Danes je 24 Apr 2026, 21:20

David Brunšek

Na vaša vprašanja odgovarjata Natural INBA Pro Jure Rus in David Brunšek.
  • Avtor
  • Sporočilo
Uporabniški avatar

craver

Re: David Brunšek

Odgovor13 Okt 2012, 21:16

Stres bi bil čisto možen, ampak se mi zdi čudno, da bi se to pojavilo zdaj, ne pa kdaj, ko je bilo že huje :D
Od dodatkov pa redno samo multivitamin, o3 in zeleni čaj, občasno kofeinske.
Glede šampona pa dvomim, da je kaj narobe, ker uporabljam večinoma eno bolj profesionalno linijo in sem tudi, ko sem na to pomislila, nardila nekaj zamenjav (tudi bolj naravno etc) in je še vedno isto.
Prehranjujem se po IIFYM sistemu in precej raznoliko&zdravo, morda mi manjka le magnezija ampak to je to.
Ravno to mi je čudno, ker od avgusta nisem česa drastično spremenila kar se tiče prehrane.
Čakamo torej Evo :D
Uporabniški avatar

Šuša

Odgovor13 Okt 2012, 21:46

Poglej v sestavinah na katerem mestu je SLS. Te profesionalne linije znajo biti zelo agresivne.
Jaz sem drugače izpadanje las opazila pri spremembi letnega časa. (zdaj se je pa sploh ful na hitro ohladilo)
We're born and then we die. What will you do in the meantime?

Eva

Odgovor14 Okt 2012, 08:59

craver napisal/-a:Vprašanje je namenjeno komurkoli se kaj spozna na to, načeloma je rahlo fitness-off-topic.
Že od avgusta naprej mi lasje blazno opazno izpadajo. To pomeni, da jih imam stalno po majicah, kadarkoli grem z roko čez lase jih nekaj poberem, po vsakem pranju se mi nabere kar zajeten kupček. Že tako imam redke, zdaj pa se sploh pozna.
Zanimivo je, da imam na primer nohte izredno trde. Prekomerno pranje las/uporaba šamponov definitivno ni krivec mojem primeru.
Kaj bi lahko bil razlog?

Verjetno si ravno v obdobju, ko se je število las v anageni (rastni) fazi zmanjšalo, v telogeni (faza ''umiranja'') pa povečalo. V povprečju je 90% las v anageni fazi, do 10% pa v telogeni. Telogena faza (vsakega lasu) traja tam 3-4 mesece, potem pa se ponovno začne cikel.. V rastni fazi naj bi las potem bil 6-8 let. Vsak dan pa normalno izpade nekje 80-100 las.
Torej, če nisi na hudi dieti, nimaš podivjanih hormonov, kakšne okužbe ali si pod hudim stresom gre verjetno samo za to. Verjetno boš kmalu na vrhu lasišča opazila nekakšen ''puhek'', ker bo toliko las spet začelo rasti. :)
Uporabniški avatar

craver

Odgovor14 Okt 2012, 09:53

Hvala ti, pomirjena :)

Hardstylegod

Odgovor14 Okt 2012, 21:16

Mene pa zanima sledeče (Ubistvu je to vprašanje za oba, da ne bom v obeh temah spraševal isto):

Sedaj sem nehal hoditi v fitnes,ker mi finanćno žal ne znese, tako, da sedaj trening prakticiram doma, bolj "A je to" varijanta :) --> zgibe delam na ogrodju od gugalnice, dipse na nekih kovinskih stolicah, potem pa imam še eno železno palico, na obeh straneh pa obešene hoboke v katerih so tlakovci, tako da s tem delam večino vaj: biceps curl, MP, veslanje v predklonu, počep, DL. Imam pa problem, kajti nimam pa nobene klopce, kjer bi delal BP. Zdaj pa me zanima, če so dipsi in sklece z obremenitvijo dovolj, da bi dobro treniral prsa ali mi predlagaš kakšno drugo, boljšo vajo ?

Hvala vama že vnaprej za odgovor ;) !

Jaymz

Odgovor15 Okt 2012, 07:45

David, ker si pred nekaj meseci treniral po sistemu 5/3/1, me zanima, če je smiselno kdaj kot asistenco poizkušati 1RM ali vsaj blizu tega. Ker sicer je astistenca s precej nižjimi težami, pa bi mogoče sem in tja vseeno probal max-e :) Že v naprej hvala za odgovor. :)
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor15 Okt 2012, 17:05

Hardstylegod napisal/-a:Mene pa zanima sledeče (Ubistvu je to vprašanje za oba, da ne bom v obeh temah spraševal isto):

Sedaj sem nehal hoditi v fitnes,ker mi finanćno žal ne znese, tako, da sedaj trening prakticiram doma, bolj "A je to" varijanta :) --> zgibe delam na ogrodju od gugalnice, dipse na nekih kovinskih stolicah, potem pa imam še eno železno palico, na obeh straneh pa obešene hoboke v katerih so tlakovci, tako da s tem delam večino vaj: biceps curl, MP, veslanje v predklonu, počep, DL. Imam pa problem, kajti nimam pa nobene klopce, kjer bi delal BP. Zdaj pa me zanima, če so dipsi in sklece z obremenitvijo dovolj, da bi dobro treniral prsa ali mi predlagaš kakšno drugo, boljšo vajo ?

Hvala vama že vnaprej za odgovor ;) !

Obteženi dipsi in obtežene sklece so dovolj. Pri sklecah si najdi koga, da ti stopi na zgornji del hrbta in lahko zelo dobro treniraš. Bistvo je, da boš postopoma dodajal obremenitev in zato napredoval. :) Prav tako lahko poskusiš tudi floor press, ki je vaja na pogled enaka bench pressu, le da namesto na klopci, ležiš na tleh in spustiš kolikor nizko pač lahko. To vajo lahko izvajaš tudi z enoročno z ročkami.
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor15 Okt 2012, 17:11

Jaymz napisal/-a:David, ker si pred nekaj meseci treniral po sistemu 5/3/1, me zanima, če je smiselno kdaj kot asistenco poizkušati 1RM ali vsaj blizu tega. Ker sicer je astistenca s precej nižjimi težami, pa bi mogoče sem in tja vseeno probal max-e :) Že v naprej hvala za odgovor. :)

To lahko narediš za glavno (5+, 3+, 1+) serijo. Sicer bo to dnevni 1RM, ker boš verjetno že precej uničen, a bo vseeno okrog 90% dejanskega maks. dviga. Enostavno dodaš 2-3 enkice. ;)
Ne pa te teže jemati za računanje novih predvidenih dvigov v naslednjem ciklu. Wendlerjevi in dejanski maksi sta dve povsem ločeni stvari. ;)

Druga možnost je tale: http://www.t-nation.com/free_online_art ... 1_reloaded
Ne vem pa, kako se razlikuje od zgornjega predloga, ker še nisem preučil. ;)

Jaymz

Odgovor15 Okt 2012, 19:21

Hvala za odgovor :) sem seveda mislil po glavni seriji, ravnokar s treninga počepa in sem poskusil z dnevnim 1RM, in se kar pozna po 1+, da so noge ze utrujene. Pa vseeno paše za spremembo narediti tak trening za razliko od asistence, ki temelji na nižjih težah in več ponovitvah. Bom v prihodnjih dneh nalepil še primer enega tedna, da malo pokomentiraš izbor asistenčnih vaj :)

zaninho

Odgovor15 Okt 2012, 21:14

nujno nucam zapestnike z kavlji....ve kdo kje bi se jih dal kupit?...
pa če ma magnezij namest tega tut kej pomaga...
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Vprašajte Davida in Jureta

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov