Jaymz napisal/-a:Super bo za spremljati tvoj dnevnik z novim načinom treninga

tudi do sedaj sem se sam veliko naučil iz tvojih zapisov, seveda se vse pozna tudi pri napredku
Zanima me, kako boš sedaj prilagodil tudi prehrano? Tudi to bi bilo zanimivo prebrati

Hvala! Me veseli, da še kdo drug kaj odnese od mojega besedičenja, saj je to tudi eden izmed namenov!

Prehrana bo ostala enaka, bom pa seveda sproti prilagajal, če bom zaradi pogostejših treningov potreboval kaj več energije.
Polona napisal/-a:A maš kakšen poseben plan za tole?

Me tut zanima.
Meni je mal pomagala knjiga Psyching for Sport, avtor Terry Orlick. Načeloma je napisana za tekmovanja, kako izboljšat psihično pripravo, ampak lahko velik stvari uporabiš tut za trening. Na splošno me pa športna psihologija ful zanima in skoz brskam po novih info, tako da, če maš kej, se priporočam.

Polona, zaenkrat poskušam z "lastnimi metodami". Večkrat kot se bom lotil problematičnih tež in večkrat kot mi bo to uspelo brez živčnosti, lažje bo.
Zaenkrat mi gre dobro, saj pri takem načinu treniranja (dnevnem maksu) vem, da mi ni treba podreti PR-ja in da ni nič narobe tudi če failam. Procenti in tekmovalni max. effort pristopi so očitno tisti, ki se jih najbolj bojim in mislim, da ko se navadim sproščeno pristopati k treningu, bo živčnost postopoma zbledela tudi tam.

Hvala za namig - bom vrgel uč tudi na to knjigo! Če zvem še kaj več, pa ti seveda sporočim.

Kami napisal/-a:Jaz sem do nedavno bil zelo podobno na vseh podrocjih. Z vsem sem se obremenjeval in preden sem kaj sel delat sem zadevo v 200% nastudiral v naprej in 100x premislil. To ima kot si ze rekel dobre in slabe lasnosti. Vsaj pri fitnessu je pri meni imelo vec slabih. Na koncu ce nisi res niti top tekmovalec je vse kaj mores pri fitnessu naredit je poznati nekaj osnov, uzivati, biti sproscen in pri nekaterih dvigih dati vse od sebe.
V zadnjem letu sem se precej spremenil in veckrat k stvari pristopim kot "kaj bo pac bo". Se vedno zadevo malo analiziram naprej in dam vse od sebe ampak se vec ne sekiram tako. Pac na nekatere faktorje ne mores vplivati zato gres in das vse od sebe to pa je to. Ce ni slo danes bo pac naslednjic.
Ce si taki tip bi ti jaz tudi svetoval, da ne prebiras prevec knjig o psihi, ker bos vse prevec analiziral, itd. ampak pac gres "go with the flow". Edina knjiga, ki sem jaz prebral na to temo je "Why Zebras Don't Get Ulcers: An Updated Guide to Stress, Stress Related Diseases, and Coping" pa se to, ker me je bolj zanimal science za tem.
Arnold je tudi dobro napisal njegovi knjigi napisal - vcasih je boljse, da ves manj, ker upas vec tvegati in se tudi na koncu manj sekiras in obremenjujes.
Drugace pa srecno s treningi in cilji

Hvala, Kami! Kot da bi opisoval mene!

Bom vsekakor preveril tole knjigo (sem že tudi nekje drugje slišal zanjo). Enako kot si ti v zadnjem letu naredil, počnem tudi jaz. Zdi se mi zelo pomembno napredovati na vseh področjih, ne samo fizično na treningih, ampak tudi psihično/duhovno. Psiha in telo sta povezana in mislim, da lahko občasen pogled vase zelo koristi. Je pa spreminjanje miselnih vzorcev dolg proces, tako kot vse ostalo.