Danes je 24 Apr 2026, 16:51

David Brunšek

Na vaša vprašanja odgovarjata Natural INBA Pro Jure Rus in David Brunšek.
  • Avtor
  • Sporočilo

wade

Re: David Brunšek

Odgovor15 Nov 2012, 14:30

zdj sm približno 3,5 mesce na masi in sem z napredkom zadovoljen je bilo pa res dosti heavy treninga in se mi zdi da so sklepi že rahlo utrujeni sploh ramena. V tem času sem tudi rahlo pokvaril formo ampak glede na napredek v kg precej malo. Misliš da bi bilo ok z začetkom decembra naredit recimo 3 tedne diete da si tudi sklepi malo odpočijejo in da gre kak kg maščobe dol? Vem da dieta ni nujna ker maščobe vseeno ni toliko da nebi mogel kvalitetno naprej pridobivat ampak bi mi tudi psihično pasal odmor od hrane in pa seveda rad sem tudi med maso v solidni formi. Mislim da me bo v 3-4 tednih na 200OH/200B/60M kar vidno spucalo glede na to da sem zdaj večino časa na 350-400gOH. Nekateri pri sosedih nasplošno priporočajo takšne cikle par mescov mase in nato mesec diete. Kakšno je tvoje mnenje o tem ?

Nino

Odgovor18 Nov 2012, 11:10

David/Jure, to mi razloži prosim :) prejšni teden, ko sem treniral redno + HIIT + aktivnosti (kolesarjenje), sem imel izgubil 0.2 - 0.3 kg, potem v naslednjem (zdajšnjem) tednu sem si vzel deload (danes zadnji dan) - 2× trening z utežmi celo telo na EASY + običajne aktivnosti prav tako na easy (kolesarjenje), vnos hrane popolnoma enak, pa sem v tem tednu izgubil 1kg. :D Izgled pa absolutno boljši. Ne razumem zakaj takšna razlika v teži :)
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor18 Nov 2012, 18:39

wade napisal/-a:zdj sm približno 3,5 mesce na masi in sem z napredkom zadovoljen je bilo pa res dosti heavy treninga in se mi zdi da so sklepi že rahlo utrujeni sploh ramena. V tem času sem tudi rahlo pokvaril formo ampak glede na napredek v kg precej malo. Misliš da bi bilo ok z začetkom decembra naredit recimo 3 tedne diete da si tudi sklepi malo odpočijejo in da gre kak kg maščobe dol? Vem da dieta ni nujna ker maščobe vseeno ni toliko da nebi mogel kvalitetno naprej pridobivat ampak bi mi tudi psihično pasal odmor od hrane in pa seveda rad sem tudi med maso v solidni formi. Mislim da me bo v 3-4 tednih na 200OH/200B/60M kar vidno spucalo glede na to da sem zdaj večino časa na 350-400gOH. Nekateri pri sosedih nasplošno priporočajo takšne cikle par mescov mase in nato mesec diete. Kakšno je tvoje mnenje o tem ?

Slab občutek v sklepe pride samo, če z njihovim funkcioniranjem nekaj ne štima. To pomeni, da ne tečejo tako kot bi morali - po navadi zaradi ne najboljše gibljivosti, neravnovesja, slabe izvedbe vaj itd. Tu je pametno najti vzrok, ker drugače boš s tem imel težave ves čas. ;) Posnetek izvedbe osnovnih vaj razkrije že zelo veliko.

Dieta z namenom odpočitja sklepov se mi ne zdi smiselna. Trening je na masi ali na definiciji enak, tako da razlike, razen v prehrani, ne bi bilo.

Sam nisem posebej velik zagovornik kratkih obdobij presežka in primankljaja, ker mislim, da za dober napredek v mišični masi, potrebuješ daljše obdobje treniranja v presežku, predvsem pa konstantnost. Prav tako 14 dni primankljaja ne bo naredilo nobene bistvene razlike, ker bo primanjkljaj premajhen. Če pa boš zarezal globoko, kot si mislil ti (-5600 kcal/teden!) se ti lahko pozna tudi na padcu moči in metabolizmu. V teoriji se tak način sliši super, ampak ko sprobaš vidiš, da ni, razen v redkih primerih.
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor18 Nov 2012, 18:41

Nino napisal/-a:David/Jure, to mi razloži prosim :) prejšni teden, ko sem treniral redno + HIIT + aktivnosti (kolesarjenje), sem imel izgubil 0.2 - 0.3 kg, potem v naslednjem (zdajšnjem) tednu sem si vzel deload (danes zadnji dan) - 2× trening z utežmi celo telo na EASY + običajne aktivnosti prav tako na easy (kolesarjenje), vnos hrane popolnoma enak, pa sem v tem tednu izgubil 1kg. :D Izgled pa absolutno boljši. Ne razumem zakaj takšna razlika v teži :)

Veliko intenzivne aktivnosti pomeni tudi stres za telo in malo večje zadrževanje vode. Ko si telo odpočije in če je treningov manj, je teža na račun tega (pa mogoče tudi malo bolj praznega glikogena) dostikrat nižja. ;)

Sydney

Odgovor18 Nov 2012, 20:19

Zanima me za primer punce, ki se trudi počasi izgubiti nekaj maščobe. Ima dovolj velik vnos - teža v enem tednu pade samo za cca. 0.5kg. Pojavi pa se problem, da se ji po kakem tednu prebava čisto ustavi - recimo 2 dni zapored sploh ne gre na veliko potrebo. Kaj bi lahko bil vzrok temu? Poje dosti vlaknin (predvsem zelenjave, pa tudi iz drugih virov kar nekaj), pije dovolj, jemlje tudi dodaten C vitamin in magnezij.
Do zdaj je problem reševala tako, da je, ko se je prebava ustavila, močno povečala vnos ogljikovih hidratov - ampak skoraj vsak teden to počet zelo ovira napredek v izgubljanju maščobe. Tudi štiri dnevni povečan vnos kcal, predvsem na račun OH, ji ni pospešil prebave za več kot nekaj dni. Kaj bi lahko bil vzrok, kako to rešit?
Uporabniški avatar

Šuša

Odgovor18 Nov 2012, 20:38

Koliko časa pa že traja to? Meni se je tudi ustavila, ampak zdaj je ok. Pomoje rabi samo nekaj časa, da se telo navadi na dol. količino makrotov (če je zdaj dosti spremenila vnose)
We're born and then we die. What will you do in the meantime?

Sydney

Odgovor18 Nov 2012, 20:42

Torej misliš, da bi bilo najbolje, če "ignorira" ta dva dni brez velike potrebe in nadaljuje z enakim vnosom, pa se bo že samo uredilo? Mislim, da je pred kakim dobrim mesecem začela z zgubljanjem maščobe in se ji bolj kot ne že od začetka to dogaja. Zaradi teh dnevov s povečanim vnosom, pa potem v tem času ni izgubila ravno kaj omembe vrednega.
Uporabniški avatar

Šuša

Odgovor18 Nov 2012, 20:44

Podobno je bilo pri meni ja.
Če še 2 dni ne bo šla, bi jo pa že moralo skrbeti malo :/

Sydney

Odgovor18 Nov 2012, 20:52

Nov podatek: baje je tako, da tisti dan, ko ne gre na veliko potrebo, čuti da ima "polno črevo", ampak ne grem pa ven :D Oziroma, če se zelo trudi, lahko nekaj malega spravi ven, ampak ni pa to to, skoraj vse ostane not. Čudno je, da pred tem normalno funkcionira njena prebava, ustavi se pač kakšen teden po tistem povečanem vnosu.
Uporabniški avatar

Šuša

Odgovor18 Nov 2012, 21:37

:lol1: Haha Davidu bo bad, ko bo tole bral pomoje :D
Naj spije fuuul veliko tekočine... Druga ne vem kaj bi lahko :/
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Vprašajte Davida in Jureta

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost