Danes je 25 Apr 2026, 11:37

prehrana

Pogovori in vprašanja o prehrani in vsem ostalem, kar vnesemo v telo.
  • Avtor
  • Sporočilo
Uporabniški avatar

gujdek

Re: prehrana

Odgovor06 Nov 2012, 23:21

climber napisal/-a:Aha, hvala. Ravno zaradi te različne hitrosti sem mislil da zna biti razlika. Recimo, da je glikogen nafilan in da zaužiješ 100g hitrih ali 100g počasnih OH. Mislil sem, da ker hitri pidejo takoj v kri morajo nekam iz krvi tudi it, se pravi v M. Počasni bi pa počasneje prehajali v kri in se zato recimo (vsaj večji del) porabljali za trenutne energijske potrebe telesa.

Je tudi to verjeten scenarij, ampak mislim da je razlika v absorbciji premajhna. Itak bi se pa v obeh primerih večina porabljala za energijo, ker je za kakšen znaten pojav DNL pri ljudeh treba uživat zgolj čiste OH.
Ampak tu itak govoriva o ekstremih, če bi bila razlika med DNL pri kompleksnih in hitrih OH, se to potem vsaj iz energijskega stališča izenači v nekem časovnem obdobju. Podobno kot je to ko gre za calories in/calories out.
You are not entitled to your opinion. You are only entitled to what you can argue for.

Blog
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor07 Nov 2012, 00:09

Če bi to teoretično držalo (pa ne - kot je gujdek pojasnil), ni nobene razlike ali se za trenutne energijske potrebe telesa porablja glukoza, ki je prišla v kri iz malo prej zaužitega obroka ali pa je prišla v kri iz telesnih zalog. Glukoza je glukoza, od kod je prišla molekula v kri pa ni pomembno. ;)

Nino

Odgovor07 Nov 2012, 08:24

Nino napisal/-a:za tiste ki ne jemo veliko zelenjave ali jedi z več vlakninami ali pa samo zato ker nam je boljše bel toast namesto PZ :lol: , je enakovredno če dodamo recimo 10g dnevno tegale: http://www.myprotein.com/uk/products/wh ... lium_husks

? :)

mulc

Odgovor07 Nov 2012, 09:59

Jaz pojem na dan 200g polnozrnatih makaronov, pa še kakšno jabolko, pa imam vlaknin vrh glave. Včeraj še tega nisem, ker me bi potem preveč napenjalo.
Uporabniški avatar

inal3igh

Odgovor07 Nov 2012, 10:53

jaz pa lahko pojem ogromno vlaknin v vseh oblikah (otrobi, psyllium, karkoli podobnega) razen sveže zelenjave..pol sem pa ko balonček :? kolikor mi je uspelo prebrat, se ljudje zelo različno odzivamo na tipe vlaknin - nekateri so zelo občutljivi na nekaj, kar drugi sploh ne zaznajo prav..
Cowards never start. The weak never finish. Winners never quit.
Uporabniški avatar

Šuša

Odgovor07 Nov 2012, 12:15

jaz sem pa zdaj najman en teden vsak dan na pšeničnih otrobih in zelenjave ful pojem na dan, pa mi sploh ne uredi prebave :/
We're born and then we die. What will you do in the meantime?

Maja

Odgovor07 Nov 2012, 13:59

inal3igh napisal/-a:jaz pa lahko pojem ogromno vlaknin v vseh oblikah (otrobi, psyllium, karkoli podobnega) razen sveže zelenjave..pol sem pa ko balonček :? kolikor mi je uspelo prebrat, se ljudje zelo različno odzivamo na tipe vlaknin - nekateri so zelo občutljivi na nekaj, kar drugi sploh ne zaznajo prav..

Jaz sem imela podobne težave z zelenjavo, ker sem večinoma jedla surovo in sem imela trebuh kot nosečnica :oops: . Zdaj jem skoraj vedno kuhano/pečeno in nimam več teh težav (pa je pojem ogromno) ;) .
"Abs are made in the kitchen, glutes are made in the gym." Bret Contreras

Don

Odgovor07 Nov 2012, 17:21

zakaj nenehna lakota in potreba po hrani?
Uporabniški avatar

Ferrarilover

Odgovor07 Nov 2012, 17:42

Najbolj logičen razlog je deficit.
I am the man responsible for who I am. When I look in the mirror each day, I stare my creator in the eyes.
I am responsible for what I have and will become, I am accountable for what I will or will not accomplish.
I believe in myself, I bow to no man.

Bodie

Odgovor08 Nov 2012, 23:57

Kako bi bilo najenostavneje stehtati meso, ki je na piščančjih bedrih ali pa recimo druge vrste mesa kjer je zraven tudi kost? Rezati surovo meso dol iz kosti me ravno ne mika zato sem poskušal tako, da sem stehtal vse skupaj(meso+kost) in potem skuhal ter na koncu, ko sem meso obral iz kosti sem stehtal samo še kost ter jo odbil od začetne teže celotnega bedra. Samo tako od oka, se mi zdi, da se nekaj ne ujema. Kako se vi lotite tega? :D
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Prehrana

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov