wade napisal/-a:zdj sm približno 3,5 mesce na masi in sem z napredkom zadovoljen je bilo pa res dosti heavy treninga in se mi zdi da so sklepi že rahlo utrujeni sploh ramena. V tem času sem tudi rahlo pokvaril formo ampak glede na napredek v kg precej malo. Misliš da bi bilo ok z začetkom decembra naredit recimo 3 tedne diete da si tudi sklepi malo odpočijejo in da gre kak kg maščobe dol? Vem da dieta ni nujna ker maščobe vseeno ni toliko da nebi mogel kvalitetno naprej pridobivat ampak bi mi tudi psihično pasal odmor od hrane in pa seveda rad sem tudi med maso v solidni formi. Mislim da me bo v 3-4 tednih na 200OH/200B/60M kar vidno spucalo glede na to da sem zdaj večino časa na 350-400gOH. Nekateri pri sosedih nasplošno priporočajo takšne cikle par mescov mase in nato mesec diete. Kakšno je tvoje mnenje o tem ?
Slab občutek v sklepe pride samo, če z njihovim funkcioniranjem nekaj ne štima. To pomeni, da ne tečejo tako kot bi morali - po navadi zaradi ne najboljše gibljivosti, neravnovesja, slabe izvedbe vaj itd. Tu je pametno najti vzrok, ker drugače boš s tem imel težave ves čas.

Posnetek izvedbe osnovnih vaj razkrije že zelo veliko.
Dieta z namenom odpočitja sklepov se mi ne zdi smiselna. Trening je na masi ali na definiciji enak, tako da razlike, razen v prehrani, ne bi bilo.
Sam nisem posebej velik zagovornik kratkih obdobij presežka in primankljaja, ker mislim, da za dober napredek v mišični masi, potrebuješ daljše obdobje treniranja v presežku, predvsem pa konstantnost. Prav tako 14 dni primankljaja ne bo naredilo nobene bistvene razlike, ker bo primanjkljaj premajhen. Če pa boš zarezal globoko, kot si mislil ti (-5600 kcal/teden!) se ti lahko pozna tudi na padcu moči in metabolizmu. V teoriji se tak način sliši super, ampak ko sprobaš vidiš, da ni, razen v redkih primerih.