Danes je 24 Apr 2026, 15:11

David Brunšek

Na vaša vprašanja odgovarjata Natural INBA Pro Jure Rus in David Brunšek.
  • Avtor
  • Sporočilo

Bodie

Re: David Brunšek

Odgovor22 Nov 2012, 20:07

Še eno, morda neumno vprašanje, ampak ali je možno, da imam bolečine v ledvicah ali jetrih(nevem točno) na desni strani telesa zaradi tega, ker zadnje čase imam tudi po samo 2 obroka na dan in tudi po več kot 100g B na obrok. Bolečine so kot nekakšno špikanje/zbadanje tam nekje kjer se nahaja slepič sam pomoje ni slepič. Vode spijem čez dan dovolj.
Hvala za pomoč.

Nino

Odgovor22 Nov 2012, 20:08

David, kaj vse bi lahko pomenile majhne neboleče bulice v predelu dimelj? Sicer sem v pon. naročen pri zdravniku, samo hočem prej vseeno slišat neko mnenje...na netu ne najdem da bi kdo imel enake probleme...zadnji čas me malo prepona zeza, če se spravim teč, me po dobrih 5 minutah začne malo bolet, pri fitnesu ne čutim nobene bolečine, tudi pri raztezanju ne. Če se pa prav spomnim, imam te bulice že precej časa, samo jim nikoli nisem posvečal pozornosti, zdaj ko me je začela prepona zezat, pa sem se odločil da grem k zdravniku.
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor22 Nov 2012, 21:08

Sydney napisal/-a:David, kolegica se ti zahvaljuje in pravi, da bo poskusila povečati vnos vlaknin. Ima samo še nekaj vprašanj - glede na to, da se tudi z vlakninami v obliki prehranskih dopolnil lahko vnese kar nekaj kcal (primer: http://www.the-nutrition.com/store/inde ... tern=fiber 78kcal na odmerek), pravi da bi potem raje jedla trdo hrano. Katero hrano bi ji priporočal, išče čimveč vlaknin s čimmanj kalorijami? Zelena solata, pšenični otrobi, kaj drugega? Verjetno mora biti pozorna tudi na topnost vlaknin, a ne?

Netopne bi naj bile sicer malo boljše za uravnavanje prebave, a se ji s tem ni potrebno preveč obremenjevati. Pisilum ima topne. ;)
V zelenjavi je sicer presenetljivo malo vlaknin, saj si večina predstavlja zelenjava == vlaknine. Četrt kile brokolija ima recimo okrog 5 g vlaknin. :)
Najboljša izbira se mi zdijo kaki polnozrnati kosmiči, kruhi, polnozrnate testenine in drugi izdelki, ki vsebujejo čim več žitaric; zraven pa seveda tudi kak obrok zelenjave, če jo je. V Hoferju imajo polnozrnate kosmiče z 20 g vlaknin na 100 g.

Žal hrane, ki bi vsebovala samo vlaknine ni.
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor22 Nov 2012, 21:11

Sydney napisal/-a:
Maja napisal/-a:Mogoče naj malo toplega donata spije pa zraven kakšno močno kavo ;)

Ima Donat še kakšen drug mehanizem odpiranja kot magnezij? (Tega namreč že jemlje dodatno). Kavo pa tudi pije, kolikor jaz vem...

Donat je hipertonik, zato pride v črevo večja količina vode (da se osmolarnost izenači) in posledično pospeši prebavo.
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor22 Nov 2012, 21:14

Bodie napisal/-a:Še eno, morda neumno vprašanje, ampak ali je možno, da imam bolečine v ledvicah ali jetrih(nevem točno) na desni strani telesa zaradi tega, ker zadnje čase imam tudi po samo 2 obroka na dan in tudi po več kot 100g B na obrok. Bolečine so kot nekakšno špikanje/zbadanje tam nekje kjer se nahaja slepič sam pomoje ni slepič. Vode spijem čez dan dovolj.
Hvala za pomoč.

Jetra niso živčena, tako da bolečin v jetrih ne čutimo (škoda, ker bi bilo dosti manj alkoholikov). :)
Visok vnos beljakovin sam zagotovo ni nevaren, tako da to ni razlog za bolečine. ;)
Ledvica bolijo na zadnji strani - tam kjer je križ. Če opreš roke v boke, boš imel palce približno na tistem mestu.
Mogoče gre samo za vetrove/zaprtje?
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor22 Nov 2012, 21:19

Nino napisal/-a:David, kaj vse bi lahko pomenile majhne neboleče bulice v predelu dimelj? Sicer sem v pon. naročen pri zdravniku, samo hočem prej vseeno slišat neko mnenje...na netu ne najdem da bi kdo imel enake probleme...zadnji čas me malo prepona zeza, če se spravim teč, me po dobrih 5 minutah začne malo bolet, pri fitnesu ne čutim nobene bolečine, tudi pri raztezanju ne. Če se pa prav spomnim, imam te bulice že precej časa, samo jim nikoli nisem posvečal pozornosti, zdaj ko me je začela prepona zezat, pa sem se odločil da grem k zdravniku.

Mislim, da imaš v mislih dimeljske bezgavke. Torej, nekaj povsem normalnega (razen, če so otekle). ;)

Nino

Odgovor22 Nov 2012, 21:21

upam da ni kaj resnega...sicer mesto kjer boli prepona, je bolj spodaj, jaz imam te tri bulice precej bolj zgoraj - vzporedno s kolkom. Je pa zanimivo, da na drugi strani lahko tudi začutim podobne bulice, ampak dosti dosti manjše.

Sydney

Odgovor22 Nov 2012, 21:24

David Brunšek napisal/-a:
Sydney napisal/-a:
Maja napisal/-a:Mogoče naj malo toplega donata spije pa zraven kakšno močno kavo ;)

Ima Donat še kakšen drug mehanizem odpiranja kot magnezij? (Tega namreč že jemlje dodatno). Kavo pa tudi pije, kolikor jaz vem...

Donat je hipertonik, zato pride v črevo večja količina vode (da se osmolarnost izenači) in posledično pospeši prebavo.

Torej če prav razumem, moraš za ta efekt tisti čas piti samo donat, ker če recimo zraven spiješ še kozarec vode, s tem skupna vnešena tekočina postane izo/hipotonična in ni več tega efekta?
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor22 Nov 2012, 21:34

Sydney, ja, teoretično imaš prav! :) Verjetno je pa vseeno dovolj hipertoničen, da z normalno količino vode te koncentracije ne moreš bistveno znižat.
Uporabniški avatar

Guantanamo

Odgovor23 Nov 2012, 00:12

David, glede Tommy Kono knee sleeves me zanima. Sta zadovoljna z njimi? Mogoče veš kakšna je debelina neoprena? Grejejo verjetno bolje od tvojih prejšnjih? Jaz jih gledam od Rehband, ampak so dragi za pop*****
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Vprašajte Davida in Jureta

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost