Danes je 26 Apr 2026, 09:25

najpomembnejši in najbolj učinkoviti dodatki

Pogovori in vprašanja o prehrani in vsem ostalem, kar vnesemo v telo.
  • Avtor
  • Sporočilo
Uporabniški avatar

inal3igh

Re: najpomembnejši in najbolj učinkoviti dodatki

Odgovor08 Dec 2012, 12:12

hvala vsem ;)

precej dobro se zavedam svojega tipičnega ženskega fitneserskega problema - predolgo premalo OH, premalo kcal, preveč internzitete v smislu cardia, posledično leptin v betonu, dokaj porušen metabolizem, imunski sistem tako-tako..kot bi bral učbenik :geek:

ampak..

i'll be damned če zadeva ne funkcionira :evil: če pri vsem tem ne bi bila v koliko toliko ok formi, bi že davno pustila vse skupaj in jedla kot sem včasih - več OH, razporejenih bolj čez cel dan, manj vlaknin v primerjavi s sedaj..saj ne da sem bila bistveno out of shape, ampak od takrat do sedaj je razlika v formi OGROMNA..če to primerjam z razliko v počutju (slabši spanec, malo več nervoze, ki pa je povezana tudi z drugimi stvarmi v življenju), pa ta ni toliko bistvena oz. počutje ni toliko slabo

na hitro povedano, če se držim samo kcal, me zaliva, če se držim makrotov po IIFYM, pojem tisto čokoladko, ki jo lahko stlačim noter, posledično sem lačna, nekoncentrirana, slabe volje..torej je najboljša opcija se držati makrotov, ampak izbirati boljše vire OH, ki jih pa mora biti dovolj (to je tudi nekako plan)..wish me luck 8-)
Cowards never start. The weak never finish. Winners never quit.

Sydney

Odgovor08 Dec 2012, 14:05

David Brunšek napisal/-a:Mislil sem na pravi čaj (Camellia Sinensis) - torej črni, zeleni, beli ... ker edino ta vsebuje l-theanin. Seveda nočeš spiti preveč kofeina pred spanjem, tako da pride v poštev kaka dekofeinizirana verzija ali pa beli čaj. Če ga je nekaj malega (15 mg), mislim da ne bo problema, ker theanin do ene meje lepo zakrije njegove efekte.

Čaj (teanin) zato, ker vpliva na GABO, ta pa na dopamin in serotonin in mislim, da je to - poleg tega, kar sta ugotovila že z Juretom - problem pri Ini (zato lahko zaspi po OH in zajtrku).

Ups, teanin je pa res v pravih, imaš prav :oops: V mojih mislih so bili drugače zeliščni čaji, recimo razne kombinacije z baldrijanom, hmeljem, poprovo meto, meliso in podobnim, ki pomirjajo.

mitoes

Odgovor08 Dec 2012, 14:08

kr se tiče rastlinskih čajev, ti je najboljše če dobiš kombinacijo baldrijana in zdravilne pasijonke ... ;)

Sydney

Odgovor08 Dec 2012, 14:27

Pasijonka je tudi fajn, ja. Bi pa naj začela delovat šele po 1 tednu uporabe.
Uporabniški avatar

Jure Rus

Odgovor09 Dec 2012, 19:19

inal3igh napisal/-a:hvala vsem ;)

precej dobro se zavedam svojega tipičnega ženskega fitneserskega problema - predolgo premalo OH, premalo kcal, preveč internzitete v smislu cardia, posledično leptin v betonu, dokaj porušen metabolizem, imunski sistem tako-tako..kot bi bral učbenik :geek:

ampak..

i'll be damned če zadeva ne funkcionira :evil: če pri vsem tem ne bi bila v koliko toliko ok formi, bi že davno pustila vse skupaj in jedla kot sem včasih - več OH, razporejenih bolj čez cel dan, manj vlaknin v primerjavi s sedaj..saj ne da sem bila bistveno out of shape, ampak od takrat do sedaj je razlika v formi OGROMNA..če to primerjam z razliko v počutju (slabši spanec, malo več nervoze, ki pa je povezana tudi z drugimi stvarmi v življenju), pa ta ni toliko bistvena oz. počutje ni toliko slabo

na hitro povedano, če se držim samo kcal, me zaliva, če se držim makrotov po IIFYM, pojem tisto čokoladko, ki jo lahko stlačim noter, posledično sem lačna, nekoncentrirana, slabe volje..torej je najboljša opcija se držati makrotov, ampak izbirati boljše vire OH, ki jih pa mora biti dovolj (to je tudi nekako plan)..wish me luck 8-)

Imam občutek, da si moj nasvet vzela kot neko napadanje, kar niti slučajno ni bil cilj. Res je - izgledaš zelo dobro; vse pohvale! 8-) ;)

Ker pa vem, da si želiš še nekaj več, maneverskega prostora pa imaš že zdaj zaradi tipičnega režima zelo malo je bil in še vedno je moj nasvet enak: v naslednjih mesecih delaj na tem, da normaliziraš/izboljšaš metabolizem in vse kar spada zraven - tako boš postavila odlične temelje za napredek za naprej, počutje bo boljše, predvsem pa bodo priprave lažje in končni rezultat boljši.

Debat o boljših/slabših OH smo imeli že precej, tako da se v to ne bom spuščal. :)
Uporabniški avatar

inal3igh

Odgovor09 Dec 2012, 19:50

neee :oops: sploh nisem tako mislila, če je tako izpadlo :shock: čist network communication error ;) se popolnoma strinjam s tabo :!:

včasih stvari na netu tako napačno izpadejo :|

strinjam se tudi glede OH, gre samo za neko subjektivno počutje..imam naprimer zelo rada sladkarije oz. okus čokolade :lol: in ne mislim da je to kaj slabši vir OH kor naprimer riž, ampak hočem le povedati, da če pojem čokolado v odgovarjajočih količinah, me to ne nasiti, oziroma imam občutek, da bi lahko pojedla še celo tablico, medtem ko mi npr. ovseni kosmiči tega ne povzročajo, čeprav jih ponavadi jem z wheyem/caseinom, ki ima gotovo okus po čokoladi ;) enak problem je npr. kruh..po 80g štručki bi kar še eno :oops:
ne vem, ali je to v glavi (najbrž je), ampak dokler deluje..don't fix if it ain't broken
Cowards never start. The weak never finish. Winners never quit.
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor09 Dec 2012, 21:30

To je čisto ok, ja - saj ješ lahko res kar ti paše. Jaz sem tudi na manjšem vnosu ves čas jedel gres, ker je pač nasiten in mi je bilo škoda 'pokuriti' 300 kcal z eno čokoladko. :)

Drugače se pa strinjam z Juretom, da preden začneš "cut" za tekmo, čim bolj normaliziraj metabolizem, drugače se boš na koncu slabo počutila. Če ne med samimi pripravami, pa po koncu, ko "adrenalin spusti". ;)

Jaymz

Odgovor12 Dec 2012, 13:25

ne vem, če je kje že pisalo, zanima me kje se najbolj splača kupiti vitamin C? In katerega proizvajalca?

jenc

Odgovor12 Dec 2012, 13:28

DM njihova znamka. 100g v prahu pride cca 2 eur ;)

alpha

Odgovor12 Dec 2012, 13:47

Drži, takole pa izgleda nova embalaža:
Slika
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Prehrana

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost