power_machine napisal/-a:torej začenjam z maso ta mesec in imam par začetniških vprašanj.Ker bi težko spravil v sebe nad 400g oh iz prave hrane imam namen naročit nekaj oh v tekoči obliki
kaj bi mi priporočal maltodextrin,dextrose,instant oats,..? videl sem katere dodatke priporočaš,oz. kateri se ti zdijo smiselni,zanima me zakaj se ti tekoči oh ne zdijo koristni oz. vredni nakupa?
Jemal bi še c,d vitamin in ribje olje in morda whey.Je vredu c vitamin iz DM-a(1 tabletka ima 100mg c-vit),ali bolje da kupim tiste iz mp-ja,ki imajo 1g c vitamina(ali telo dejansko potrebuje toliko c-ja).
Vzami, kar je najceneje oz. če imaš denar vzami, kar ti je najbolj dobro. Razlike ne bo nobene.
Jaz raje pojem pravo hrano.
C vitamin je v redu, čeprav je doziranje 100 mg zelo malo. Jaz kupim C-vitamin v prahu (Lekarna, Spar ...) in ga doziram na žličko. Glede količine potrebnega C-vitamina je ogromno različnih mnenj. Nekateri ga bodo priporočali 10 g, drugi pa maksimalno 100 mg. Zaenkrat še ni kakih jasnih raziskav, tako da bi se raje držal srednje poti in doziral 500 mg - 3 g dnevno.
Zgolj iz preventive, da se ne zgodi enako kot pred leti z mega dozami E-vitamina in D-vitamina (čeprav tu ne kaže, da bo kaj takega).