Danes je 01 Maj 2026, 16:02

Rodiš se. In nato umreš. To pa je moja zgodba vsega vmes!

Dnevniki članov skupnosti Natural Muscle Zone. Svoje treninge, prehrano, fotografije in zanimivosti iz svojega življenja lahko delite z drugimi ali pa jih zapišete za lastno evidenco.
  • Avtor
  • Sporočilo
Uporabniški avatar

David Brunšek

Re: Rodiš se. In nato umreš. To pa je moja zgodba vsega vmes

Odgovor10 Dec 2012, 13:23

Hvala, Žiga! :)

domen

Odgovor10 Dec 2012, 14:26

ziga napisal/-a:V KDU Olimpiji te že pričakujemo! :)
Pri nas boš imel dobre pogoje za oly treninge.
Lp

+1
Uporabniški avatar

alexjug

• Kraj: Ljubljana, Slovenia

Odgovor10 Dec 2012, 14:52

David Brunšek napisal/-a:eni "kompresiji" (elastičen trak - zračnica - ovit okrog komolca in roke), bom verjetno že jutri ali v ponedeljek ok!

Lahko to metodo malo podrobneje opises?
http://missionsuperbody-sl.blogspot.com/ | A GOAL without a PLAN is only a WISH | MFP -> http://goo.gl/KUO0QW | Never look down on anybody unless your helping them up, as there may be a day when you are the one looking UP!
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor10 Dec 2012, 21:10

domen napisal/-a:
ziga napisal/-a:V KDU Olimpiji te že pričakujemo! :)
Pri nas boš imel dobre pogoje za oly treninge.
Lp

+1

Hvala za povabilo! Se bom vsekakor v kratkem oglasil. Če bosta v četrtek na tekmi v Domžalah, pa se tudi tam vidimo. :)

alexjug napisal/-a:
David Brunšek napisal/-a:eni "kompresiji" (elastičen trak - zračnica - ovit okrog komolca in roke), bom verjetno že jutri ali v ponedeljek ok!

Lahko to metodo malo podrobneje opises?

Z elastičnim trakom zelo tesno poviješ mesto bolečine in malo na vsako stran, nato pa v bolečem sklepu premikaš ud. Ko ti gre preveza že precej na živce (ni pretoka krvi), odvežeš in si skoraj kot nov. :)
Mislim, da deluje predvsem zato ker stisne limfo iz otekline ali vnetega mesta nazaj v obtok in ker pride do tega dela nato sveža kri. Nekaj video posnetkov na to temo ima tudi mojster mobility-ja, Kelly Starrett.
Tukaj je video, kako zadevo izvede Glenn Pendlay: http://glennpendlay.wordpress.com/2012/ ... endonitis/

domen

Odgovor10 Dec 2012, 22:53

Žiga bo vsekakor tam, jaz žal ne. Komaj najdem čas za treninge, za tekmo pa ni šans. Vsekakor si pa lepo vabljen. Če se najaviš, naredimo en lep sprejem 8-)
Uporabniški avatar

alexjug

• Kraj: Ljubljana, Slovenia

Odgovor10 Dec 2012, 22:59

David, hvala za link.
Zanimiva terapija ;).
http://missionsuperbody-sl.blogspot.com/ | A GOAL without a PLAN is only a WISH | MFP -> http://goo.gl/KUO0QW | Never look down on anybody unless your helping them up, as there may be a day when you are the one looking UP!
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor11 Dec 2012, 21:32

Za današnji trening se sploh ne morem odločiti, ali je bil dober ali slab. :)

Sprednji počep, 3RM, 115 kg - ostal spodaj pri 2. ponovitvi, čeprav sem to težo že dvignil 3-krat na prejšnjem treningu.
Snatch, 6×2×40 kg, nato sem še malo počasi nalagal do 1×55 kg - zadovoljen s tehniko
Clean, začel sem z 2×30 kg in postopoma nalagal do 1×75 kg, skupaj je bilo verjetno okrog 15 serij - končno tudi clean tehnično boljši
Zadnji počep, 115 kg × 8, 7, 6 - najboljši dvigi v tem ciklu (+17,5 kg)
Snatch pull s pavzo pri kolenih, 3×5×77,5 kg
Clean pull s pavzo pri kolenih, 3×5×85 kg

Na začetku sem naredil eno uro dela za mobilnost in prehabilitacijo, tako da je (tudi zaradi nore gužve) vse skupaj trajalo debele tri ure. Pravkar sem prišel domov lačen kot volk in čakam, da bo pripravljeno testo za pico. :D

Pri front squatu še ne vem, kaj bom naredil, ker me pri težah nad 100 kg precej "trese" med spuščanjem. Zgleda kot da imam zelo slabo stabilizacijo/moč trupa ali pa kot da se mišice "ne znajo zmenit", katera se naj sproži. Verjetno bom malo resetiral težo in dodal še več vaj za izboljšanje stabilizacije (overhead počep npr. :)). Nisem pa prepričan, da bo to rešilo težavo, ker me trese samo med spuščanjem v luknjo. Vsekakor moram še premisliti.

P.S.: Danes je bila v fitnesu samo 38% vlažnost zraka, tako da sem si skoraj med vsako pavzo brisal nos in oči. Trening vsesplošne pripravljenosti! :)
Uporabniški avatar

ugabuga

Odgovor11 Dec 2012, 22:42

si treniral v Olimpusu? sam sem ravno zaradi vsakodnevne popoldanske gužve tako kot včeraj tudi danes raje šel že opoldne.

aja, zanima me tudi, kako si se (če si seveda bil tam) med failanim počepom rešil iz defektnega Olimpusovega stojala :D
bench more than front squat crew
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor12 Dec 2012, 00:29

Žal ta teden zaradi obveznosti ne morem trenirati drugače, kot v gužvi.
Na tisto stran kletke, kjer manjka stojalo, sem dal eno klopco in uteži lepo odložil gor. :)
Uporabniški avatar

Mauro

Odgovor13 Dec 2012, 10:59

David una metoda mi je pomagala za komolec, HVALA very much!!
Takoj nasledn dan sm pa postavu nov PR pri benču :)
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Dnevniki članov

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov