj: Ljubljana, Slovenia

Odgovor16 Apr 2013, 23:05

No ja.. tudi par mesecev je nekaj. Ravno dovolj, da si pripraviš teren ;).
http://missionsuperbody-sl.blogspot.com/ | A GOAL without a PLAN is only a WISH | MFP -> http://goo.gl/KUO0QW | Never look down on anybody unless your helping them up, as there may be a day when you are the one looking UP!

mucek

Odgovor17 Apr 2013, 09:09

David Brunšek napisal/-a:
mucek napisal/-a:Zadnjič sem zasledil, da si napisal, da je delitev prs na zgornji in spodnji del nesmiselno in me zanima kaj mi priporočaš, da naredim, ker mi spodnji in pac cel srednji del normalno lepo raste, samo podvratom oz. cisto na vrhu pa kot, da jih ni...Delal sem posevni bench ampak nisem cutil nic prs, kot da nism nic naredil. :(

Pri treningu zg. dela prsi je veliko napačnega razumevanja.
1. Čeprav bi teoretično z različnim naklonom izvajanja vaj, kjer sodelujejo prsa, lahko vplival na to, katera vlakna (spodnja ali zgornja) bolj sodelujejo, je ta razlika majhna in v praksi v večini primerov zanemarljiva/je ni. Primer: če zaradi tega, ker delaš bench press z naklonom, dviguješ 30% manjše teže ali pa te bolijo ramena (sklep), nisi naredil nič posebnega za zgornji del prsi, kar bi sicer ne mogel z ravnim bench pressom.

2. Anatomska oblika prsne mišice je drugačna, ko je bodibilderski "ideal".

3. Velik delež igrajo genetske predispozicije oblike mišice.

4. Skorajda ni bodibilderja, ki bi imel velike prsne mišice, a bi mu manjkal zgornji del.

Rešitev je jasna: če boš še naprej treniral in bodo prsa v celoti tako dobro napredovala kot zdaj, bo CELOTNA mišica zgledala velika in takrat zagotovo ne boš "ravn pod vratom". ;)

Supr, potem ne bom kompliciral :D hvala za tak dobr odgovor :)
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor17 Apr 2013, 15:30

mitoes napisal/-a:
David Brunšek napisal/-a:Ok! Poskusi snemati povsem pravokotno na telo in nekje v višini kolen ali malo višje. ;)

evo, čeprau niso najboljši posnetki ...
http://www.youtube.com/edit?video_id=Zl ... watch&ns=1
http://www.youtube.com/edit?video_id=MO ... ature=mhsn
https://www.youtube.com/edit?video_id=a ... re=vm&ns=1

Mitoes, še obljubljeni komentar na počep:

Desno koleno ti gre bolj naprej kot levo. To je lahko posledica tega, da imaš več teže na levi nogi ali pa da si rotiran v desno. To zadnje se ne da razbrati iz posnetka (izgleda kot da si lepo poravnan).

Poskusi zavestno bolj potiskati z desno nogo in/ali zavestno "potiskati desno koleno nazaj". Poskusi se posneti s tem - lahko še enkrat objaviš ali pa sam pogledaš, če je kakšna razlika in sta oba kolena poravnana. Če to ni dovolj, si najbrž tudi zarotiran in bi se moral malo obrniti v levo (kar bo spet dalo več pritiska na desno nogo).

Preveri tla, če so ravna in imaš obe nogi na isti višini. Glede gibljivosti: lahko da imaš levo nogo manj gibljivo v katerem izmed sklepov (gležnji, kolki), ampak to je "long shot". :)

mitoes

Odgovor20 Apr 2013, 20:44

Hvala za odgovor!
bom probal pa se posnamem ... ;)

Sydney

Odgovor23 Apr 2013, 20:22

Če pogosto ješ določeno hrano, bi naj bila večja verjetnost za nastanek intoleranc/alergij/... je to res? Me mora skrbeti, ker recimo obožujem skuto in je požrem najmanj 500g na dan, včasih pa tudi 1kg?
Uporabniški avatar

spartan

Odgovor23 Apr 2013, 20:36

Sydney napisal/-a:Če pogosto ješ določeno hrano, bi naj bila večja verjetnost za nastanek intoleranc/alergij/... je to res? Me mora skrbeti, ker recimo obožujem skuto in je požrem najmanj 500g na dan, včasih pa tudi 1kg?

to tudi mene zanima. -čeprov jaz se bolj nagibam kontra.
Uporabniški avatar

rockyflow

Odgovor23 Apr 2013, 20:52

spartan napisal/-a:
Sydney napisal/-a:Če pogosto ješ določeno hrano, bi naj bila večja verjetnost za nastanek intoleranc/alergij/... je to res? Me mora skrbeti, ker recimo obožujem skuto in je požrem najmanj 500g na dan, včasih pa tudi 1kg?

to tudi mene zanima. -čeprov jaz se bolj nagibam kontra.

Čeprav je vprašanje namenjeno Davidu, naj omenim samo svojo izkušnjo. Tudi sam sem zasvojen s skuto, oreščki, mleko... :twisted:

Preden sem prišel na ta forum (ki teži bolj k raznoliki prehrani), sem imel na jedilniku skoraj vsak dan eno in isto... belo meso, jajce, skuta, oreščki, itd... Skute sem pojedel npr. okoli 300-400g... Nedavno nazaj so se mi pričeli pojavljati znaki alergije (kihanje, solzne oči, itd)... Tako, da sem sedaj malce porazdelil skuto, jajca in podobna živila čez teden in jih poskušam uživati na 2-3 dni... Ne trdim da je za moje alergijske reakcije kriva enolična hrana (skoraj sigurno ;) ), ampak preden sem se tako prehranjevati teh težav nisem imel!

Imam pa še sam vprašanje :)
Fitnes obiskujem leto in pol. Do sedaj so treningi bili tipični BB (prsa+triceps (3-4 vaje, 3 serije), hrbet+biceps, rame+trebuh, noge)... Cilj je moč in MM. V fitnesu sem 5-6x na teden. Zanima me, ali je to preveč? Namen imam menjat način treninga - razmišljam o 5/3/1 ali upper/lower split in me zanima koliko krat na teden bi treniral z utežmi.

Hvala za pomoč
Lp
Zadnjič spremenil rockyflow, dne 23 Apr 2013, 21:06, skupaj popravljeno 1 krat.

klemen

Odgovor23 Apr 2013, 22:40

Ali misliš da bi bilo pri sheikotu primerno dodati še kakšno izolacijsko vajo (zgornji del hrbta, zadnji del ramen, listi)?
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor23 Apr 2013, 22:47

Ne najdem nobenih znanstvenih dokazov za to (verjetno ne obstajajo), glede na to, kar sem že večkrat slišal pa obstaja določena verjetnost, da je to, kar si napisal res. Mogoče obstaja tudi povezava med primanjkljajem kakega od vitaminov/mineralov, ki je posledica enoličnega prehranjevanja.

To je tudi eden izmed razlogov, da sem za čim bolj raznoliko prehrano. Vsekakor sem že slišal za nekaj primerov bodibilderjev, ki so postali alergični na jajca in skuto, vendar ne morem reči ali so to le primeri, ki spadajo v običajno statistiko ali izjeme, ki se pojavljajo pri ljudeh z veliko enake hrane. :)
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Vprašajte Davida in Jureta

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost