David, meniš da je dovolj če vsak dan cca. eno uro delam raztezne vaje za celo telo, če hočem pač enkrat biti superduper fleksibilen/mobilen (še zdaj ne vem kateri izraz je pravi

)? Pač ko treniram pred treningom eno uro, ko pa imam off dan pa prav tako enkrat med dnevom eno uro ali še kaj več (+ foam rolanje).
Še eno drugo vprašanje:
Trenutno treniram takole: 3×/teden celo telo = PON, SRE, PET, za ostale dni sem si izbral druge lažje aktivnosti...tek/šprinte sem začasno opustil zaradi prepone. Ko bo prepona OK, bom seveda počasi dodajal tek (i just love it) pa šprinte.
Misliš da je takšen volumen ravno prav (vem da je težko rečt na daljavo ampak tako po občutku kaj misliš?) ali ga je premalo?
PON:
1. SQ 5×5 cca. 80% 1RM
2. RDL 3×6-9
3. BP 5×5
4. Pull ups 5× do 10 pon.
na koncu 3 serije za trebuh (do 10 p.)
SRE:
1. SQ 8×3 cca. 85-90% 1RM
2. Good M. 3×6-9
3. BP 8×3 cca. 85-90% 1RM
4. Chinsi 5× do 10 pon.
na koncu 3 serije za trebuh (do 10 p.)
PET: ja, to bo jutri, pa se sprašujem, kakšen trening naj naredim, načeloma sem si zamislil nekaj takega:
1. FSQ 4×6 cca. 70-80% 1RM
2. DL ali sumo DL (tukaj bi izbral enkrat enega, drugi teden spet drugega) 5×5 ? skratka, tu res ne vem, kaj izbrati
3. MP 5×5, 4×6, 8×3 ? Mix?
To bi bilo nekako to glede osnovnih vaj, potem pa sem si zamislil da bi vsak petek, torej enkrat na teden, malo dvignil volumen in naredil še nekaj serij za roke in stranske + zadnje rame, pa kakšno vaje za prsa + hrbet zraven - recimo vsakega eno vajo po 3 serije.
se pravi:
4. letenje ali potisk ali floor press z ročkami 3-4 serije
5. veslanje z ročko ali štango 3-4 serije
6. par serij za biceps, tripeps, stranske ter zadnje rame
Prosim malo za mnenje predloge. Zaenkrat so mi taki treningi celega telesa naravnost fantastični.