Danes je 01 Maj 2026, 10:16

OFF TOPIC

Pogovori o vsem ostalem, kar ne spada med zgornje oddelke. Če ne veš, kam - piši tukaj!
  • Avtor
  • Sporočilo
Uporabniški avatar

Šuša

Re: OFF TOPIC

Odgovor27 Nov 2012, 12:44

Čez lužo bi šla :)
Pa to je samo veliiiika želja.
Odvisno kako mi bo ratalo s faxom itd.
Za zdaj mislim doštudirat in prišparat nekaj denarja (god bless me :D ).
Vem, da nikjer ni rožnato, je pa za moje pojme ZDA še vedno boljša izbira kot SLO, za moje cilje in želje.
We're born and then we die. What will you do in the meantime?

Nino

Odgovor27 Nov 2012, 12:46

Če imaš pa koga že tam, je pa še sploh fino. Ti odpade en kup skrbi pa stroškov.
Uporabniški avatar

Šuša

Odgovor27 Nov 2012, 12:53

Nimam. Saj to je ;) Z nekom moram it. :D
Uporabniški avatar

Mauro

Odgovor27 Nov 2012, 12:57

Ja js isto sanjam, pol pa k sm bral o zeleni karti, delovni vizi sm vidu da čist tko na simpl kokr sm si predstavlu :(
Mora Kami še kakšn info dt :P
Uporabniški avatar

inal3igh

Odgovor27 Nov 2012, 13:05

^^ Kanada ;)

očitno nas je veliko..jaz mam že vse naštudirano, pa tud sama bi šla če bi tako naneslo, ampak prej še leto in nekaj da dokončam PhD
Cowards never start. The weak never finish. Winners never quit.
Uporabniški avatar

Šuša

Odgovor27 Nov 2012, 13:06

Can I go with you? ♥
Uporabniški avatar

inal3igh

Odgovor27 Nov 2012, 13:07

Itak :!: 8-) prvo boma fitnes najdle :D
Uporabniški avatar

Šuša

Odgovor27 Nov 2012, 13:09

po fitnesu pa v šoping :D
Uporabniški avatar

RenoF

Odgovor27 Nov 2012, 13:16

Kanada je pač isto "sranje" kot ZDA če smo odkriti. Naj bi sicer podaljšali nekatere delovne vize (na eno leto če se ne motim). ZDA je pač za naše razmere (pa tudi tuje) raj. Razno razni vsevedneži seveda predavajo kako so ZDA v zatonu in kako jih bo nasledila neka druga velesila na čelu sveta, če se lahko tako izrazim. seveda je amerika imela nekaj sreče v nesreči z drugo svetovno vojno in nihče ne trdi, da so pri njih stvari take kot so dobre. je pa vsakomur, ki jih je že kdaj obiskal jasno, da jim bo težko kdorkoli izbil vladarsko žezlo iz rok. vsaj za predsednika so izbrali tisto "taboljšo" opcijo...

no, če lahko povem zase, sem že oddal prijavo na ameriško univerzo Columbia in sem na čakalni vrsti. z našimi diplomami, magisteriji ter še posebej doktorati si pač nimamo kaj veliko pomagat v tujini, povem iz prve roke. itaq imajo sprejemne izpite ter še kup ostlih stvari, tako da se je treba sprijaznit da pač izven našega dvorišča šteje samo znanje, posebej neformalno. to kar nas učijo doma, in tu mislim tako na snov kot tudi delovne navade, je otroška igra za korarkoli v tujini.

res ni tako preprosto kot se sliši emigrirati v tujino (govorim za ZDA), se pa vložek lahko hitro povrne. po drugi strani je tudi veliko možnosti, da ti ne uspe. slednje pač ni ameriški način razmišljanja, zato je vredno poizkusiti, ker doma kot stvari stojijo, smo milo rečeno res (po/iz)gubljena generacija!
Uporabniški avatar

inal3igh

Odgovor27 Nov 2012, 13:24

ne bo čist res, administrativne ovire za Kanado so precej manjše, plus tega je slovenska diaspora tam lahko precej v pomoč

mnja, sam pač..treba našparat nekaj začetnega kapitala (+ tega če že začneš neko izobraževanje v Slo. ga je fajn vsaj končati, da imaš backup, če faila plan)

aja če že, si lahko kaj pomagaš s PhD...dodiplomsko izobraževanje je tako ne-enotno da hudič, 3. stopnja pa večinoma poenotena (delam s prof. iz svašta univerz, tako da približno vem, kako stvari stojijo - vsaj pri vseh angleških še nikoli nismo imeli problema s kredibilnostjo)

drugač pa je meni že UK kul..sestra živi gor in je zakon 8-) in pa seveda Avstralija <3
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Razno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov