Danes je 24 Apr 2026, 21:04

David Brunšek

Na vaša vprašanja odgovarjata Natural INBA Pro Jure Rus in David Brunšek.
  • Avtor
  • Sporočilo

brenchie

Re: David Brunšek

Odgovor05 Okt 2012, 18:06

Zdravo! Bi mi mogoče znal povedat kaj moram popravit pri moji izvedbi bench pressa; namreč vsakič, ko se skušam čimbolj "vkopat" v klopco in nardit manjši lok v hrbtu da bi bil mel bolj trdno držo, me po treningu boli spodnji del hrbta. A se preveč trudim lok ustvarit, pa naj samo lopatice skup stisnem + rame dol al kako? Hvala!
Uporabniški avatar

BostjanBavcon

Odgovor05 Okt 2012, 19:04

A te boli mišica? Setup te načeloma pusti dokaj sore ...
Uporabniški avatar

spartan

Odgovor05 Okt 2012, 19:30

jap. se bo že navadil :mrgreen: razteguj hrbtenico v to pozicijo pred treningom benča in med serijami.
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor05 Okt 2012, 21:35

brenchie napisal/-a:Zdravo! Bi mi mogoče znal povedat kaj moram popravit pri moji izvedbi bench pressa; namreč vsakič, ko se skušam čimbolj "vkopat" v klopco in nardit manjši lok v hrbtu da bi bil mel bolj trdno držo, me po treningu boli spodnji del hrbta. A se preveč trudim lok ustvarit, pa naj samo lopatice skup stisnem + rame dol al kako? Hvala!

Živjo in dobrodošel na forumu! ;)

Malo zategnjenosti in muskelfibra po pravilnem bench pressu je normalno, če še nisi navajen položaja. Vendar pa večje bolečine niso ok, zato ti predlagam, da dokler ne okrepiš hrbta in izboljšaš mobilnosti (to bo hitro, če delaš tudi počep in deadlift ter se dinamično ogrevaš/foam rollaš), malo eksperimentiraš pri položaju.

Mogoče delaš lok res preveč na silo. Poskusi svoj trud zmanjšati za 15%. :) Po navadi je razlika v višini loka med položajem, kjer poskrbiš za to, da imaš ramena nazaj, lopatice skupaj, trup trden in silo iz nog prenešeno do hrbta, brez in s posebnim siljenjem v lok, le kak centimeter in to ne bo naredilo gromozanske razlike na treningu. ;)

Če to ne pomaga pa lahko eksperimentiraš tudi z drugimi stvarmi:
Npr. če imaš zdaj noge daleč nazaj in se tal dotikaš samo s prsti, jih lahko poskusiš premakniti malenkost naprej - toliko, da imaš celoten podplat v stiku s tlemi.

Poročaj, kako bo! ;)

brenchie

Odgovor05 Okt 2012, 23:26

Hvala za tako hiter odgovor :) Sej benčal sem že prej, samo sem šele zdej ugotovil kaj sem mojim ramam delal, pa sem se odločil čist spremenit izvedbo. Verjetno sem se po 2 treningih prehitro ustrašil bolečine, pa bi moral še kakšen trening počakat da se navadim. Danes pri počepih sem itak že pri ugrevanju pozabil na bolečine :D Hvala za nasvete, poizkusim v ponedeljek ko bo spet zgornji del.

Luka20

Odgovor06 Okt 2012, 21:55

Približno 3500 kalorij tedenskega presežka/primanjkljaja je pretvorjeno v kilograme nekje +/- 0,5kg. Imam pravilen podatek?
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor08 Okt 2012, 01:16

Okvirno ja, točno pa je zelo težko reči. ;)

slejko

Odgovor09 Okt 2012, 14:34

Lep pozdrav. Oprosti, če je bilo podobno vprašanje že zastavljeno, ampak je tema malo preobsežna, da bi po njej lahko karkoli poiskal. :D Torej: Denimo, da po 16 urah brez hrane (zadnji obrok pred "stradanjem" cca 1000kcal) treniraš (na tešče torej) in med treningom spiješ le 10g BCAA. Ali je kakšna razlika (večji vpliv s stališča anabolizma), če po tem treningu spiješ whey + malto (primer: 30g + 40g), ali pa če 30min po treningu poješ poln trd obrok?

Vprašanje se navezuje na shemo intremittent fasting-a. Hvala za odgovor! :)
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor09 Okt 2012, 14:57

Če je dnevni vnos v obeh primerih enak, ni razlike. ;)

Johnny

Odgovor09 Okt 2012, 16:49

Bi blo vredu če si na ws4sb razporedim treninge ponedeljek-ME upper body, torek-DE lower body, sreda repetition upper body,četrtek ME lower body ?
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Vprašajte Davida in Jureta

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost