Pozdrav
Do sedaj sem spremljala forum in izvedela ogromno koristnih informacij, sedaj pa me zanima nekaj stvari ki jih nisem našla in se tičejo moje situacije.
V preteklih mesecih sem redno izvajala miofascialno masažo in sprostila kar nekaj vozlov, ki so mi povzročali težave. Masirala sem se pred in po treningu, potem pa sem vse skupaj malo zanemarila in se masirala le 1-2x na teden in zgodilo se je, da sem dokaj na hitro dobila vozle. Nekatera mesta oz točke me zelo bolijo ob masiranju, vendar ni čutiti kakršnih koli vozlov oz bulic, ponekod pa imam prav tako precej boleče bulice (vozle). Nekje sem zasledila, da si dejal da bi v primeru vozlov morali posvečati pozornost masiranju le teh predvsem pred treningom. Kako dolgo je potrebno pritiskat na posamezno bulico? Jas sem do sedaj pritiskala z celo težo ob žogico in se rahlo premikala naprej/nazaj, levo/desno, tako da sem "skakala" gor in dol po vozlu. To sem naredila na vsaki strani telesa, 2x po kakšno minutko. Bi morala več?
Nekje sem zasledila zanimivo primerjavo, da je miofascialna masaža kot umivanje zob..
Jo moraš res izvajat tako pogosto če imaš vozle in kako pogosto ko se le teh rešiš? Zanima me tudi tvoje mnenje o tem, da mi je fizioterapevt dejal da če se prepogosto masiraš, da se mišice navadijo oz razvadijo in zaradi tega hitreje pride potem spet do vozlov itd.. Rekel pa mi je tudi, da bi naj imela zvito vretenco in nevem kako naj to preverim oz popravim. Nekih težav nimam, razn zadne čase mi je neprijetn oz malenkost boleč občutek, na mestu kjer imam za vratom naloženo palico med izvajanjem počepa in ko dalje časa stojim, me tu pa tam špikne v kateri izmed mišic ob lopaticah.