Sydney napisal/-a:Ko smo ravno pri kolesih... decembra nameravam kupit novo kolo, ker se baje ravno takrat najbolj splača. Vozim se po vseh možnih terenih, od asfalta do gozda. Najprimernejši tip kolesa zame se mi zdi spredaj vzmeteno XC (corss-country) kolo, se strinjate? Ne morem pa se odločit med 26" in 29", mi lahko svetujete? Hvala.
Ja, če se voziš po vseh možnih terenih ti vsekakor priporočam gorca, pomoje je čisto OK trdak (samo prednje vilice), razen če imaš denar za fullyja ki pa so precej dražji. Glede razlike med 26" pa 29" imaš na netu res ogromno napisanega, vsak hvali svojega konja, načeloma je pa razlika ta, da so 26" bolj "dirkarški" oz. imaš bolj kontrolo z njim v ovinkih, nekako bi naj bili lažje vodljivi, z 29" spet lažje premaguješ ovire, hitrejši po ravnini,....skratka, jaz sem se odločil za 29" predvsem zato, ker bom vozil 50% tudi po cesti, pa mi je hitrost tudi pomembna...ker lažje držiš hitrost z 29" kolesi kot pa z 26".
PS: dlje boš čakal, bolj se bodo splačala kolesa letnika 2012, ampak PAZI, pazi da ti ne zmanjkajo, tako kot se je zgodilo meni. Že zdaj dajejo trgovci lepe popuste na 2012 letnike, pa jih kar hitro zmanjkuje, tako da ti priporočam da pohitiš.