Danes je 23 Apr 2026, 17:52

Moje priprave na tekme jeseni 2012

Dnevniki članov skupnosti Natural Muscle Zone. Svoje treninge, prehrano, fotografije in zanimivosti iz svojega življenja lahko delite z drugimi ali pa jih zapišete za lastno evidenco.
  • Avtor
  • Sporočilo
Uporabniški avatar

spartan

Re: Moje priprave na tekme jeseni 2012

Odgovor08 Nov 2012, 21:20

nice. vidim, da si se zelo premišljeno lotil zadeve :) vzel si najmanjši možni volumen 3x2 in najverjetneje boš počasi večal, ko boš čutil potrebo.

bom spremljal. sploh ker me zanima kako se bo obneslo na daljše obdobje(in kako boš strategiral)-ker je težko ocenit v začetku, ko si spočit.
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor08 Nov 2012, 22:30

Ja, prvih nekaj tednov bom imel volumen na minimumu, ker čakam, da vidim, kako bom na vse odreagiral (utrujenost, moč, "temni časi" ...) potem pa bom po občutku večal, ko bo potrebno.

Zaenkrat vse kaže super. Zdaj bo že dva tedna, in v tem času sem treniral ter počepal vsak dan, razen dvakrat. Tudi mene zanima, kako bo s tem na daljše obdobje, saj se mi strategije za napredovanje, če se začne stagnirat zdijo zelo domiselne. :)
Uporabniški avatar

ZeRoberto

Odgovor09 Nov 2012, 00:31

Mi je zelo všeč princip treninga. Kot si omenil se telo navadi in je vsakodnevno počepanje "lahkotno"... :)

še bolj mi je všeč "natural" pristop k treningu in izbor vaj, ter združitev PL,WL in BB in en dokaz, da se ti športi ne izključujejo medsebojno, kot je to objavljeno v medijih, ampak se celo dopolnjujejo (Kot tudi sam zagovarjam že nekaj časa-osnovne vaje in dobra prehrana ;) )

Zato so mi dosti bolj všeč stari BB iz stališča športa. Recimo Columbu (meni top BB) je bi poleg tega, da je osvojil olimpijo tudi strongman in boksar, sicer ne hkrati ampak vseeno ni zanemarjal teh segmentov treninga v času vrhunca BB kariere.

Želim ti čim več uspehov in čim manj poškodb ;)

Lp
ISSA certified (Strength and conditioning) trainer
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor09 Nov 2012, 14:00

Hvala za lepe želje, ZeRoberto! :)

PL, WL in BB niso tako različni športi, da se jih ne bi dalo kombinirati. Res je, da če greš v enem na najvišji nivo, boš seveda na ostalih dveh področjih nekonkurenčen v tistem obdobju (in če gre za svetovni nivo boš težje konkurenčen tudi sicer). A kot športi izven sezone iz na nekoga, ki še ni na najvišjem nivoju, pašejo vsi trije zelo lepo skupaj in se lahko celo dopolnjujejo. :)

V mojem primeru mi bodo oly dvigi in variacije celo koristili za popravljanje šibkih točk iz BB in PL vidika (ramena, jedro, počep ...), čeprav se te stvari da popraviti tudi drugače in nekomu, ki ne uživa v takem načinu treninga tega ni potrebno. :)

Mimogrede, Tommy Kono kot olimpijski prvak:
Slika
In kot Mr. Universe:
Slika
Je pa jasno, da sta bila takrat oba športa na povsem drugem nivoju. ;)
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor09 Nov 2012, 23:17

Danes push press 1×82,5 kg. PR.
Uporabniški avatar

alexjug

• Kraj: Ljubljana, Slovenia

Odgovor09 Nov 2012, 23:30

Opa.. Bravo za PR!
Kono je bil pa zgleda precej nizke rasti.. Vsaj tako mi deluje na prvi pogled.
http://missionsuperbody-sl.blogspot.com/ | A GOAL without a PLAN is only a WISH | MFP -> http://goo.gl/KUO0QW | Never look down on anybody unless your helping them up, as there may be a day when you are the one looking UP!
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor11 Nov 2012, 21:51

Počep do 145 kg (DM)
Snatch - učenje tehnike 25 min - najprej prazna palica, nato 40 kg (stopnjevanje: 2. pull / 2. pull + snatch squat / hang snatch / snatch izpod kolen / snatch). Tole bom ponavljal, dokler ne bo tehnika zadovoljiva, ker se mi zdi zelo dober "dril".
Push press do 82,5 kg (DM) - spet, tokrat s precej bolj utrujenimi rameni kot zadnjič! :)
Izteg trupa 4×15×bw+25 kg
Uporabniški avatar

BostjanBavcon

Odgovor11 Nov 2012, 21:54

Hud push press!!!! RESPECT!
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor12 Nov 2012, 09:12

Včeraj sem pozno v noč/jutro pisal, nato pa je bilo že prepozno za spanje. Ker sem imel ravno ogrete prste in možgane, je pred nekaj minutami nastal še tale zapis: http://blog.naturalmusclezone.com/?p=1237 . Vabljeni k branju mojih pogledov na (vedno bolj priljubljene) hitre in enostavne rešitve v fitnes industriji.

Zdaj pa na trening. No, mgoče danes kar dva. :)
Uporabniški avatar

Jure Rus

Odgovor12 Nov 2012, 11:09

Zakon sestavek!!! ;) 8-)
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Dnevniki članov

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov