Jure, bi lahko preko svojih dosedanjih izkušnjah povzel ključne točke, ki ti pomagajo pri hitrejši regeneraciji? Zanimajo me ključne stvari v zvezi s prehrano (pree, post), spancem, morda kake masaže/stretching...Kaj tebi najbolj pomaga, da se ti mišice hitro regenerirajo?
Nevem zakaj je tako popularno v zadnjem obdobju vse kar je pod 2500 kcal ocenit za totalno neprimerno količino hrane za vsakega fitneserja. Smo različni ampak si upam trdit da je tisti ki pri npr 80 lean kg hitro izgublja maščobo na 2800kcal veliko bolj redek primer kot tisti ki jo ne. Kdor izgublja 0.5kg ali več maščobe tedensko na tako visokem vnosu po možnosti še brez kardia ima pač srečo. Jaz zase vem da jo ne pa imam pri 183cm in 10%bf 85-87kg odvisno kdaj se tehtam. Enako lahko trdim za par kolegov ki so striktni z myfitnespall in rabijo it nižje če hočejo ''opazno'' izgubo maščobo. Drugo je če si zadaš cilj da v pol leta spucaš 5kg. Meni se zdi tak princip bv in še bolj naporen za psiho in na koncu ti ostane zelo malo produktivenga offseasona. Tudi jaz jem na čisti masi nakoncu 3400 kcal pa me nič pretirano ne zamasti. Ampak to ne pomeni da me bo na 2500 pucalo kot zmešano 3 mesece zapored in da nikoli nebom šel pod 2000 kalorij.
Jaz se nikakor ne morem spucat, če ne grem pod 2000 kalorij. Počutje z tako nizkim vnosom pa je čisto okej v mojem primeru. Ne vem. Kot si rekel, vsak je drugačen
Do you even make an effort to stimulate myofibrillar hypertrophy by inducing skeletal muscle microtrauma?
hex napisal/-a:jure eno vpr o dietiranju. Trenutno sem že lep čas v deficitu in nekje 10% bf . Makroti 150b/50m 100-150oh. Treniram bp moči ne izgubljam na živce mi gre izgled cez dan. Sploh zvecer po treningu izgledam slabo ( brez detajlov po rokah se še zila cez biceps skrije, skratka zgledam 100x slabše kot med treningom. Cez vikend sem 3 dni bil v tujini (alkohol in hrana vsaj na vzdrževjnju in sem zgledal veliko bolj polno ampak takoj po dnevu deficita in treningu slabše. Drugače ítak vsak teden planiran 1x refeed ampak kot pravim je razlika kratkotrajna. Da bi skos jedel npr 300oh pa ne izgubim praktično nič teže ker nimam najbolj požrešnega metabolizma tudi glede na to da moči ne izgubljam in je počutje ok vrjetno ne pretiravam z restrikcijo. Je to kar opisujem normalno? Moje telo očitno potrebuje malo hrane da izgubljam maščobo in sem zato skos prazen?
To je nekaj normalnega in zna biti na dieti oziroma med pripravami na trenutke kar težko prenašati. Sicer pa velja: če vseskozi izgledaš dobro (žile ven, polne mišice), ne boš nikoli zdefiniral, kot je treba (natural seveda).
hex napisal/-a:Nevem zakaj je tako popularno v zadnjem obdobju vse kar je pod 2500 kcal ocenit za totalno neprimerno količino hrane za vsakega fitneserja. Smo različni ampak si upam trdit da je tisti ki pri npr 80 lean kg hitro izgublja maščobo na 2800kcal veliko bolj redek primer kot tisti ki jo ne. Kdor izgublja 0.5kg ali več maščobe tedensko na tako visokem vnosu po možnosti še brez kardia ima pač srečo. Jaz zase vem da jo ne pa imam pri 183cm in 10%bf 85-87kg odvisno kdaj se tehtam. Enako lahko trdim za par kolegov ki so striktni z myfitnespall in rabijo it nižje če hočejo ''opazno'' izgubo maščobo. Drugo je če si zadaš cilj da v pol leta spucaš 5kg. Meni se zdi tak princip bv in še bolj naporen za psiho in na koncu ti ostane zelo malo produktivenga offseasona. Tudi jaz jem na čisti masi nakoncu 3400 kcal pa me nič pretirano ne zamasti. Ampak to ne pomeni da me bo na 2500 pucalo kot zmešano 3 mesece zapored in da nikoli nebom šel pod 2000 kalorij.
Zelo dober komentar. Osebno ne poznam nikogar, ki bi natur na +2500 kcal dnevno prišel v contest BB shape. Enostavno ne gre. Na koncu je vedno potrebno stisnit, če želiš v nekem razumnem času doseči vidljive rezultate.